'Ook Riedewald in belangstelling andere clubs'

BVeenstra, 19-06-2017 om 08:50, 9396 views, De Telegraaf | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Ook Ajax-verdediger Jaïro Riedewald staat in de belangstelling van enkele andere clubs. Dat schrijft De Telegraaf maandagochtend tussen de regels door in een artikel over aandelen van de Amsterdamse club.

Er worden verder geen clubs genoemd die geïnteresseerd zijn in de verdediger van Ajax. Riedewald kwam in het afgelopen seizoen onder trainer Peter Bosz op een zijspoor terecht. De talentvolle verdediger heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2020.

De krant schrijft verder dat er ook volop interesse is voor Amin Younes en Kenny Tete. Over eerstgenoemde was bekend dat Torino hem graag wil inlijven en zelfs al een bod deed. Tete zelf heeft de voorkeur voor de Serie A, maar Internazionale heeft besloten van hem af te zien. Wel bereikte Ajax al een akkoord met Galatasaray over de rechtsback.

 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Riedewald heeft gewoon veel potentie. Zowel op LB als op zes heeft ie dat vaker laten zien.
Hoop dat zijn contract wordt verlengd.
0 -2
Pierre Heno
EL Finale gemist zeker?
0 0
Ozymandias
Mocht Riedewald daadwerkelijk vertrekken dan hoop ik dat Ajax probeert om Denswil terug naar Amsterdam te halen. Die heeft zich bij Club Brugge goed ontwikkeld en zou een geweldig duo met Sánchez vormen. De Ligt kan zich dan nog één seizoen in de relatieve luwte verder ontwikkelen en Viergever kan met Sinkgraven concurreren voor een basisplaats als linksback. Ik weet alleen niet of Denswil wel haalbaar is aangezien er meerdere clubs uit de Premier League interesse in hem hebben.
0 -3
Ajax27
Topmentaliteit ook... -_-
Gewoon Riedewald weer laten concurreren met Viergever. Met de juiste omslag in z'n koppie en het talent dat ie heeft, zie ik 'm zomaar naast Sanchez weer uitgroeien tot de topper die hij in het begin was. Over een jaar is Sanchez weg en staat de Ligt er al... prima!
0 0
FlyingDutchMan
Denk niet dat Denswil nu nog oren heeft naar Ajax, zal na België wel richting topcompetitie gaan
0 0
Pierre Heno
Staat daar vooralsnog meer te schutteren dan te schitteren. Denk niet dat er uit de grote competities veel interesse zal bestaan voor een middelmatige oud eredivisie speler. Ik weet er nog een: laten we Van Rhijn terughalen!
1 0
EVH
Emanuelson dan??
0 -2
zivkabrimovic
Is die Ter Avest niet iets voor ons?
0 -1
Ajaxbrl
Word er nog gekocht? of wachten we gewoon weer lkkr tot 31Aug??
1 -3
Hwb
Manmanman. We hebben Huntelaar al vastgelegd en de transfermarkt is officieel nog gesloten. Daarnaast zit de selectie imo zo goed in elkaar dat er niemand bij hoeft als er niemand vertrekt. Tete kun je opvangen vanuit Jong. Voor Younes zou een vervanger mogen komen, maar daar maak je pas werk van als het echt duidelijk is dat hij gaat vertrekken imo. Als er ook voor Veltman een vertrek dreigt, moet er een rechtsback bij. Achterin zit het verder ook wel goed, tenzij er twee of meer verdedigers vertrekken.

Dat betekent natuurlijk niet dat je je niet moet versterken als je de kans krijgt, maar de noodzaak zie ik op dit moment niet.
0 -1
EVH
Ik hoop dat Riedewald blijft.
2 -1
Pierre Heno
We hebben toch al een koffie juffrouw in de kantine?
0 -1
Rukboor
Ik denk dat Riedewald iets is voor KV Oostende, en daar een basisplaats eisen.
Net als Zivcovic.
1 -3
Daniii
Vond hem het beste op centraal achter spelen maar vond hem soms wel slapjes spelen, ik weet niet op welke positie hij bij Ajax zou moeten staan eigenlijk voor echt door te breken.
0 0
Web
Als Younes word verkocht word, hoop ik dat ze voor Bailey of Lozano gaan.

Dan word je er niet minder op.

Ook zal er een ervaren keeper moeten komen, Stekelenburg, maar dan moet hij net als Huntelaar zich schikken in een reserve rol.
0 -1
Ferd
Bailey wilde vorig jaar al niet en speelt nu in een grotere competitie dan de eredivisie.

