Sar: 'Burgemeesters vinden het lastig'

BvdPloeg, 07-07-2017 om 18:40, 5035 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edwin van der Sar had deze maand graag meer oefenwedstrijden gespeeld in de provincie, maar in plaats daarvan staan er in juli twee duels achter gesloten deuren gepland. De algemeen directeur had dat graag anders gezien.

'We zijn de laatste jaren in Epe en Hardenberg geweest, maar er zijn steeds meer burgemeesters die het lastig vinden', wijst Van der Sar in gesprek met Ajax Life op de enorme interesse van publiek. 'Een speler wil na een mooie actie graag applaus, dat is veel leuker dan spelen op een lege Toekomst. We willen ook naar onze supporters toe. Niet iedereen heeft het geld of de kans om kaartjes of een seizoenkaart te kopen. We willen dat mensen de club kunnen steunen.'

Toch zit dat er deze voorbereiding alleen in Rijnsburg in. 'Het is allemaal weliswaar veel groter geworden dan twintig jaar geleden, toen kreeg je een stift in je hand gedrukt en nu wil iedereen graag selfies, maar dat hoort erbij. Dat is de pr die erbij hoort als je voetballer bent.' Ajax hoopt de fans wel tegemoet te komen met meer open trainingen. 'Dat is al jarenlang een wens van supporters, alleen leent onze accommodatie zich er niet echt voor. Uiteindelijk wil je de tegenstander ook niet veel wijzer maken dan je lief is. Ik pleit wel voor open trainingen, al heb ik het nog niet met Marcel of Tjerk Smeets besproken, maar we willen wel iets vaker naar buiten treden op dat gebied. Maar ook weer niet wekelijks.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jornnn
Tijdens alle schoolvakanties gewoon 2 dagen in de week open trainen. De rest van het jaar gewoon gesloten wat mij betreft.
1 0
Ajaxbrl
Die open trainingen vroeger waren top! met ibra , chivu en maxwell op de foto , geweldig was dat! snap juist niet dat ze dit de kids van nu ontnemen!
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Je kan toch ook trainen en niks prijsgeven. Doe je wat dingen met de bal zoals afwerken,voorzetten en positiespel of zo. Alsof je daar iemand wijzer mee maakt. Bovendien denk ik dat zeker de helft van alle eredivisie tegenstanders zo veel minder kwaliteit heeft dat je wel heel zielig bent als je bang bent dat Excelsior of Groningen een mannetje stuurt waardoor hij achter Ajax meesterplan komt om Groningen te verslaan...
Bij de toppers en Utrecht uit of zo oke. Maar als je besloten gaat trainen als je tegen Heracles speelt met het idee: We willen z niet wijzer maken..
Gewoon je trouwe fans de kans geven om op hun vrije middag of ochtend even naar hun godenzonen te kunnen kijken, zoals je dat een hele tijd kon toen ze nog naast de Arena trainde. Lekker achter dat hek staan kijken naar de kleine dingen die spelers met een bal doen.
En neem van mij aan, de lat ligt voor spelers nog wat hoger als hun fans kijken. Dan wil je geen panna krijgen of voor open doel missen dus ben je nog serieuzer en nog meer geconcentreerd dan als je alleen traint voor het oog van de trainers/staf.

4 Europa cups en dan bang zijn dat je door een openbare training Heerenveen of Twente wijzer kan maken waardoor je minder kans maakt. Gewoon hele training opnemen en naar je tegenstander sturen: Hier alsjeblieft, al kijken jullie hier 100 keer naar, winnen doen we toch wel! Die arrogantie en grote bek past bij Ajax,hoe wijs je ook van de training wordt we blijven toch de beste. Geen zielig gedoe als je meer geld hebt dan alle andere clubs bij elkaar ( en jaren geen prijs)
0 0
NouriVandeBeek
Dat kunnen ze de wedstrijden toch gewoon op Ajax tv uitzenden?
0 0
Tinus
Ja leuk met je zoontje of dochtertje. De charme is er wat dat betreft wel een beetje vanaf. Maarja, het voetbal is veel te belangrijk gemaakt met al die miljoenen die erin omgaan. En de spelers zijn geen 'jongens uit de buurt' meer maar jetset.
0 0
Johnvanessen
2? Hull en?
0 0
RaynoFischer
PAOK
0 0
Ozymandias
Wat is de laatste keer dat het misging bij een oefenwedstrijd van Ajax tegen een Nederlandse amateurclub?
1 0
Maerthen
Vorig jaar de dubbele oefenwedsrijd in Nieuwleusen nog, die op het laatste moment niet doorging.
0 0
Ozymandias
Wat gebeurde er?
1 0