De Visser: 'Braziliaanse clubs willen meedelen'

BvdPloeg, 01-08-2017 om 08:30, 7776 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Piet de Visser heeft in De Telegraaf uitgelegd waarom spelers in Brazilië steeds vaker voor grote bedragen naar Europa vertrekken. De meesterscout stelt dat ook de clubs in Zuid-Amerika niet gek zijn en zien dat er in Europa met tientallen miljoenen wordt gesmeten.

Om die reden worden er ook vaak doorverkooppercentages bedongen. 'Oh, deze speler gaat voor 10 miljoen euro naar Europa? Dan is hij over een paar jaar 40 miljoen euro waard en willen wij meedelen. Dat eisen ze in de onderhandelingen.'

'Je ziet dat clubs daar ook in staat zijn om dure spelers terug te kopen', gaat hij verder over de ontwikkelingen in Brazilië. 'Zuid-Amerika is geen achtergebleven gebied, hè. Het is big business geworden in een grote competitie. En dus moet je als Nederlandse club héél hard werken om een talent nog weg te halen. Het is verboden om spelers al op 16-jarige leeftijd te contracteren. Dat kon vroeger wel. Nu zijn ze minimaal 18 jaar en dan zie je dat Neres en Richarlison al in het eerste elftal staan. Daar moet je dik voor betalen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacied33
Even iets anders. Ik kan er niks aan doen.....Maar vind deze meneer de Visser een enorme engerd. Ben ik de enige daarin?
2 -5
rodnet
Piet de Visser is geen enge man maar een megafanatieke voetbalmaniak met over een enorme kennis van het spelletje en een groot inzicht in talenten en scouting daarvan. Een rare man, ja, een enge man, nee.
6 -3
FlyingDutchMan
Eng valt wel mee, maar die gast is geen meesterscout, laat staan dat hij inzicht heeft. Als hij zo genoemd wordt, wat voor God is John Steen Olsen wel niet? Pietje Visser heeft grotendeels mislukkelingen op zijn lijstje staan, slechts een paar man zijn wel een succesje geworden. Teert op het feit dat hij al 100 jaar scout is in de voetbalwereld en contacten heeft, dat is wat anders. Scoutte Messi toen Leo bij Barcelona speelde, dan ben je goed!
0 0
zuidzuid
Tis best een aardige man misschien maar wordt gezien als meesterscout.

Als je 400 jochies scout en er zit een Oscar tussen dan je een meesterscout? Zo kan ik t ook. Alleen die andere 399 zullen er wellicht 20 van doorbreken.
2 -2
afcas
misschien wordt hij gezien als meesterscout door de verhouding gescoutte/geslaagde spelers? lijkt me nogal vreemd dat iemand zomaar meesterscout genoemd zou worden. zal wel een reden zijn dat men in de voetbalwereld vindt dat hij een meesterscout is terwijl je ook nog eens vergelijkingsmateriaal hebt...
0 -1
iammike
Misschien tijd om over t schakelen naar de Argentijnse en Colombiaanse competitie. Daar heb je ook voldoende grote talenten die stukken goedkoper zijn. Ze hebben vaak ook nog een Italiaanse nationaliteit dus dat ik veel idealer om ze naar Nederland te halen qua salaris.
5 0
JPC40
alsof die landen blind zijn elke land in Z-Amerika zien wat in Europa gebeurd, je krijgt een wereldwijd sneeuwbal effect, waarin China en die krankzinnig Arabieren mee doen.
0 0
Ajax27
haha.. en jij denkt dat ze in Argentinie goedkoop zijn? Precies dezelfde prijzen als Brazilie. De landen daaromheen, dat zouden interessante landen kunnen zijn. Met Sanchez hebben we gewoon heel erg veel geluk gehad. Ik ben benieuwd of we de komende 5 jaar nog een keer zo'n megatalent kunnen halen.
1 -3
iammike
Lopen daar prima opties voor Ajax:

LV: Tagliafico (Independiente)
LV: Fabra (Boca Juniors)

RV: Orejuela (Deportivo Cali)
CAM: Benedetti (Deportivo Cali)

Winger: Pavon (Boca)
4 0
FlyingDutchMan
Al die namen ken ik inderdaad wel van FIFA :D
0 0
wolterx
Pavon kan je wel vergeten vrees ik, die is nog een pak duurder dan Richarlison. Benedetti ga je niet onder de 7 miljoen krijgen en zie Ajax geen 7 miljoen neerleggen voor een back-up eerlijk gezegd, wel fan van de speler in kwestie. Orejuela ben ik gewoon geen fan van, is een speler die het zeker aankan om subtop Europa te spelen maar niet voor ons. Tagliafico is een geweldenaar, speelt met mes tussen de tanden, zit nu naar zijn piek toe te werken, aanvallend voldoende, verdedigingend zeer goed, snel en sterk met goed inzicht waar gaten vallen om dicht te lopen bij balverlies. (Zie hem heel graag komen) Fabra heb ik nooit echt op gelet
2 0
kleinedraaicirkel
Weet jij ook de financiele constructie achter deze spelers? Ik snap dat namen noemen zeer makkelijk is, ik doe het ook wel eens. Maar wij weten niet hoe hun zaakwaarnemers de touwtjes in handen hebben. Voor hetzelfde geldt willen die geldwolven een gigantische commissie of eisen ze rechten van de spelers.

Het is daar echt een ongecontroleerd zooitje geworden.
2 0
MSwertz92
Overmars, geef deze man een functie in ons transferbeleid, dankjewel.
0 -1
ProfessorX
Omdat ergens anders al top spelers zijn ?
Is een goede mening van die beste man en verder niets meer of minder en wie weet heeft hij wel een functie bij Ajax who know's ?
0 0
Mark10
meeste van deze spelers regelmatig zien voetballen. Dit zijn stuk voor stuk aanwinsten
0 0