De Jong: 'Dat is nu eenmaal mijn houding'

SJvanveen, 07-07-2017 om 11:45, 9890 views, ELF Voetbal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frenkie de Jong wil komend seizoen doorbreken in Ajax 1. Dit heeft de jonge middenvelder verteld in gesprek met ELF Voetbal. In het magazine komt De Jong te spreken over zijn kwaliteiten en de uitwedstrijd met Jong Ajax bij Fortuna Sittard.

Over dat laatste begint De Jong. 'We waren met een goed team naar Sittard gekomen. Veel jongens uit het eerste. Na een kwartier stonden we al met 2-0 voor. Het liep als een trein, geen vuiltje aan de lucht. Kregen we er in de tweede helft vijf om de oren. Vijf! Ik begrijp nu nog steeds niet hoe dat kon gebeuren. Maar ik kan me de terugreis nog haarfijn voor de geest halen. Het was doodstil in de bus. We schaamden ons om terug te komen in Amsterdam', spreekt het talent, die de genoemde mentaliteit terugkoppelt aan de kwaliteiten van zijn medespelers.

'Je wordt gedwongen om sneller oplossingen te zien. Om sneller te handelen, sneller te passen. De verdedigers zijn ook sneller en sterker. Er zit een hoop agressiviteit in jongens als Davinson Sanchez, Kenny Tete, Joël Veltman en Matthijs de Ligt. Dan kun je niet lopen lanterfanten. Dan zet je vanzelf je actie sneller in en bescherm je de bal beter. Dat gaat automatisch', doelt De Jong op zijn eigen speelwijze, die soms wat flegmatiek oogt. 'Dat hoor ik wel vaker. Ik oog nonchalant. Maar dat is nu eenmaal mijn houding. Als ik echt flegmatiek zou zijn, zou ik het hier niet lang volhouden', sluit De Jong af. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hans Kraay Jr.
Wordt de term flegmatiek hier niet een beetje verkeerd gebruikt?

"Flegmatisch of flegmatiek is een temperament of persoonlijkheidstype. Mensen die flegmatiek zijn worden geacht rustige, kalm reagerende mensen te zijn."

Eigenschap: Ze zijn consistent, ontspannen, rationeel, nieuwsgierig en oplettend.

Zoals ik het namelijk in bovenstaande context lees wordt het beschouwd als negatieve eigenschap, maar dat is het in mijn ogen allerminst, het zijn louter positieve eigenschappen om te hebben.
0 0
Ozymandias
Als hij met de bal een de voet meters maakt doet hij me vaak een beetje aan Kaka denken. Die had ook zo'n mooie manier van rennen met de bal aan de voet en maakte het (net als De Jong) tegenstanders moeilijk door tijdens zijn dribbelen te temporiseren om vervolgens weer te versnellen. Ik hoop dat ook dat hij op de rechtshalf positie terecht komt want op '6' kan hij niet optimaal van deze kwaliteit gebruik maken.
0 0
FlyingDutchMan
Klopt ja, die dribbel van Kaka was geweldig
1 0
Broekzak
begin juni deed hij mee aan een toernooitje hier in de buurt. met allemaal vrienden die o.a. bij Willem 2 speelden. Zijn team trok veel bekijks toen men door had dat het toch echt Frenkie de Jong was.

In de halve finale verloren wij met 2-0 van ze. allebei de goals van Frenkie. ook al speelt hij dan een beetje voor de lol de klasse spat er vanaf. vooral de demarrages met bal aan de voet gingen in zon hoog tempo. echte klasse
1 0
booya4afca
Geniale voetballer!
1 0
Pheadrus
Jezus, wat een taal voor een voetballer; Flegmatiek? Nonchalant? De reis haar fijn voor de geest kunnen halen? Eiting is ook al zo'n professor. Zijn dit wel voetballers?
1 -20
Ajax#1900
Nu al de domste comment van 2017, gefeliciteerd.
4 0
AIR-S
Rustaaaahg....

2 0
Beretta
Je impliceert dat het ongewenst is? Ik vind het juist uitermate bevredigend dat Ajax jongens onder contract heeft die een rijker vocabulaire bezitten dan "je weet zelluf, tog", "doezoe", "skeer" etc.

Niets ten nadele daarvan, ik vind het oprecht een vermakelijke verrijking van de cultuur. Maar natuurlijke intelligentie vertaalt zich doorgaans vaak ook in voetbalintelligentie. Ik geloof dat meer dan 70% van het Duitse nationale voetbalelftal het equivalent van HAVO/VWO (het schoolsysteem is daar iets anders gestructureerd) of hoger hebben gedaan. Volgens mij gaat het vrij aardig daar. Lees bijv. het interview met Oliver Bierhoff in de VI (https://www.vi.nl/pro/overig/zo-stippelde-bierhoff-de-toekomst-van-het-duitse-voetbal-uit), een zeer intelligente man (uit een goed nest) en mede door hem heeft het Duitse voetbal een bewonderenswaardige metamorfose onder gaan. Daar kunnen die conservative, bekrompen en kortzichtige dino's bij de KNVB nog heel veel van leren.
12 0
Pheadrus
Het is alleen maar positief dat die jongens goed ontwikkeld zijn. Ik had even een lachebek emoticon achter mijn reactie moeten zette. Het was niet negatief bedoeld maar meer als; "wow, naast voetballen zijn ze ook nog goed ontwikkeld!". Ajax is heel goed bezig met het inkopen en ontwikkelen van talent. Heel erg knap. Echt "Chapeau".
1 0
OnkelXXX
Heerlijke reactie! Chapeau!
1 0
RaynoFischer
Gewoon hele "intelligente" spelers ;)
2 0
NouridolbergNeres34
Deze jongen wordt echt een Topper. De manier hoe hij wegdraait , en balletjes weglegt, steekpasses zo technisch een echte Ajaxspeler.
3 -1
Dennisjez
Heerlijke voetballer. Misschien wel betere (ja een ander soort ook) speler als appie
1 0
Petervandersluis
Ik vind het juist wel mooi, die wat nonchalante houding.
0 -1
Tinus
Zeker, Witschge had dat ook.
1 0
Guv
Zidane en Nedved hadden altijdzon heerlijke nonchalante houding.. ik hou er van
0 0