Nouri daags voor Werder: 'Dromen mag toch'

JesseTH, 10-07-2017 om 11:50, 9940 views, Het Parool |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Een dag voor de wedstrijd waarin Abdelhak Nouri op het veld in elkaar zakte, gaf hij nog een interview aan Het Parool. Nouri vertelt hierin over het trainingskamp, doorbreken in het eerste elftal en zijn droom: aanvoerder worden van 'zijn' Ajax.

'Souvenirtje van Klaas', wees Nouri op een bult op zijn hoofd, daags voor het incident in Oostenrijk. 'Ze hadden me gekaapt en van het ene naar het andere bootje getrokken. Toen ik terug wilde klimmen, probeerde Klaas me tegen te houden.' Dat deed Huntelaar niet voor niets, want eerder die dag haalde Nouri een geintje uit bij hem. Tijdens het partijspel ging Huntelaar alleen op het doel af, maar gaf de spits de bal klakkeloos af wanneer hij Nouri erom hoorde roepen. 'Maar ik hoorde bij de tegenpartij. Vond ie niet leuk, Klaas. Hij moest lachen, maar hij zei: ik pak je nog wel terug.'

Het doel voor Nouri en de andere talenten is duidelijk, een vaste plaats in het eerste elftal. 'We zeggen het ook vaak tegen elkaar: gas erop, laat het zien. Bikkelen. Je krijgt niks cadeau. De concurrentie gaat niet zomaar voor je opzij.' Wat hij van zijn prijs als beste speler van de Jupiler League moet vinden, weet hij niet en ook dat tekent hem weer. 'Ik wilde op het hoogste podium presteren, dat is niet gebeurd. Ik moest het op een ander podium laten zien. En dat heb ik gedaan.' Nouri ziet het als een compliment dat de buitenwacht al langere tijd hun geduld verliest als het gaat om speeltijd voor de creatieveling. 'En iedereen krijgt toch graag complimenten? Als ik om mij heen hoor: je moet, je moet, je moet. Denk ik: gelukkig. Ik wíl ook. Ik heb geen angst. Ik voetbal graag. Ik wil het publiek laten genieten.'

Over zijn grote doel vertelt hij niet. 'Mensen zouden me voor gek verklaren. Ik ben alleen maar bezig met een betere voetballer worden. Hard werken, om je heen kijken, de goede vragen stellen en goed luisteren.' Één droom wil hij wel delen. 'Ik woon in Amsterdam-West, mijn leven lang. Ben er gekomen met vallen en opstaan. Aanvoerder zijn van Ajax: dat zou ik echt geweldig vinden. Ik weet hoe ik me moet gedragen, kan de verantwoordelijkheid en de druk aan, en ik heb de discipline die nodig is. Dromen mag toch', besluit Nouri.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Chesterson93
Ben blij dat de liefde voor Appie nu volledig terug lijkt te komen.
0 0
RH1900
Stay strong Appie. Wat een prachtig stuk.
De spanning is niet normaal, laat staan voor zijn naasten. Niet te bevatten.
0 0
Sampaoli
Gewoon kippenvel, ik hoop zo voor 'm. Appie, onze toekomstige captain.
0 0
MelleAfca
Ik denk dat ik namens elke Ajacied spreek dat wij allen er nu van dromen dat Appie op een dag aanvoerder mag zijn voor ons.
Maar stapje voor stapje, zijn gezondheid is veel belangrijker nu.
2 0
GvanderK
Duimen dat hij er vandaag zonder hersenschade vanaf komt!
0 0
MelleAfca
Ben zo gespannen man...
0 0
AFCA1510
Men praat hier vaak over "een echte ajacied". Nou, als er iemand is die het verdient zo genoemd te worden dan is het Appie wel. Onze Appie, houdt evenveel van Ajax, als Ajax en haar supporters van hem houden. Vreselijk ontroerende teksten om nu te lezen.
4 0
afcas
zoals ik al vaker gezegd heb en keizer ook. appie is gewoon ajax.
0 0
foensai
Appie, je laat mij huilen. De tranen vallen langzaam via mij mijn wang naar beneden. Je talent is zo aanwezig, en je vastberadenheid om te slagen en aanvoerder te worden bij jouw club doet mij deugd. Appie, dat jij nu aan het vechten bent voor je leven geven deze tekst nog meer kracht, nog meer lading.. Ik ken je dan wel niet persoonlijk, maar je gedaante, je uitstraling, je passie voor de bal laten mij niet onberoerd! je maakt zoveel los bij ons supporters. Appie ik bid voor je! strijder! StayStrongAppie!
7 0
AppieNouri
Mooi gezegd.
0 0
ram
Haha, klassieke actie: "hier" roepen terwijl je van de tegenstander bent. Mooi.
Hopelijk kan Appie z'n dromen waarmaken.
1 0
NouridolbergNeres34
Geweldige sympathieke goeie jongen hopelijk komen zijn dromen uit. Gun het hem van harte iedereen wel denk ik.
0 0
Ajacied33
Is toch kippenvel als
je dit nu zo leest
9 0
RaynoFischer
Zeker, gun je het hem alleen maar meer dat hij terugkomt als dat al kon ;)
Gunfactor is oneindig
2 0
JesperOlsen74
Precies dit!
0 0
Suarez16_
Komt goed Appie. Je komt zeker terug.
2 0
willieovertoom
Dromen mag zeker, en ik wil het in de toekomst niet eens uitsluiten. Tuurlijk is het voorbarig, maar ik ben positief ingesteld. Hij heeft alles mee om in de toekomst aanvoerder te zijn. De fans houden van hem, hij vertelde ooit te hopen dat hij net zoveel wedstrijden hier mag spelen als Wim Suurbier, hij heeft een prachtig karakter en hij ziet het spelletje bovengemiddeld.

Ja, lijkt me iets moois voor in de toekomst.
5 0
BrandjeXL
Wat er ook gebeurd deze jongen ademt Ajax en Amsterdam. Zelfs als zijn voetbalcarrière voorbij zou dan kan hij nog zoveel voor de club/jeugd betekenen. Deze geweldenaar wordt in wat voor vorm dan ook een echte (Ajax)legende.
11 0
RaynoFischer
Zeker
Hoop heel erg dat hij weer het veld op kan, maar mocht een carrière er niet meer inzitten dan wordt hij gewoon de Touzani van Ajax tv ;)
0 0
JordyAjacied
Jouw dromen gaan uitkomen gap, zolang je maar sterk bent en blijft!
4 0
JesperOlsen74
Hoop het zo. Fingers crossed!
Zou betekenen dat hij hier zonder kleerscheuren uit is gekomen.
4 0