Stekelenburg is een slappe zak, die maar 1 jaar goed heeft gespeeld en zich sinds zijn vertrek bij Ajax overal heeft moeten schikken in een reserve rol. Ervaring in het bankzitten heeft hij, maar de kwaliteit voor Ajax mist hij.
2 0
Ajax27
Waarom zien maar heel weinig mensen in dat hij het mentaal dit jaar gewoon erg zwaar heeft gehad? Daar waar hij 2 jaar geleden en vorig seizoen ontzettend veel lof kreeg en een megagroot talent was, daar is ie dit jaar door een andere manier van spelen op de bank beland. Van ene echte nummer 6 die het daarvoor prima deed, naar een aanvallende 6 wat hij gewoonweg niet is. Mentaal dus een grote knak... de momenten die hij daarna nog heeft gekregen achterin zag je gewoon dat de uitstraling van daarvoor er niet was. Het vertrouwen was er niet, het wedstrijdritme was er niet en daardoor waren z'n invalbeurten ook matig. Riedewald was en is een erg groot talent en nog steeds maar 20! jaar oud. Hij is maar iets meer dan een half jaar ouder dan jongens als Nouri, Frenkie en vd Beek maar heeft al heel wat meer wedstrijden in 1 mogen spelen. Daar waar andere jonge jongens meteen hun grote bakkes opzetten in de media en/of vertrokken... daar is Riedewald gewoon heel erg rustig gebleven. Gun dit toptalent wat meer krediet en ruimte, zodat ie weer uit z'n dip komt en weer laat zien waarom we 2 jaar geleden zeiden dat dit hét toekomstig toptalent zou worden.
4 -2
Ellende
Kwam toen binnen in de basis als linksback.
Alleen op die positie goed genoeg voor AJAX.
1 0
Koenniiee
Hoewel ik het met die mentale dip zeker eens ben is Riedewald verre van doortastend. Hij is gewoon niet genoeg een 'defensieve killer' waardoor hij teveel cruciale duels verliest. Hij moet meedogenloos worden als hij vast in Ajax 1 wil komen staan!
1 -3
Ajax27
Alleen omdat wij nu met een aanvallende 6 spelen in plaats van een verdedigende, kan hij er niets meer van? Als defensieve 6 was het een verademing om Riedewald te zien, die de rust uitstraalde van een vedette en genoeg voetbalrendement had. Als centrale verdediger heeft ie ook prima wedstrijden gespeeld. Pas toen Schone op 6 kwam, er geen plaats meer was voor hem en Sanchez/Viergever zo goed draaide dat er geen reden voor wijzigen was, is ie op een zijspoor beland. Logisch dat je dan die 1,2 of 3 kansjes die je krijgt mentaal niet 100% bent en ook niet die 100% kan geven, wanneer je lekker in je vel zit en wedstrijdritme hebt. Je hoeft niet een killer te zijn als je zo'n enorme rust uitstraalt, wat Rijkaard vroeger ook had. Ik ben absoluut niet van het vergelijken en zeg ook niet dat ie zo goed is of zo goed kan worden als Rijkaard... maar mijn god wat een bullshit dat deze jongen er er ineens niets meer van kan.
1 0
Koenniiee
Fijn dat jij eigen conclusies trekt. Ik heb het over Jairo in verdedigend opzicht. Ook op '6' moet je verdedigen, maar komt hij tekort tov de voetballende kwaliteiten van Donny en Schone.

'Kan er niets meer van', maak jij ervan. Ik noem het: er zijn betere alternatieven. Centraal, LB en op zes.
0 -1
Ajax27
Zomaar wat artikelen uit 2016 toen hij wel nog speelde:
http://topsport.amsterdam/?q=page

...lekker dan, 3/4 van m'n bericht weg bij het plaatsen.
Lang verhaal kort: 1 gebrek aan het systeem van Bosz afgelopen jaar, het was 1 systeem. We konden niet varieren in ons spel daar waar dit in genoeg wedstrijden gevraagd werd. Riedewald is een heel ander type speler dan Donny en Schone op 6 en dus wel degelijk nodig.
1 0
Koenniiee
Waar de fack ben jij mee bezig?

Ik heb helemaal niets tegen Jairo of wat dan ook. Ik vind alleen dat er betere alternatieven zijn. En op een beschaafde manier deel ik dat hier.

En dan kom jij ineens met je beschuldigende reacties en nu weer iets met artikel. Wtf gast!
0 0
Ajax27
Waarom reageer je zo opgefokt koenniee... ik toon alleen maar aan dat er vorig jaar vrijwel niemand klaagde over z'n verdedigende kwaliteiten op de nummer 6 positie, z'n favo positie. Er heeft nog nooit iemand hier geroepen om een killer op de nummer 6 positie. Een (jonger) type Nigel de Jong zit niemand op te wachten, veel te defensief.

Waar ik alleen maar op doel is dat Riedewald nu ontzettend snel wordt afgeschreven... we hebben overal betere alternatieven... terwijl ie een jaar geleden nog de nieuwe Rijkaard werd genoemd. Geroemd werd om zowel z'n verdedigende kwaliteiten als z'n rust en voetballend overzicht. Hij stond snel in het Nederlands Elftal. Dé persoon die de perfecte balans was op het middenveld. Maar ineens wordt hij uit het niets gepasseerd en ook totaal niet meer opgesteld.

