'Altijd onthouden wat Gery Vink tegen mij zei'

BVeenstra, 19-06-2017 om 11:30, 6886 views, 1900 Magazine | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Inmiddels is Justin Kluivert een van de grootste talenten bij Ajax, maar toen hij de in jeugdopleiding van de Amsterdamse club speelde, had hij grote twijfels. In een openhartig gesprek met 1900 Magazine vertelt hij over zijn vader, zijn jeugd, zijn persoonlijkheid en zijn ambities.

Vroeger wilde Kluivert graag zijn vader zijn. 'Maar daarna dacht ik: iedereen wil wel Patrick Kluivert zijn. Pas later durfde ik er echt in te geloven dat ik tenminste het eerste van Ajax kon halen. En zoals mijn vader is, wil ik nog steeds wel zijn', aldus Kluivert, die generatiegenoten elftallen zag overslaan. Of in het geval van Donyell Malen zelfs iemand naar Arsenal vertrekken. 'Ik dacht alleen maar: dat wil en kan ik ook. Het kwam ook. Maar later. Zo is het altijd gegaan. Later ben ik groter geworden. Bij de B1, dát was mijn seizoen. Toen ging het goed. Ik heb nooit gedacht dat ik het helemaal niet zou redden.'

Wat betreft zijn persoonlijkheid is het geen geheim meer dat Kluivert een brutaal ventje is. 'Opkomen voor jezelf is belangrijk. Een beetje brutaal in het leven moet je wel zijn. Anders ga je het niet redden. Je moet je eigen naam creëren. Ik heb altijd onthouden wat Gery Vink (trainer Ajax O17, red.) tegen mij zei: "Kijk uit dat je niet wordt als alle anderen. Anders ben je net als die grijze massa die je niet wil zijn".'

Voorlopig heeft Kluivert bij Ajax nog een contract tot medio 2019, maar stiekem durft hij wel vooruit te kijken naar de toekomst. 'Maar je weet nooit hoe het gaat. Ik kan me best voorstellen dat voetballers al op jonge leeftijd naar het buitenland gaan', vervolgt Kluivert, die dromen heeft. 'Ik speel nu bij een mooie club, maar het zal de mensen niet verbazen dat Barcelona mijn droomclub is in het buitenland. Niet over twee jaar hoor, maar hopelijk ooit. Ik ben pas zeventien (inmiddels achttien, red.), je weet toch.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Maik
Je weet zelluf haha mannetje
0 0
Ozymandias
Na toptalent Nouri spreekt dus ook toptalent Kluivert lovend over Vink. Terwijl hij er niets van kan volgens de mensen hier op AS.
2 -1
talent020
Niet overdrijven, vele heb ik hier ook zien zeggen dat Vink een goede motivator is, hij weet jongens goed te prikkelen en de juiste snaar te raken, echter blijf ik zeggen dat het voor de rest geen bijzondere trainer is, zijn teams spelen niet des Ajax,

Lees de interviews maar eens terug, Vink word voornamelijk geprezen om zijn motiverende kwaliteiten door zijn pupillen en niet om zijn tactische kwaliteiten, hij hoeft van mij zeker niet weg bij Ajax, echter zie ik hem liever meer in een dienende rol dan als verantwoordelijke voor een elftal.
0 0
Kaito
Zo een uitspraak verwacht je niet van Vink als je ziet hoe hij zijn ploeg laat voetballen..
0 0
Web
Justin ik hoop dat wij nog lang van je mogen genieten
0 0
FlyingDutchMan
Inderdaad. Vermoed dat Justin wel verstandig genoeg is om paar jaar te blijven hangen!
0 0
RaynoFischer
Verlengen tot 2022 voordat Raiola hem gek maakt!
7 0
NoPants
Voor je 18e mag je maar 3 jaar tekenen helaas.
0 -1
MisterAFCA
Inmiddels 18. Staat in de tekst.
1 0
Boer Gijs
Voor verlengen heb je Raiola nodig. Dat kun je dus gerust vergeten. Als ik Ajax was zou ik gewoon een topper kopen als buitenspeler. En Kluivert moet dan maar zorgen dat hij beter is, als hij zo graag carriere wil maken. Hij heeft het voorbeeld van Klaassen gezien, maar k hoor hem net over prijzen pakken bij Ajax. Nee zijn droom is spelen bij Barcelona. Gezien Raiola droomt van het geldpakhuis van Dagobert Duck, zie ik voor Kluivert geen echte toekomst bij Ajax.
3 -1
Maxwell_5
Lol. Jij bent geen fan van de jonge Kluivert zo te zien.
1 0
Boer Gijs
Jazeker wel. Maar niet van zijn zaakwaarnemer. Voorgaande spelers van Raiola bij Ajax laten wel zien hoe het zal gaan. We kunnen daarom denk ik maar kort van Kluivert genieten bij Ajax. In die zin zie ik geen lange toekomst voor hem in Amsterdam. En dan vraag ik me af; moeten we daar (speel)tijd e.d. in investeren?
4 0
gi0vanni
Dit jaar natuurlijk wel. Maar wil hij volgend jaar niet verlengen verkopen. Weg met die pizzabakker.
3 0
Joseph
Ik denk dat je er vanuit kan gaan dat Raiola gekozen is om naar een andere club te komen, dus ik denk dat we blij mogen zijn als hij tot 2020 wilt verlengen..
1 0
chrisjuhhh
Maar als al die andere clubs niet meer met hem willen werken dan kan dat zeer snel over zijn !
Kijk enkel maar in Italie wat er nu speelt
1 0
Joseph
Dat zou ik een mooie ontwikkeling vinden, maar zo lang er topspelers in zijn portefeuille zitten, vrees ik dat het zo'n vaart niet zal lopen..
2 0
chrisjuhhh
Die toppers op een aantal na gaan zo ongeveer met de fut en zover ik zie botst hij ( Raiola ) met AC en Inter Milan , ook Juve is niet echt kapot van hem en zo zou er heus wel meer clubs zijn .
Ook de belastingdiensten van al die landen hebben interesse in hem dus benieuwd hoe dat ga lopen .
Dus wat je zeg laat maar ontwikkelen nu :)
0 0
AFC Ajax
Heeft hij ook al die pizzabakker als zaakwaarnemer?
4 0
RaynoFischer
Ja helaas wel.
0 0