Oranje O16 wint dik van leeftijdsgenoten VS

SJvanveen, 18-06-2017 om 10:53, 3109 views, Ons Oranje | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Oranje O16 heeft de International Dream Cup in Japan met een 5-2 overwinning op de Verenigde Staten afgesloten. Het heeft de toernooiwinst echter niet opgeleverd, die ging naar Japan. 

De jonge Nederlandse ploeg, onder leiding van ex-jeugdtrainer van Ajax Peter van der Veen, kwam al vroeg op achterstand. Daan Reiziger, keeper van Ajax B1, ging slecht met een terugspeelbal om, wat al na vijftien seconden de 0-1 opleverde. Van der Veen spreekt op de site van Ons Oranje over een 'leermoment'. 

Na de 1-1 van Van der Heide ging Oranje een stuk beter spelen. Dit leidde ook snel tot de 2-1 van Burger, vanaf de strafschopstip. Door een eigen goal werd het vlak voor rust nog 3-1, waarna de jongelingen na rust slecht begonnen. De VS maakte de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk zorgden Goudmijn en Zirkzee voor de verlossende laatste goals: 5-2. Voor Ajax kwamen Reiziger, Van Gelderen, Douglas en Llansana en Maduro in actie. 

Opstelling Oranje O16: 
Reiziger; Hall, Van Gelderen, Hendriks, Douglas (53' Schippers); Pherai (74' Van Kleef), Goudmijn, Burger (74' Maduro); Besuijen (62' Llansana), Van der Heide (46' Zirkzee), Summerville

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Binnen afzienbare tijd zal de VS en het Verre Oosten, met China voorop, het voetbal regeren.
Kwestie van mentaliteit en een overtal aan jeugd. En niet geheel onbelangrijk de bereidheid om flinke financiële injecties te pompen in kennis en kundige spelers.
Japan zet nu al de toon bij O16.

Het mondiale voetbal zal er alleen maar leuker op worden...
0 0
DaishRedan
Venitchio Sint waar is die gast?
0 0
FlyingDutchMan
Zit op de boot richting Spanje, nee maar serieus voornamelijk verdedigend veel Ajax gehalte aanwezig, aanvallend nihil..
0 0