Waar ik gewoon mijn vragen bij stel... als ie gewoon minuten had kunnen maken als 6 in de wedstrijden waar Schone het niet trok, hij vertrouwen had gevoeld, was ie dan net zo makkelijk door de supporters hier aan de kant geschoven? Of hadden we dan gezegd dat we gewoon 2 verschillende type nummer 6 spelers hadden die beiden in verschillende tactieken perfect fungeren?
0 0
Web
Mooi verhaal. Sta ik volledig achter.
1 0
achterlijn
Riedewald verkopen?, meteen, hij is erg laks een slechte verdediger en erg traag in het handelen.

Hij is geen Ajax materiaal.
2 -2
Qwibuss98
Als hij of Tete vertrekt zal dit eeuwig zonde zijn. Beide zijn prima, talentvolle spelers voor ons. En niet vergeten dat ze 'pas' 20 zijn!
Riedewald kan 3 posities, CVM, CV, LB; als we geen nieuwe LB krijgen zie ik hem of Viergever (en Riedewald dan cv) het liefst.
1 -3
AjaxCitizen
Nog liever Sinkgraven linksback dan Riedewald. Hij heeft tot nu toe geen goede indruk achtergelaten op die positie. Thuiswedstrijd tegen Lyon was hij één van de mindere en in de finale was hij gewoon dramatisch.
4 -1
Ellende
Finale verloren omdat we geen dragende spelers hadden die een klein beetje niveau haalden
0 -1
AjaxCitizen
Waar zeg ik dat we door hem de finale verloren? Ik zeg dat hij dramatisch speelde. Nergens zeg ik dat we door hem de finale verloren.
0 -1
Ellende
Waar zeg ik dat jij dat zei. Andere spelers faalden harder. Riedewald kan een erg goede linksback zijn. Relemaal met wat vertrouwen van de trainer en wedstrijdritme
0 -1
AjaxCitizen
Lees je eigen reactie terug, zou ik zeggen. Met jouw eerste reactie insinueer jij duidelijk dat ik zou hebben gezegd of bedoeld dat we door Riedewald de finale verloren. Anders is jouw reactie totaal irrelevant tot wat ik over Riedewald te vertellen heb. Snap totaal niet wat de reden waarom we de finale hebben verloren te maken heeft met mijn eerdere reactie over Riedewald, want daar heb ik het geen enkele keer over gehad.

En hij was duidelijk de speler die het slechtst speelde. Voor de positie van linksback ontbreekt het hem aan te veel kwaliteit die nodig is om op die positie te excelleren.
0 -1
Ellende
Laat ik het dan bij de kern houden. Centraal achterin en verdedigende middenvelder voldoet hij niet en hebben we betere. Linksback is het de beste die we hebben.
0 -1
AjaxCitizen
Nou, nee. Viergever en Sinkgraven kunnen veel meer bieden dan Riedewald op linksback. Sinkgraven is veel sneller aan de bal, terwijl Viergever juist weer verdedigend beter is. Beiden zijn ook veel feller in de duels en hebben meer snelheid. Riedewald heeft van alles een beetje, maar nooit genoeg om er bovenuit te steken.
0 0
Qwibuss98
Das zeker waar, maar als er niemand anders komt, Viergever blijft op CV, en anders Sinkgraven (wat ik verschikkellijk vind als LB, en onnodig op het middenveld) zie ik Riedewald het liefst daar.
1 -1
AjaxCitizen
De potentie om Riedewald om te turnen tot linksback is veel kleiner dan bij Sinkgraven. Althans, van wat we dit seizoen hebben gezien. Verdedigend was Riedewald geen verbetering en aanvallend is Sinkgraven beter. Zou dus gewoon voor Sinkgraven gaan en hem daar laten ontwikkelen, want dit seizoen heeft hij het op een paar momenten na verdienstelijk gedaan op linksback.
0 0
Fieldman
WAAR ZIJN DE KANONNEN

