Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Veltman over Geuzenveld: 'Mooi initiatief'

SJvanveen, 16-07-2017 om 16:17, 18708 views, Metro | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

In gesprek met Metro is Joël Veltman ingegaan op het eerbetoon voor Appie Nouri in Geuzenveld van afgelopen vrijdag. De hele selectie was erbij en het was heel indrukwekkend, zo stelt Ajax' aanvoerder.

'We zagen op social media dat het een initiatief was van de F-side', spreekt Veltman allereerst. 'Toen dachten wij: daar moeten wij als selectie ook bij zijn. Een heel mooi initiatief. Wij wilden daar bij zijn om de familie een hart onder de riem te steken. Ik heb die foto gezien waarin de vader van Appie in die auto zit, dan zie je de waardering van de familie voor die actie. Heel mooi.'

Toen de Ajax-selectie het nieuws rondom Nouri vernam, de middenvelder heeft blijvende en ernstige hersenschade opgelopen door hartritmestoornissen in een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen, ging de Ajax selectie kapot. 'Helemaal kapot', vertelt Veltman. 'Donny kent hem bijvoorbeeld al twaalf jaar. Het is bijna niet voor te stellen wat het dan met je doet. We hebben een heel jonge groep.' 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Red Devil
Die gewonde man zoekt contact met de mensen die het vuurwerk hebben aangestoken.
Hij probeerde zijn zoontje te beschermen en raakte zwaar gewond met blijvend letsel.
Ik hoop dat ze de ballen hebben om contact op te nemen met die man.
6 0
SandorAjax
Waarom überhaupt vuurwerk afsteken? Vond het niet gepast. Net als die motoren
3 -1
Ajax#1900
Appie laten horen dat we er allemaal voor hem zijn. Misschien wat vreemd, maar hoort er gewoon bij.
1 0
skinny hein
duizenden anderen wel..ieder zn mening
1 -1
SandorAjax
Begrijp ik, alleen de motoren kwamen meer over als stoer doenerij dan iets met Nouri. Maar zoals je zegt, ieder zn eigen mening.
2 0
Mocrodammerr
Er is 1 man die een vuurpijl door zn wang heeft gehad tijdens bijeenkomst voor Nouri. Zie AT5 website.
4 0
gs1
geweldig mannen
0 0
Michels
Er wordt hier vaak zwaar afgegeven op Veltman, en helaas niet altijd helemaal terecht. Ik vind hem echt een schoolvoorbeeld (samen met Klaassen, maar ja, die is weg...) voor onze jeugd. Altijd eerlijk, altijd hard blijven werken en jezelf durven opofferen voor het team. Tuurlijk, het is geen wereldverdediger, maar hoe hij is omgegaan met z'n nieuwe contract en het feit dat hij eigenlijk ook wel toe was aan een nieuwe stap in zijn carrière is echt Ajax waardig! Gewoon eerlijk blijven naar jezelf, de club en de supporters. Komt er dan niet de juiste club langs (wat kan gebeuren), dan teken je je nieuwe contract want je wilt iig dat Ajax beter wordt van je vertrek. Echt een top vent, die Veltman!!!
2 0
Ziyech22
Denk dat er ook weinig kwalijks over Veltman de persoon gezegd wordt. inderdaad top gozer met super mentaliteit en 100% Ajacied. Helaas te vaak grote fouten gemaakt, waardoor ook ik hem niet iedere keer graag op het veld zie. hopen dat hij dit jaar plots een top jaar heeft net als viergever afgelopen jaar. dat was ook 3x niks in het begin, en groeide als echte leider van de verdediging.
0 0
Michels
Pffff, wat was die goed aan het einde van het seizoen idd!
0 0
AFCA***
Ik blijf het internet maar afstruinen over een medische update van Nouri.. wat is zijn medische status op dit moment? Zijn er dingen veranderd sinds Oostenrijk? Is de Diagnose in Amsterdam hetzelfde als in Oostenrijk? Zijn ze een behandeling gestart? Heeft de arts die bij RTL late night zat al inzage in zijn medisch dossier ?
1 0
Wesl
https://www.youtube.com/watch?v=ZVpc1w0Ncxc
0 0
Youri08
Reken er maar op dat er voorlopig geen nieuws komt. Alles is gezegd op medisch gebied en eventuele veranderingen zullen heel traag gaan en bijna niet naar buiten worden gecommuniceerd (zie Schumacher). Het klinkt hard maar ook Ajax zal dit naar de achtergrond gaan verdringen om de focus weer op voetbal te krijgen. Drama of niet, er zal weer gepresteerd moeten gaan worden met alle menselijke aspecten in ogenschouw houdend.
0 0
Bensco
Eerdaags dat je een goed beeld over Nouri zijn staat kan schetsen ben je gewoon 4-6 weken verder. Ontwaken uit een fysieke coma duurt lang en zal maar kleine verbeteringen per dag opleveren. Het heeft weinig zin om vanuit Ajax daar elke keer iets over te vertellen. Het is aan Nouri en zijn familie nu, die gaan de komende tijd een periode van ups en downs meemaken. Klinkt hard maar zij hebben wel belang bij zoveel mogelijk rust om hun heen. Mocht je wel behoefte hebben aan updates kun je het beste Morad Baddaou toevoegen op Facebook. Die gaat volgens mij elke dag kleine updates geven.
0 0
AFCA***
Dus dat hij gaat ontwaken staat vast echter wanneer nog niet ?
0 0
