Valse start Gorski door schouderoperatie

BvdPloeg, 28-07-2017 om 09:40, 7335 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mateusz Gorski (17, op de foto links) zal zich zijn eerste maanden bij Ajax anders hebben voorgesteld. De Pool tekende vorig seizoen al een driejarig contract in Amsterdam, maar voor zijn officiële debuut voor O19 zal hij door een operatie nog geduld moeten hebben.

Gorski raakte al voor de vakantie geblesseerd aan zijn schouder en een medische ingreep bleek noodzakelijk. Hoe lang de doelman eruit zal liggen, is onduidelijk, maar het herstel zal normaal gesproken zeker een paar maanden gaan duren. 

Een valse start voor Gorski, die het afgelopen seizoen alleen tijdens oefenwedstrijden en tijdens één wedstrijd bij de Future Cup in actie kon komen. Dit seizoen zou hij, speelgerechtigd en wel, met nieuweling Issam El Maach en Nick Plomper de concurrentiestrijd aangaan bij Ajax O19. 

Ook voor Ajax is het wegvallen van Gorski een flinke aderlating. De Amsterdammers hebben recentelijk namelijk niet heel veel geluk bij het halen van buitenlandse jeugdspelers. Vorig seizoen werd Oliver Horvath opgepikt uit Hongarije, maar van een debuut kwam het nog niet. De buitenspeler raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie en is op dit moment pas weer zo goed als fit.

Bram van der Ploeg (Twitter @BvdPloegg) |  email: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3*stars*3
Gaat natuurlijk om kwaliteit maar volgend seizoen staat er wel een heel erg buitenlands onder 19.
Jensen, Pasquali, 2 Hongaren, waarschijnlijk die Beaziliaanse spits, Saku en dan vergeet ik misschien nog een paar.

Maar aan de andere kant, stond er vorig seizoen een Nederlands onder 19 en was het niet echt leuk om te zien en weinig individuele klasse.
Voor toekonst van Ajax is o19 van komend seizoen goed maar voor oranje ff minder.
Clubs als Fey, Utrecht en Az moeten maar ff wat meer talenten produceren.

(Goed gezien, PSV noem ik expres niet).
1 0
Ajax#1900
Klopt, onze vijver is niet zo heel groot, dus dan kan het voorkomen dat je een groot gedeelte moet aanvullen met buitenlanders (racisme!!!). Prima beleid om zo de schommelingen in kwaliteit tussen de lichtingen op te vangen. Bovendien denk ik eigenlijk dat buitenlandse talenten wel eens net iets harder werken omdat ze zo veel hebben moeten achterlaten voor hun droom, hoewel ik dat niet hard kan maken natuurlijk.
0 0
gi0vanni
Zal in sommige gevallen waar zijn maar zeker niet altijd. Pak weg een van de Beek, dit is duidelijk een jongen die er alles voor over heeft. Of Nouri die zo goed was dat hij zo ergens anders veel meer kon verdienen. Maar er alles voor overhad om hier te slagen.
0 0
Bensco
Al nieuws over da Silva trouwens?
1 0
trodat4030
Jeugd gaat maandag weer beginnen met voorbereiding. Misschien komt die jongen pas dit weekend aan in Nederland. We zullen het wel merken de aankomende dagen..
0 0
falonso
Die is er toch al?
0 0
Rsv
Het is wat met die Brazilianen. Er wordt gemeld dat ze gaan tekenen en vervolgens horen we er helemaal niets meer over.
1 0