Geef onze tenminste wat geruchten.
0 -2
chrisjuhhh
was vorig seizoen je loopt achter dus .
2 -1
Fieldman
O kut. De laatste wedstrijd was tegen De Graafschap toch?
1 0
chrisjuhhh
toen het eind van het seizoen nog er was werd er kanonnen beloofd , nu hebben we die wel gehad en kan je op een normale manier evalueren .
Dus doe je best zou ik zeggen .
0 0
Boer Gijs
Nee tegen Manchester, we hebben de finale van de Europa League gehaald. Zonder die kanonnen nota bene...
1 -1
Ozymandias
Waren Ziyech en Sánchez geen kanonnen?
0 0
FlyingDutchMan
+ Heiko
1 0
chrisjuhhh
Mijn God ik zou zo bij de Telegraaf kunnen gaan werken .
Ik citeer :
" Er worden geen clubs genoemd die geïnteresseerd waren " , wat dan onderbuik gevoelens ???
1 0
Zionist
Misschien kunnen ze hem leren ingooien....
3 -2
FlyingDutchMan
United vond dat 1 van Jairo zijn sterkste punten!
0 0
Bensco
Lui, we moeten wel in het achterhoofd houden dat de basiself die we afgelopen seizoen hadden niet perse de basisspelers hoeven te zijn van volgend seizoen. Keizer kan wel een hele andere voorkeur hebben qua basiselftal. Dan sta je nu mooi spelers te verkopen die misschien dit seizoen wel de voorkeur hadden gehad.
1 0
MankeNelis
Precies Riedewald moet voor zijn kans gaan. Alle opties zijn open op links back. Sinkgraven moet het ook weer laten zien hij is er lang uit geweest. Viergever is natuurlijk ook een lastige om te passeren, die heeft het uitstekend gedaan. De Ligt speelt hij er niet uit of die moet een dip krijgen.
1 -2
zivkabrimovic
Wie gaan er nog vertrekken en wie worden er nog (hopelijk) aangetrokken volgens jullie?
0 0
wladimir
Tete, Dijks, Muric, El Azzouzi en Menig gaan zeker vertrekken. Veltman, Westermann, Riedewald, Viergever en Younes misschien.

Een transfervrije Vurnon Anita is een optie als back-up voor beide back posities en verdedigende middenvelder. Als ook Urby Emanuelson transfervrij is dan kan dat een interessante back-up zijn voor de gehele linkerkant. Ryan Babel is ook interessant als hij transfervrij is. Allen kunnen doorstromen naar een functie binnen Ajax als ze stoppen met voetballen.
0 0
Qwibuss98
Weg: Cassierra (verhuur), Sinkgraven, Veltman bij een mooi bod.

Nieuw: buitenspeler, Stekelenburg als 2de DM, en nog een LB.
En wat je nog kan verbeteren (Younes, Schone, Viergever) ook natuurlijk bekijken bij het inkopen.
1 -2
eros
Vertrek: Ik hoop bijna niemand uit 1.
Ik denk Veltman, Tete, Younes, Casseirra (verhuur), Dijks, Viergever.

Kopen:
Elke positie 1 speler.
Keeper:
2e: Stekelenburg/Rajkovic
3e: Paes(NEC)/Hoekstra(Groningen)
Centraal: Vermaelen/st Juste/Mina/Palmer-Brown
Linksback: Kolasinac/Tavares/Arana
Linksbuiten: Munir/Larsson/Babel

'Extra's/mogelijk': Kardioglu, Anita, Sneijder, N. de Jong
1 -3
chrisjuhhh
Je 3e kan je schrappen is geen Niveau voor Ajax je 2e wel .

Centraal kan je alles schrappen we hebben er genoeg daar , tevens moet je ruimte houden als Sanchez volgend seizoen misschien weg gaat en Jantje terug wil komen zou dat ideaal zijn , verder is het vol daar .
zoals het er nu uit zie .

Linksback getuigd van weinig kennis van zaken gezien de namen die jij opnoemt !

Linksbuiten idem als Linksback !
2 -1
eros
Paes en Hoekstra zijn grotere keepers talenten als wat er momenteel bij Ajax rondloopt.

Mochten Veltman en Viergever vertrekken (zoals daarvoor beschreven in mijn bericht) zal je toch echt een centrale man moeten halen. Je houdt dan de Ligt en Sanchez over zonder back-up. Bij een eventueel mega bod in de winter op Sanchez houdt je alleen de Ligt over.
De jeugd is er nog niet klaar voor en Vermaelen of st Juste zie ik dan graag komen.
Vertonghen heeft nog een contract voor 2 jaar en zit prima bij Tottenham.

Heb jij voor de linksback/links buiten betere opties dan? Die haalbaar en betaalbaar zijn?
0 0
chrisjuhhh
Je moet voor nu een ervaren keeper hebben ivm rugdekking Onana !
Onana komt pas half juli weer bij de selectie en dan ?
Ik zou pas gaan onderhandelen als ik wist wie echt weggaan eerder niet , want je gooi je geld over de balk .
Eerst kijk je wie er is en weg kan .
Dan kijk je wie er misschien weggaan en tegelijkertijd neem je de beslissing om dat te behouden wat nodig is .
Niemand laat zich in zijn zakken kijken .
0 -1
eros
Daarom heb ik Paes of Hoekstra ook als 3e keeper staan. Talent dat in de toekomst Onana kan opvolgen.
Als tweede keeper heb ik Stekelenburg of Rajkovic staan.

