Terugblik Serero: 'Was lastige situatie voor mij'

Voor Thulani Serero was zijn laatste contractjaar bij Ajax een behoorlijk lastige. Woensdag tekende de Zuid-Afrikaan een contract bij Vitesse, waardoor hij eindelijk weer vooruit kan kijken. In gesprek met ELF Voetbal spreekt hij over het moeilijke laatste jaar in Amsterdam.

'Het was een lastige situatie voor mij. Iedere speler wil graag spelen en ik wilde ook graag spelen. Maar dat is niet gebeurd', spreekt een balende Serero, die mentaal sterk blijkt. 'En als dit soort dingen gebeuren en je laat je hoofd hangen, dan blijf je down. Ik bleef sterk en wist dat mijn contract op zijn einde liep. Het was daarom tijd om op zoek te gaan naar een nieuw avontuur.'

In Arnhem hoopt de middenvelder meer aan spelen toe te komen. En eigenlijk verwacht hij dat ook wel. 'Ja, ik denk het wel. Maar je moet altijd hard werken en vechten voor je plek. Het is belangrijk dat je blijft spelen. Dat je minuten maakt en het goed doet voor je team. Dat is erg belangrijk voor mij.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Suarez16_
Tja sta er niet achter hoe Ajax met hem is omgegaan, maar aan de andere kant wilde Ajax hem zelfs gratis weg doen, maar hij vond zelf die 5 ton salaris belangrijker dan 2 ton minder verdienen en wel spelen. Er liepen nou eenmaal 9 betere middenvelders rond aan het begin van het seizoen met Gudelj, Bazoer, Ziyech, Klaassen, Schone, Van de Beek, Nouri, De Jong en Sinkgraven en dan ben je met een 1-jarig contract en de kwaliteiten van serero de lul.
3 0
pablofranka
Een speler van buiten de EU moet minimaal 550.000 euro per jaar verdienen, zijn salaris was bij ajax al dus minimaal. Die 2 ton minder was helemaal niet hier aan de orde omdat de EU regels dat niet toelaten. Hij was onbetaalbaar voor Nederlandse teams. Hij wilde wel naar Reading maar hij kreeg daar geen werkvergunning voor.
0 0
Ajax#1900
Dit dus. Puur omdat hij de gunfactor heeft wordt hier gedaan alsof Ajax helemaal verkeerd met hem om is gegaan. Hij heeft hier zelf voor gekozen, en dat valt ook best te begrijpen. Next.
2 0
RaynoFischer
Precies, hetzelfde gedoe met Boilesen die ook allang weg kon en toch bleef.
Alleen had Boilesen echt de gunfactor van 0 uiteindelijk ook zijn eigen schuld door teveel slap gelul en weinig prestaties.
0 0
Ajax#1900
Klopt.Er wordt gewoon een consequent beleid gevoerd, wat zeker te prijzen valt. Serero wist waar hij aan toe was, en wij allemaal ook.
1 0
Bensco
Ze hadden hem vorig jaar moeten verhuren aan Heerenveen i.p.v hem laten banken bij Ajax1. Misschien had hij dan nog interesse gehad van clubs. De voetbalwereld gaat nu eenmaal hard en zolang niet spelen kost je je naam. Ik gun hem wel het beste bij Vitesse. Hopelijk zet hij daar wat moois neer.
0 0
Myers
Dit dus. Je leest niks anders dan schande hoe Ajax met hem is omgegaan, maar wat je zegt, ze hebben hem geen strobreed in de weg gelegd om een andere club te vinden. Dan ligt de schuld dus niet bij Ajax.

Ik wens hem wel het allerbeste. Fantastische vent en een redelijk goede voetballer. Maar tegen ons uiteraard niet.
2 0