Bensco
Dat nog niet zo zeer... uit een coma kun je op 3 manieren ontwaken: volledig bewust, minimaal bewust en vegetatieve staat. Hij is nu dus bezig met ontwaken en de vraag is dus nu op wat voor manier hij ontwaakt. Door het persbericht van Ajax kunnen we eigenlijk al met vrij grote zekerheid zeggen dat volledig bewust hem niet meer gaat worden tenzij het AMC iets totaal anders concludeert dan Innsbruck. Het wordt waarschijnlijk minimaal bewust waarin Nouri soms vlagen van bewustzijn vertoont en waar revalideren nog winst kan opleveren of hij is vegetatief en zal alleen nog lichamelijke tekenen van activiteit vertonen maar niet meer bewust zijn.
0 0
Michels
Misschien moet je de film Awakenings maar eens kijken. Gaat over het experimentele werk van Oliver Sacks uit de jaren 60. Hij experimenteerde met L-DOPA om zijn catatone patiënten te laten ontwaken. Waar gebeurd verhaal...
0 0
Bensco
Ik heb hier weleens over gehoord maar volgens mij was Sacks bezig met research naar de behandeling van een slaapziekte i.p.v. comateuze patiënten. Minimal Conscious State (MSC) heeft hij zich nooit mee bezig gehouden. Dat is een term die pas na zijn tijd de intrede in de neurologie deed.
0 0
Michels
Je hebt helemaal gelijk. Het enige wat ik ermee wilde zeggen is dat het plaatje niet zo zwart wit is als dat je deed voorkomen ;)
0 0
Bensco
Is het ook niet... ik zei tegen Afca*** ook al dat alhoewel men in de neurologie in grote lijnen richtlijnen heeft kunnen opstellen en veel research heeft gedaan naar het fenomeen coma, er nog een hoop mysteries zijn die men niet heeft ontrafeld. Elk lichaam is anders met als gevolg dat elke casus anders afloopt. Er zijn zat uitzonderingen die de regel bevestigen, hopelijk kan Nouri een van die uitzonderingen worden.
0 0
Michels
Moa... Ik denk niet dat je het uitzonderingen moet noemen. alles past ik een hokje. We weten alleen nog lang niet genoeg om ook daadwerkelijk elk hokje een naam te geven ;). Maar er is wel 1 hele grote horde waar jullie redelijk makkelijk overheen gaan: dat zijn toestand op het moment stabiel is, wil niet zeggen dat we niet morgen het bericht kunnen krijgen dat hij vannacht overleden is. De dood ligt nog steeds op de loer. Sterker nog, die is erg dichtbij... Mensen denk vaak te licht over een coma.
0 0
Bensco
Klopt, dat gevaar heb je ook nog. Er bestaat natuurlijk ook nog de kans dat wat Innsbruck zijn slechts een eerste diagnose was en het AMC tot een andere diagnose komt. Daar hoop ik stiekem op. Dat de komende tijd die hersenen meer activiteit gaan vertonen.
0 0
Michels
Daar hopen we allemaal op, Bensco ;-)
0 0
Michels
Misschien moet je de film Awakenings maar eens kijken. Gaat over het experimentele werk van Oliver Sacks uit de jaren 60. Hij experimenteerde met L-DOPA om zijn catatone patiënten te laten ontwaken. Waar gebeurd verhaal...
0 0
AFCA***
En stel het wordt minimaal bewust, kan dat met revalideren weer volledig bewust worden na verloop van tijd ? (Ik heb gelezen dat een mens zelf op de duur weer hersencellen kan aanmaken) of is dat uitgesloten
0 0
Bensco
Kort gezegd: nee, voor zover ik weet bestaan er nog geen behandelingen om iemand van Minimal Conscious State (MCS) naar volledig bewust te krijgen. Wel kan men door revalidatie een patiënt iets bewuster krijgen maar die behandelingen zijn duur en hangen sterk af van de hoeveelheid schade die een patiënt tijdens het ongeval heeft opgelopen. Zelfs met behandeling zijn het slechts "vlagen" van bewustzijn ipv iemand die volledig bewust is. Na 5 jaar behandelen is de grootste vooruitgang geboekt en heeft verder behandelen vaak ook geen zin meer.
0 0
AFCA***
Dus alles hangt kort gezegd af hoe Appie uit zijn coma ontwaakt, wat hoop ik op een wonder voor deze jongen, als je dit gevecht wint kan je de gehele wereld aan..
0 0
Bensco
Ja anders ik wel. De dingen die ik nu opnoem zijn algemeen bekende dingen in de neurologie maar na al die jaren van onderzoeken is coma nog steeds 1 groot mysterie waar men nog lang niet alles van weet. Elk lichaam, elke casus is anders. Er zijn gevallen van Minimal Conscious State bekend waarin patiënten ineens vanuit het niets na jaren wel wakker worden of mensen die persisterende vegatieve staat verkeren en vervolgens "wakker worden". Ik heb zelf 2 gevallen meegemaakt waarin de patiënt werd afgeschreven en nu zit ik gewoon weer bier met die gasten te drinken. De wonderen zijn de wereld nog niet, als karma echt is of er bestaat een god zal hij dat hij Nouri aantonen. Dat hoop ik echt.
0 0
Youri08
Maar beschadigd is toch beschadigd? Was dat bij die 2 voorbeelden ook?
0 0
Bensco
Beschadigt is beschadigt, daar doe je niks aan. Ik kan niks vertellen over nieuwe aanmaak van hersencellen of hersencellen die functies overnemen. Daar heb ik geen verstand van.