Tuurlijk kan je afwachten tot spelers vertrekken. Maar als dat straks op de laatste transferdag gaat gebeuren (Sneijder, Zlatan,...) en spelers laat in de voorbereiding (Ziyech) komen, speel je weer reactie voetbal.
Als je nu al weet dat Veltman volop in de belangstelling staat, en er is geen back-up voor hande, moet je gewoon zorgen dat er een speler komt. We hebben momenteel meer als genoeg geld!
1 0
Jayq
Ik verwacht dat er maximaal 8 spelers gaan vertrekken. 4 basis en 4 reserves. 2 waren er al bekend (Boer en Traore), Klaassen is al verkocht en de andere 5 worden nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek.

Boer -> aankoop keeper
Traore -> Neres en Huntelaar
Klaassen -> eigen jeugd
Veltman en Tete -> aankoop rechtsback en Zeefuik
Younes -> aankoop linksbuiten
Riedewald -> aankoop linksback
Westermann -> nieuwe ervaren verdediger of eigen jeugd

Voor iedere speler die er minder vertrekt hoeft er minder gekocht te worden.

Dit lijkt veel, maar biedt eigenlijk alleen maar kansen tot verbetering.
Voor de posities (backs en buitenspelers) waarop vorig seizoen de meeste kritiek was, vinden namelijk de aankopen plaats.
1 0
chrisjuhhh
Als je een links back aankoop dan heb je Viergever nog ter vervanging Westerman .
Younes is niets zeker pas als het getekend is eerder moet je het gewoon niet benoemen , want dan ga je speculeren idem als over de rechtsback en Riedewald .
Beter is het bij Boer te houden en Huntelaar / Traore te bekijken , Klaassen / vd Beek , F .de Jong te houden want dat is reëel .

Verder is het speculeren en vermoeden en gehoord op of van >.
0 -1
Jayq
Vandaar dat deze opmerkingen er bij staan:
Ik verwacht dat er maximaal 8 spelers vertrekken
en
Voor iedere speler die niet vertrekt hoeft er niet gekocht te worden
0 0
chrisjuhhh
Jawel kan zomaar , maar er zijn nog zoveel spelers over he ?
0 0
Redrum
Zo denk ik er precies ook over. Met twee nieuwe backs en een goeie linksbuiten voor Younes denk ik dat we er alleen maar op vooruit gaan.
1 0
de-Ajacied
Als we Tete, Veltman en Riedewald kwijtraken wordt Ajax verdedigend wel heel zwak. Hoe goed de centrumverdedigers ook zijn, als je er geen voorzet kan uithalen via de backs ben je vaak kansloos.
0 -2
Jayq
Als Tete, Veltman en Riedewald worden verkocht, betekent dat niet dat Ajax zonder backs gaat spelen...
2 0
Ajaccus
ik vind 4 miljoen wel erg mager voor een speler als Tete. Hij ontwikkelt nog steeds door, vooral zijn offensieve spel is recentelijk vooruit gegaan. Voor 3 keer die prijs haal je zijn kwallteit niet terug.
Ik zou dan toch liever nog een laatste poging tot contractverlenging zien.
2 -4
AjaxCitizen
Waarom wil je nog een laatste poging doen? Hij wilt zelf toch niet? Ajax heeft hem al zolang een aanbod gedaan, die hij heeft geweigerd. Zet zelf de onderhandelingen stop. En nu willen we weer met hangende pootjes naar meneer Tete en zijn Rioolrat, om alsnog te proberen zijn contract te verlengen? Je moet een statement maken en niet ingeven aan dit soort types. Anders blijf je maar onder de plak zitten bij spelers die mensen als Rioolrat als zaakwaarnemer hebben.
3 0
Patajax
zet dan direct hele 11tal in de verkoop
1 -3
Leprechaun
Het is vervelend voor Riedewald, maar ik vrees dat hij op iedere positie voorbij is gestreefd. Jammer, want ik ben ervan overtuigd dat hij de reden is dat Ajax Denswil destijds zo makkelijk liet gaan. Ik vond Riedewald toen dé toekomstige man voor de LCV-positie. Die belofte heeft hij tot op heden nooit waargemaakt.
0 -1
achterlijn
Kom op.... Denswill is prullaria.
Riedewald is beter dan Denswill, maar komt ook tekort voor hetgeen Ajax wil.
0 -1
Leprechaun
In het seizoen 2012/2013 - vlak na het vertrek van Vertonghen - bestond het centrale duo uit Moisander - Alderweireld. Ik kan me herinneren dat rond de winterstop zowel Alderweireld als Moisander geblesseerd raakten en het centrale duo gevormd werd door de onervaren Denswil en Veltman en dat die twee het toen uitstekend deden.

