Otto: 'Thuissituatie is daarbij belangrijk'

SJvanveen, 18-06-2017 om 11:43, 3683 views, Ajax.nl | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Het is Vaderdag en dus is Ajax.nl in gesprek gegaan met 'De Vader van De Toekomst' Heini Otto. De spelersbegeleider loopt al jaren rond op het jeugdcomplex en kent alles bij Ajax tot het uiterste.

'Ik wil dat al die jongens en meiden goed terecht komen', begint Otto over zijn doel bij Ajax. 'Ik ondersteun waar ik kan. Of het nou gaat om een goed gesprek of een ritje naar het ziekenhuis bij een ongeluk op het veld', vervolgt de ras-Ajacied, die ouders ook helpt bij de opvoeding van hun kinderen.

'Een groot gedeelte van de dag zijn ze op de club, dus je probeert ze de goede dingen bij te brengen. In kleine dingen zoals eten met mes en vork tot de grotere gedragsnormen. We zitten er bovenop hoor', lacht Otto, die met zowat elke speler een hechte band heeft. 'Vertrouwen is essentieel. Ik voel me ook echt vereerd dat ik het vertrouwen van ze krijg. Bij mij kunnen ze hun verhaal kwijt.'

Voorheen werkte Otto zelf met de jeugdspelers. Vallen en opstaan ligt dicht bij elkaar en de thuissituatie is daarbij belangrijk. 'Die moet goed zijn, rustig en stabiel. Als er op dat gebied problemen zijn, ga ik met de ouders en de speler in gesprek en zoek ik naar oplossingen waardoor zo’n jongen weer wat beter in zijn vel gaat zitten', sluit Otto af. 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RusselWestbrook
In dit topic:

Holland's Next Pedigree Ajacied
0 0
Zionist
En terecht! Ze doen ook nauwelijks meer onderzoek voordat ze iets schrijven....
0 0
MosesD
Mensen als Otto en Endt zijn zo belangrijk voor de club. Hebben echte clubliefde en gaan niet voor een paar centen meer naar elders.
0 0
FlyingDutchMan
Endt is wel stil de laatste tijd, nieuw kleurtje aan uitzoeken? Maar inderdaad echte clubmensen moet je koesteren!
0 0
Zionist
Otto is geen RasAjacied maar wel een RasAmsterdammer. Beetje onderzoek kan geen kwaad als je stukjes schrijft. Voor de rest een hele fijne man en goed op zijn plaats op De Toekomst, kan met iedereen door één deur, ook met Dennis B. ;)
1 -5
trodat4030
Loopt al eeuwen bij Ajax rond, imo ben je dan gewoon een rasajacied hoor. Dat ie nooit voor ons heeft gespeeld doet daar niets aan af.
4 0
Zionist
Marcel Keizer is als voormalig jeugdspeler en iemand die Ajax 1 heeft gehaald meer Ajacied dan Otto en toch wordt Keizer niet bestempeld als RasAjacied. Otto is na zijn voetbalcarriere als speler pas bij Ajax terechtgekomen. Dat maakt hem echter nog geen rasAjacied....OT: hij doet gied werk met de jeugd en hij is onmisbaar op de Toekomst als was zijn rol onder Adriaanse (toen hoofdcoach van Ajax 1) een stuk groter dan dat hij nu is.
0 -2
BlancoKanu
Grappig. Dus iedereen die bij Ajax in de jeugd heeft gespeeld of in het eerste is meer rasajacied dan iemand die nu al jaren op de club rondloopt? Wat zijn de 50000 supporters op de tribune dan wel niet? En de mensen die geen Kaartjes kunnen betalen, maar toch de wedstrijden willen zien op tv oid? Moeten dan bijna wel kakkerlakken zijn denk ik?!
1 0
FlyingDutchMan
Kom ik uit op rasajacieden Kenneth Vermeer en Kenny Tete.. Daar ben je genaaid mee xD
0 0
Zionist
Tete is echt wel.een Ajacied, wordt echter gecontroleerd door Raoila. Vermeer hoort in de prullebak thuis. Is maar een wisselspeler bij een andere club.....
0 0
Myers
Zal ik je een geheimpje verklappen? Ik heb nooit bij Ajax gespeeld, al had ik als keeper wel het talent werd mijn ouders verteld bij een talentendag van Ajax bij t Gooi(door iemand van Ajax dus) Ben ik nu geen ras Ajacied? Er zijn tijden geweest waarin ik iedere wedstrijd Ajax opzocht, uit, thuis, in Europa, tegen de amateurs in de voorbereiding. Ras Ajacied ben je als je alles voor je club over hebt. Duizenden mensen gaan tegenwoordig naar iedere wedstrijd, in mijn ogen allemaal ras Ajacieden. Wij voelen ons 1 met de club, wij zijn Ajax. Wij zijn de enigen die geen passanten zijn.

Heini Otto geeft ook alles voor Ajax, je leest het zelf, gaat ook met ze naar het ziekenhuis als er wat mankeert. Heini Otto is voor mij een ras Ajacied en wat Moses roept, dit soort mensen moet je koesteren. David Endt ook, Sjakie Wolffs ook. Clubiconen die zwaar ondergewaardeerd worden tegenwoordig.
1 0
mistermiyagi
Nee je bent geen RasAjacied.

Sjaak Swart is een RasAjacied en verder niet zoveel mensen.
0 0
Godenzoon24
Goed verwoord . Alleen jammer van dat stukje dat je jezelf de hemel in prijst wat irrelevant is in de discussie :p
1 0
Zionist
Wat jij doet interesseert mij niks. Jij mag vinden wat je wil, ik heb het over de vergelijking Otto-Keizer en de term "rasAjacied" in die vergelijking als leden van de club. Ik vind ook dat zijn inbreng groot is, dat kun je teruglezen. Mijn eerste uitwedstrijd is overigens in 1991 of 1992 RKC-Ajax, als ettertje van 14. Beschouw mezelf niet als rasAjacied, ben geen lid van de vereniging noch Amsterdammer. Kun je nagaan wat ik van jou vind.
0 -2
Robinjo1988
Wat een geleuter joh. Maak je niet druk en pak lekker een terrasje
0 0
Zionist
Ga er graag inhoudelijk op in hoor, bedankt voor je voorstel overigens....
0 0
Chesterson93
Amen
0 0
trodat4030
Niemand ontkend dat Keizer ook(!) een rasajacied is, dat maak jij er zelf van. Imo is Heini een rasajacied, net als Keizer. Je functie binnen de club maakt je niet meer of minder Ajacied dan een ander.
1 0
gofee
Goeie man! Belangrijk dat Ajax ook hier aandacht aan schenkt. Leven is meer dan alleen voetbal en niet iedreeen haalt de top
3 0