Die 2 andere voorbeelden was 1 niet neurologisch maar die werd wel afgeschreven. Daarvoor moet je het verhaal van Leazi maar opzoeken (http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/106084/broer-nouri-zal-hem-alles-fluisteren-in-zijn-oor) die andere was mijn broer. Daar wouden ze ook de stekker uittrekken maar daar is het ook mee goed gekomen. Dat was wel neurologisch en daar was sprake van een hersenkneuzing.
0 0
AFCA***
Laten we met z'n allen hopen en bidden dat Nouri net zo'n geval wordt.. bier zal hij niet gaan drinken maar het aller grootste wonder zou toch zijn als hij weer kan lopen, praten en dingen herkennen.. dromen over zijn voetbalcarrière lijkt me uitgesloten maar ik weet zeker dat als hij volledig bewust wakker wordt hij er alles aan zal doen om dit alsnog te kunnen
0 0
gi0vanni
Inzage in medische dossier? Dat is persoonlijk. Daar mag behalve een arts niemand inkijken. Zelfs figuren als je baas hebben daar niets over te zeggen.
0 0
AFCA***
Hij is ook een arts, alleen niet een arts van het AMC.. Dit is een arts uit Limburg of Tilburg (dat weet ik niet meer) welke een nieuwe behandelingsmethode heeft ontwikkeld welke goed aanslaat bij dit type patiënten..

Hij schijnt de meest vooraanstaande arts van Nederland te zijn op dit gebied.
0 0
gi0vanni
Maar dan nog mag ook een arts geen medische gegevens bekend maken. En dat is dus goed geregeld want dat is iets persoonlijks.
0 0
Bensco
Klinkt raar maar komende weken moet de knop wel om. Niet zo zeer vanwege de voorrondes CL maar vooral omdat Nouri nu een proces ondergaat wat weken kan duren. Het is nu zijn en zijn familie hun strijd. Hopelijk krijgen we over een paar weken beter nieuws te horen dan afgelopen donderdag.
2 0
grannig mokum1
Veltman is echte ras ajacied een echte aanvoerder, hoe hij alles zo naar voren brengt goed hoor
1 0
Ajax#1900
Veltman is qua karakter iig uit het juiste hout gesneden om aanvoerder te zijn. Kiest de juiste woorden en kan de club goed uitdragen. Voor hem ook zwaar om in de eerste weken als aanvoerder direct dit voor je kiezen te krijgen te krijgen.
6 0
Ruff Rhythim
Veltman is niet mijn favoriete speler.

Maar hij kwam inderdaad heel goed op mij over met zijn bewoordingen
0 0
MennoJerry
Ja man. Ik ben ook fan van veltman. Misschien is hij nog geen hoogvlieger (alhoewel ik hem een hartstikke prima verdediger vind), maar hij heeft het juiste hart en is een echte Ajacied! En hij gaat er altijd helemaal voor en scoort bijna altijd een voldoende. Ik heb er liever één van hem dan tien verwende gastjes die denken dat ze ronaldo zijn en vinden dat ze in de basis moeten staan en dreigen dat ze hun heil ergens anders gaan zoeken.
1 0