Duelund: 'Dolberg geeft mijzelf veel inspiratie'

SJvanveen, 18-06-2017 om 14:17, 4831 views, Goal | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Mikkel Duelund, Deens jeugdinternational, is zeer te spreken over Kasper Dolberg. De middenvelder is geïnspireerd door de ontwikkeling van de Ajax-spits, zo vertelt hij tegenover Goal

'Ik ken Kasper (Dolberg red.) heel erg goed, omdat ik met hem vanaf de O16 tot en met de O19 voor Denemarken heb gespeeld', begint Duelund, zelf spelend bij het FC Midtjylland van oud-Ajacied Rafael van der Vaart. 'Ik ben heel blij voor hem, voor zijn succes bij Ajax.'

'Hij heeft een explosieve ontwikkeling doorgemaakt en dat geeft mijzelf heel veel inspiratie', vervolgt het Deense talent, die ook opkijkt naar Christian Eriksen, inmiddels dé voetbalster in Denemarken. 'Eriksen doet geweldig werk bij Tottenham en hij heeft zich ontwikkeld tot een heel belangrijke pion in hun aanvalsspel met het opzetten en scoren van veel goals.' 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rockpotje
Zou Duelund een stap naar Ajax zien zitten als hij geïnspireerd is door Kasper z'n ontwikkeling? Hij lijkt me een goede aanvulling van het team als Younes vertrekt. Dan heb je met Neres, Cerny, Kluivert en Duelund vier talentvolle buitenspelers met verschillende kwaliteiten.
2 -2
Myers
Echt? Heb je hem ooit zien spelen? Of is nu iedereen die een voorbeeld neemt aan een Ajacied ineens materiaal wat we moeten halen? Mijn zoontje is helemaal gek van Sanchez, maar die gaat Ajax echt niet halen, hoe spijtig ik dat ook vind.
0 -2
DaishRedan
Dit seizoen 33 wedstrijden gespeeld en ongeveer 10 gescoord als een 19 jarige middenvelder is bijzonder knap, die jongen kan echt wel een balletje trappen. Toen hij eerste jaars A-junior was, speelde hij al een stuk of 7-8 wedstrijden. Of het Ajax materiaal is weet ik niet maar voetballen kan die sowieso.
0 0
Rockpotje
Ik heb hem niet een hele wedstrijd zien spelen nee. Maar ik heb wel highlights gezien van hem en dat zag er goed uit. Hij is nog maar 19 (zelfde generatie als Dolberg) en heeft al 78 officiële wedstrijden gespeeld voor Midtylland, waaronder EL (kwalificatie). Laatst sprak ik hier nog met Cassierra19, hij volgt de Superliga op de voet en hij vertelde wel een aantal interessante dingen over Duelund. Onder andere een goed gevoel voor positie, goed overzicht voor zijn medespelers, een redelijke voorzet en scorend vermogen. Het lijkt mij dus dat hij iets getalenteerder is dan je zoontje, al heb ik je zoontje natuurlijk nooit zien spelen.
0 0
Myers
Je kan van iedereen een compilatie maken met de beste momenten van een speler. Van Sanogo zag die compilatie er nog redelijk uit, we weten de uitkomst daar van. Als mensen hem daadwerkelijk volgen en dan met dat oordeel komen, oke.

Ik maak me geen illusies, mijn zoon zal Ajax nooit halen, maar dat geeft niks, dat is niet voor iedereen weg gelegd.
0 -1
FlyingDutchMan
Kozakken boys moet ook gevuld worden he ;)
0 0
Rockpotje
Ik snap natuurlijk ook wel dat je op basis van een filmpje niet een speler kan beoordelen. Anders zou het hele beroep van scout wel in de prullenbak kunnen. Maar het is toch wel duidelijk dat hij een groot talent is als hij op zijn leeftijd al zoveel wedstrijden gespeeld heeft? Ik zeg ook niet dat hij het zeker weten gaat maken. Ik denk alleen wel dat hij een interessante speler is. Het lijkt me in ieder geval niet nodig om weer een dure Zuid-Amerikaan voor de vleugels te halen met het huidige talent dat we rond hebben lopen.
1 0
Schmitz11
Sterk onderlegd Rockpotje, helemaal gelijk.
0 0
Ajax#1900
Mwa, het zou wel een realistische transfer zijn. Heeft iig goede statistieken.
0 0
MankeNelis
Kasper Dolberg zou ook op het lijstje van Ronald Koeman staan, maar BT meldt dat de Deense spits vol overtuiging heeft gekozen voor nog een jaartje bij Ajax.

Nu gaat Everton voor Jörgensen ghè ghè
0 0
Wimmel
Dat zou erg leuk zijn :).

Wel bizar overigens, 2 compleet verschillende soorten spits.
1 0