Mijn punt is dat Denswil echt heel sterk begon. Maar later ver weg zakte.
1 0
BobaAjax
Idd. Als lcv is hij niet sterk genoeg , hij vangt dit ook niet op door meer gif in zijn spel te gooien . Zonde .
0 0
eros
Het liefst zie ik Tete verlengen en ze alle 3 blijven.
Tete kan na een goed seizoen Ajax zeker bij de absolute top van Europa terecht.
Younes nog zo'n seizoen, een goed WK, dan kan je zeker 20 miljoen vangen.
Riedewald is de minste van de 3, maar zeer bruikbaar voor Ajax. Laat hem blijven en zich bewijzen bij Keizer.
2 -2
DeKenner
Grappig hoeveel reacties er volgen op één post... en al helemaal grappig om te lezen hoe zwart wit de meesten zijn in de Tete vs. Veltman-discussie. Moet er nou echt perse eentje een prutser zijn? Kunnen ze niet allebei hun waarde hebben voor onze mooie club? Ik begrijp waarom Tete voornamelijk bankzitter was. Veltman is qua voetbalintelligentie en ervaring een logische keus. En dat Tete zijn contract maar niet wil(de) verlengen zal ook een rol hebben gespeeld. Maar dat neemt niet weg dat Tete nog steeds een fantastische voetballer is. Een jaar eerder was hij mijn favoriete Ajax speler! En waarom? Omdat hij verdedigend echt een beest is! Ik herinner me een interview waarin hij zei: "In een duel zie ik de aanvallers als het ware in slow motion hun acties maken." Dat was een hele typerende quote, want zo was het ook! Vervedigend zit Tete overal tussen en hij geeft nooit op! Puur verdedigend vind ik hem echt van wereldklasse. Zelden zo genoten van verdedigende acties.
0 0
eros
Jij snapt hem!
En aangezien ik Veltman nog wel zie vertrekken, zie ik Tete het liefst bijtekenen.
Met Zeefuik achter de hand zal Overmars geen rechtsback gaan kopen, ook al vertrekken Veltman en Tete.
0 -1
AjaxCitizen
Tete zie ik het liefst niet verlengen, want die kans heeft hij al een jaar of 1,5 gehad. Als hij in die tijd niet wilt bijtekenen, dan heeft het geen zin om hem nu weer een contractverlenging aan te bieden. Iemand die niet wilt tekenen, moet je geen tijd meer in gaan investeren.
2 0
Koenniiee
De absolute top? Tete? Hoe krijg je het getypt. Tete is een bijzonder matige back aan de bal, of hij nou onder druk wordt gezet of juist vrijgelaten wordt. Dat heeft hij al tientallen wedstrijden bewezen.

Waarom zou een topclub dan - op een speler die niets met een bal kan - zitten te wachten op Tete? Zelfs voor Ajax begrippen kan hij niets met een bal, op uit sliden na..

Dan zit men nog tien keer eerder te wachten op Karsdorp. Je weet wel, een middenvelder die back is geworden. Een trend die je laatste jaren steeds meer ziet in de hoop een nieuwe Marcelo te vinden. Met name omdat ze wél iets met een bal kunnen.

Maar het kwartje valt maar niet bij de #TeteFans. Overigens is het fan zijn prima, maar overschat zo'n speler alsjeblief niet!
4 -4
chrisjuhhh
Nog gefeliciteerd maatje met je promo leuk !

We moeten gaan stoppen met speculeren en vermoeden / gehoord / gelezen van het weggaan .
Spelers liggen langdurig vast en Overmars heeft verkondigd dat enkel bij extreme biedingen iemand weg kan gaan .

Wel zeker is nu dat Tete weg ga en is op te vangen door Zeefuik . en klaar .
Boer is weg en moet een ervaren vervanger voor komen die 2e man wil spelen achter Onana , maar wie ?
Ik zelf zie een rol voor Maarten hierin als hij dat wil .

Westerman mag weg hoef niet dus de keus is aan hem en zolang er niets is gebeurd er ook niets . Klaar .

Riedewald mag weg en als er een goed bod komt mag hij gaan . Klaar .
Verder zit je nog met wat reserve spelers zoals Dijks , Menig , Owusu , Muric , El Azzouzi , Groothuizen , wat gaat Ajax met hun doen ?

Zoals je merkt is er nog een hoop te doen en dit zal geëvalueerd worden door het TH met Keizer , voordat er iets nieuws gaat komen .

