Psycholoog: 'Moet vooral gepraat worden'

JesseTH, 17-07-2017 om 07:20, 7469 views, Algemeen Dagblad | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!

Sportpsycholoog Rico Schuijers merkt op dat er in en rondom Ajax vooral stilte heerst na het voorval met Abdelhak Nouri. Hij ziet Joël Veltman en Keizer naar buiten treden en de rest van de spelers zwijgen. Verder denkt hij dat het goed is dat er voor veel afleiding gezorgd wordt.

'Er zal vooral ook gepraat moeten worden', zegt sportpsycholoog Rico Schuijers in het Algemeen Dagblad, die op Veltman en Keizer na iedereen vooralsnog ziet zwijgen. 'Want het moet hoe dan ook geuit worden. Anders krijg je er later last van. Je moet de pijn niet verbergen.' Je hebt in een selectie te maken met verschillende persoonlijkheden. 'Met stille en pratende. En dat is moeilijk. Onder stress-situaties als deze wordt dat versterkt. Dan kan de stille zich ergeren aan de prater en andersom.'

De grote aandacht die eraan wordt geschonken maakt het voor de spelers en staf niet makkelijker. 'Want daardoor worden de spelers er onevenredig vaak mee geconfronteerd. Vaak door mensen die Nouri helemaal niet kennen. Dan is een verwerking met Nouri's familie beter.' Deze week is Ajax in Frankrijk voor een oefenwedstrijd en dat is goed. 'Even samen zijn, min of meer afgesloten van de buitenwereld, kan goed werken.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax4xbestevaneuropa
Was bij Touzani geloof ik dat Ap in een auto zat en het nr Gekke kleine jongen voorbij kwam. als ik die hoor denk ik voor altijd aan appie
0 0
Ajax27
Hij ziet alleen Keizer en Veltman in de media verschijnen de trainer en de aanvoerder. En aan de hand daarvan concludeert hij dat verder iedereen zwijgt. Goede psycholoog...
2 -1
MickS
Nou dit was exact mijn 1e reactie ook inderdaad.
Keizer en Veltman geven zelfs heel duidelijk aan dat er veel gepraat wordt en iedereen alle ruimte krijgt het op zijn manier te verwerken, en dat er alle bijstand en hulp aanwezig is en indien gevraagd of nodig ingevlogen wordt.

Ik denk dat het juist goed is dat de spelers verder hier nu nog niet met de pers over praten, daar de pers nogal een hele grote hand er in heeft om woorden giga buiten proportie en uit context gehaald te publiceren. Dat maakt de ellende alleen maar groter.

wat mij betreft alleen maar hele dikke chapeau aan Ajax hoe ze dit juist oppakken. Zowel naar de familie Nouri, de spelers als de supporters toe.
0 0
Panama
Na die afschuwelijke nouri-foto proberen ze nu met een kansloos artikel onrust te zaaien. Focus je maar lekker op 010, want die staan op t punt haps en st juste te halen, over lachtertjes gesproken
0 -1
Red Devil
Er moeten ook mensen komen die Spaans en Portugees spreken zodat de spelers die deze talen spreken ook hun emoties kwijt kunnen en hun hart kunnen luchten.
0 0
MickS
Ik verwacht zomaar dat die allang zijn ingevlogen. Het wordt alleen (imo terecht) niet tot in de detail aan de grote klok gehangen.
0 0
RaynoFischer
Wat een gelul zonder enige inside informatie denk dat Ajax echt wel iemand klaar heeft staan waarmee de spelers ook individueel mee kunnen praten als ze willen, ook praten ze heus wel met elkaar.

De spelers hebben gewoon even geen zin in de media en dat is meer dan logisch, Keizer en Veltman doen het wel omdat ze de trainer en aanvoerder zijn.
1 0
talent020
Ajax zou dat AD moeten boycotten, ook dit is weer een stuk gebaseerd op flauwekul, achter de schermen zal Ajax heus wel specialisten hebben ingeschakeld voor degene die daar behoeften aan hebben,
1 0
foroloca
Heeft Appie de beschikking over de beste specialisten? Alles wat maar een beetje kan helpen moet aangegrepen worden. Denk elke dag aan dat ventje en ken hem helemaal niet persoonlijk. Mijn drang naar de 34ste titel, reden dat hij voor dat nummer koos is nu zoveel groter dan normaal, maar goed misschien ben ik wel de enige daarin.
1 0
MFox
Tuurlijk niet. Normaal moet de club kampioen worden voor miljoenen supporters. Nu willen miljoenen supporters dat de club kampioen wordt voor één jonge man. #34 is voor Nouri en Nouri alleen.
1 0
WyZynDeBeste
Ieder persoon verwerkt dit op zijn eigen manier. Intern wordt er vast en zeker over gesproken.

Ik vind dit veel te makkelijk geconcludeerd van deze man.
0 0
Van Reenen
De oefenwedstrijd dinsdagavond wordt uitgezonden door ZiggoSport om 20:55 uur.
0 0
Mikenick
Dit stuk mag van mij betreft ook offline gehaald worden van AS. Wat een ongelofelijk respectloos stuk... dan ben je dus psycholoog en snap je er nog geen hout van.
0 0
MisterAFCA
Dus dat! Conclusies trekken maar niet van de hoed en rand weten... kutkrant...
0 0
flyingsoccer
Wat een waardeloos stukje propaganda. Ik neem aan dat Ajax al lang en breed er voor heeft gezorgd dat er voor de hele staf psychologische ondersteuning is geregeld als het nodig is. Verdriet deel je intern en niet via de media die alleen maar uit zijn op zielige verhaaltjes de media moet Ajax juist met rust laten en niet andersom. Bovendien waar bemoeit het AD zich mee laat ons allen met rust en vooral Appie.
0 0
Civilengineer
Ben ik de enige die zich irriteert aan dit soort berichten! Er is door Ajax besloten om de trainer en de aanvoerder er in de media over te praten. Het is niet dat het AD en/of die sportpsycholoog deze kennis als enige in huis hebben.
2 0
Van Reenen
Als je die krant niet leest, of stukjes op AS die zij zelf van die krant plaatsen, kan jij je ook niet ergeren. Ik lees AD niet en kijk ook nooit naar VI op RTL7.
Scheelt een hoop ergernis en verloren energie.
0 0
AFCA.
Want je moet je verdriet delen met de media? En als je niet met de media praat, dan praat je nooit?
Wat een slecht stuk zeg. Onze jongens verwerken dit met elkaar zonder de camera.
1 0
PeterVKV
Moet vooral gevoetbald worden.
2 0