Otto: 'Thuissituatie is daarbij belangrijk'

SJvanveen, 18-06-2017 om 11:43, 4769 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het is Vaderdag en dus is Ajax.nl in gesprek gegaan met 'De Vader van De Toekomst' Heini Otto. De spelersbegeleider loopt al jaren rond op het jeugdcomplex en kent alles bij Ajax tot het uiterste.

'Ik wil dat al die jongens en meiden goed terecht komen', begint Otto over zijn doel bij Ajax. 'Ik ondersteun waar ik kan. Of het nou gaat om een goed gesprek of een ritje naar het ziekenhuis bij een ongeluk op het veld', vervolgt de ras-Ajacied, die ouders ook helpt bij de opvoeding van hun kinderen.

'Een groot gedeelte van de dag zijn ze op de club, dus je probeert ze de goede dingen bij te brengen. In kleine dingen zoals eten met mes en vork tot de grotere gedragsnormen. We zitten er bovenop hoor', lacht Otto, die met zowat elke speler een hechte band heeft. 'Vertrouwen is essentieel. Ik voel me ook echt vereerd dat ik het vertrouwen van ze krijg. Bij mij kunnen ze hun verhaal kwijt.'

Voorheen werkte Otto zelf met de jeugdspelers. Vallen en opstaan ligt dicht bij elkaar en de thuissituatie is daarbij belangrijk. 'Die moet goed zijn, rustig en stabiel. Als er op dat gebied problemen zijn, ga ik met de ouders en de speler in gesprek en zoek ik naar oplossingen waardoor zo’n jongen weer wat beter in zijn vel gaat zitten', sluit Otto af. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RusselWestbrook
In dit topic:

Holland's Next Pedigree Ajacied
0 0
MosesD
Mensen als Otto en Endt zijn zo belangrijk voor de club. Hebben echte clubliefde en gaan niet voor een paar centen meer naar elders.
0 0
FlyingDutchMan
Endt is wel stil de laatste tijd, nieuw kleurtje aan uitzoeken? Maar inderdaad echte clubmensen moet je koesteren!
0 0
gofee
Goeie man! Belangrijk dat Ajax ook hier aandacht aan schenkt. Leven is meer dan alleen voetbal en niet iedreeen haalt de top
3 0