Trainer Jong Ajax en ik zal daar graag Frank Peerenboom willen zien dan , samen met Ogararu en Bogarde .
1 0
nahfahlaar
Ja aan de bal is Tete niet zo sterk, maar verdedigend wel. Hij zou denk ik goed passen in een 532-343 systeem als rcb, of gewoon elftallen die de aanvallende kwaliteiten van een rb niet zo nodig hebben. Ik vind Veltman aanvallend ook niet echt denderend hoor; kijk maar eens naar spelers als Lahm, Alaba, Alba en idd Marcelo. Dat zijn pas vleugelverdedigers.
0 0
Koenniiee
Ik vind Veltman ook niet denderend. Maar juist hij zou goed passen als een RCV, in mijn optiek. Tete kan niet timen, niet koppen en is positioneel niet heel sterk. Bij een top 532 denk ik al snel aan het trio bij Juve. Daar is Veltman niet aan toe, maar wel eerder dan Tete. Niet dat zij dat niveau ooit gaan halen!
0 0
AjaxCitizen
Dat is dan ook wereldtop wat je opnoemt, die al heel lange tijd op die posities spelen. Veltman is van CV omgeturnd naar rechtsback. Daar heeft hij tijd voor nodig om aan te passen. Voor Ajax is hij op dit moment gewoon prima.
0 0
BrandjeXL
Kereltje toch, Tete is misschien niet de allerbeste voetballermaar dat weet hij zelf ook wel. Dus hij speelt bewust simpel itt tot Veltman die denkt dat hij een geweldenaar is en zodoende dus vaker (dom)balverlies heeft dan Tete. Verder als Tete opkomt dan doet hij dat op volle snelheid en maakt dus ruimte voor anderen. Veltman komt altijd in een sukkeldrafje mee op en kan dan dus beter helemaal niet mee opkomen. Tete blijft wederom itt Veltman wel gewoon in positie. Heel veel van onze tegendoelpunten komen omdat Veltman weer ergend loopt waar hij niet hoort te lopen. Tot slot is Tete verdedigend veel beter dan Veltman. Iets wat iedereen ziet.
1 -2
Ferd
Kereltje toch, brandje xxl in je hersenpannetje gehad? Wat een onzin
1 0
Koenniiee
Niet zo denigrerend. Speelt simpel? Hij brengt Ajax in de problemen, met name Sanchez. Kenny staat bij een opbouw al helemaal verkeerd om te kunnen gaan voetballen. Bij een topclub - ook als Ajax - hoor je gewoon een bal van A naar B te kunnen spelen. Je moet altijd onder druk uit kunnen voetballen en je moet de oplossing vooruit kunnen zien. Anders hoor je bij een subtop of rechterrijtje club thuis.

Of denk jij dat het toeval is dat Frank geen beter voetbal op de mat kon leggen met Tete, Dijks, Gudelj, Bazoer, etc. Was tevens zijn eigen voorkeur wel. Selecteren op kracht, verdedigen.

Je opmerkingen over Veltman zijn op niets gebaseerd. Speelde een degelijk seizoen, met name op het begin prima zelfs.
2 0
NoPants
Mee eens. Net als daley blind populair was om te haten, is veltman dat ook. BrandjeXl denkt het beter te weten dan bosz, blind, en advocaat. Ook die artikelen die met statistieken de waarde van veltman laten zien zijn niks waard joh, want de veltman-critici zien het beter dan experts.
2 0
AjaxCitizen
'Heel veel van onze tegendoelpunten komen omdat Veltman weer ergend loopt waar hij niet hoort te lopen. '

Ben geen fan van Veltman, maar dit lijkt mij weer zo een uitspraak zonder enig bewijs.
2 0
OKP-AFCA
De absolute top? Real, Juve, Bayern en Barca dus?

Zie jij Tete daar spelen? Daar heeft hij toch -met alle respect- teveel beperkingen voor?!
1 0
Ajax#1900
Haha, alsof de absolute top op Tete zit te wachten
1 -1
eros
Naar mijn mening is hij verdedigend een van de betere van Ajax.

In Italië zou hij zeker niet misstaan.
Bij Man Utd zou hij mooi Valencia (33) kunnen opvolgen.
Trippier bij Tottenham is niet veel bijzonders.
Bij Barcelona zou hij Marcerano (33) kunnen opvolgen en bij Athletico Juanfran (33).
Bij Bayern Lahm (33) en Rafinha (31).

Iedereen brand Tete nu af. Maar verdedigend is hij samen met Sanchez en de Ligt de beste van Ajax. Opbouwend is hij minder, maar dat is Nederland belangrijker dan in de meeste buitenlandse competities. Zie Pepe,... die kan toch ook niet opbouwen?
1 -4
Ferd
Goeie verdediger, slechte voetballer. Bij een verdedigend ingestelde subtopper zou hij kunnen meekomen maar Barcelona? Bayern? In Engeland? Daar komt hij echt voetballende kwaliteit voor tekort en niet zo'n klein beetje ook
1 0
AjaxCitizen
Pepe is dan ook een CV. Voor backs geldt een andere norm. Kijk naar de hedendaagse back. 9 v/d 10 backs in de top is aan de bal gewoon erg sterk. Alba, Alaba, Marcelo, Carvajal, Felipe Luis, Juanfran, Alex Sandro, Dani Alves, Bellerin etc.
0 0
afcas
in de meeste gevallen valt het puur qua opbouwend vermogen juist wel mee. die spelers worden vaak ook in de loop aangespeeld of pas aangespeeld als ze al op de helft van de tegenstander lopen. en als je zo kijkt is hij eerder in staat een mannetje te passeren dan veltman.
0 0
Knalpot
Ga toch weg man veruit de meeste ballen gingen a la van Rhijn achteruit.
0 0
AjaxCitizen
Dan zou ik maar naar spelers als Dani Alves, Alba, Marcelo, Carvajal en Bellerin kijken, want die kunnen zeker wel wat met een bal. En ik zou niet weten waarom aanspelen in de loop in het voordeel van Tete zou spreken t.o.v. Veltman. Ik heb hem dit seizoen misschien 2-3 wedstrijden het een keer aanvallend wat beter zien doen. Voor de rest was het echt niet denderend.
0 0
afcas
ik zeg nergens dat ze niks met een bal kunnen. maar een goede dribbel en voorzet hebben is totaal iets anders dsn opbouwen. die spelers komen amper op eigen helft in balbezit namelijk. dus ze hoeven niet op te bouwen en komen later pas in het spel voor. zeker mooi dat jij bellerin noemt, want die heeft dus helemaal geen opbouwende kwaliteiten. hij kan echter wel met een bal aan zijn voet rennen en hij kan een voorzet geven. dani alves? kreeg bij barca vaker de bal rond de 16 van de tegenstander dan rond zijn eigen 16. en wat dat betreft zit er al een groot verschil tussen tete en veltman waarbij de keren dat veltman rond de 16 van de tegenstander liep in totaal ongeveer net zo veel geweest zijn als tete in een stuk minder wedstrijden. en jij snapt niet wat het verschil is tussen in de loop aangespeeld worden waardoor je aan het aanvallen bent en het niet in de loop aangespeeld worden waardoor je aan het opbouwen moet? en als je dit doorvertaald naar tete en veltman begrijp je niet dat je minder opbouwende kwaliteiten nodig hebt wanneer je in de diepte aangespeeld wordt? of dat tete sneller is dan veltman waardoor hij eerder een tegenstander voorbij kan gaan als hij op snelheid aangespeeld wordt? of denk jij dat aanvallende kwaliteiten ook direct betekenen dat je kunt opbouwen?
0 0
AjaxCitizen
Misschien moet jij meer wedstrijden van ze kijken, want vaak genoeg krijgen ze de bal van de keeper of de CV's om de aanval op te zetten. Zeker wanneer de tegenstander druk zet. Dat zie je ook in ons spel terug. Als Onana of het centrale duo de bal niet kwijt kunnen, proberen ze de bal bij de backs te krijgen die het veld breed houden. Die moeten dan de aanval proberen op te zetten. Daarom is het dus belangrijk om backs te hebben die kunnen opbouwen. Dus snap niet waarom je telkens komt met backs die zogenaamd alleen de bal op de helft van de tegenstander in balbezit komen, want dat is niet zo.

En opbouwen is niet per se goed aan de bal zijn en een goede dribbel of voorzet hebben, maar een aanval op kunnen zetten. Daar zijn zeker Marcelo en Dani Alves gewoon sterk in. Een back met opbouwende kwaliteiten is tegenwoordig gewoon een pré geworden. Zeker als je aanvallend voetbal wilt spelen.
0 0
Leprechaun
Het feit dat die jongens die jij opnoemt oud zijn, betekent niet dat Tete voldoende kwaliteit heeft om voor die clubs te spelen...
0 0
Restored
Ik denk dat Riedewald beter kan gaan, anders wordt het sowieso weer een jaar banken. Waar moet hij uberhaupt staan? Op 6 hebben we Frenkie en Lasse. CV hebben we met Sanchez / de Ligt / Viergever 3 betere spelers en op de back is hij ook niet optimaal
0 -1
AFCAPolarBear
Ik zie hem wel op de linksback spelen. Zie Keizer niet zo snel met Sinkgraven op die positie spelen. Daarnaast denk ik ook dat Dijks ook wel een serieuze kandidaat voor die positie. Ik denk dat Keizer het komend seizoen (mits deze spelers blijven) met deze opstelling speelt:

GK: Onana (nieuwe reserve keeper)
RB: Tete (Veltman)
CB: De Ligt en Sanchez (Viergever en Riedewald)
LB: Dijks/Viergever (Riedewald)
DM: vd Beek (Schone)
AM: Nouri en Ziyech (de Jong en Eiting)
LW: Cerny (Neres)
SP: Dolberg (Huntelaar)
RW: Younes (Kluivert)
0 -2
Ferd
Ik denk dat Keizer, die altijd wil voetballen, juist wel voor Sinkgraven kiest en Dijks lekker laat vertrekken.
2 0
KennyTeteTuTuTuTu
Cerny -_-
0 0
JubbegaAFCA
Dat word geen basisspeler!! Neres en Kluivert op de flanken
0 0