Sierhuis: 'Blijf dan nog maar eens jezelf'

FinnDekker, 14-06-2017 om 11:43, 7910 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kaj Sierhuis kon vroeger niet tegen zijn verlies, heeft een enorme vechtlust en heeft af en toe moeite om niet naast zijn schoenen te gaan lopen. Dat is wat de goaltjesdief vertelt aan Merel van Dongen, speelster van Ajax Vrouwen en studente psychologie, op de officiële site van Ajax

'Als ik voelde dat mij onrecht werd aangedaan, dan ging ik totaal door het lint. Dat zat zo diep. Daar had ik geen vat op. Boosheid en onrecht gingen voor mij ook altijd gepaard met huilen. Ik kon het dan ook echt niet wegstoppen', begint Sierhuis over zijn grote drang om te winnen. Tegenwoordig gaat dat beter. 'Ik laat me minder snel gek maken. Ik kan mezelf ook beter en sneller herpakken. Dat heeft echt met ervaring te maken denk ik. Je wordt ook volwassener.'

Een van de leerzame ervaringen waarvan de spits mentaal sterker werd, was toen de spits gepasseerd werd. 'Het begon in de B1. Ik raakte mijn basisplek kwijt, zag een jongere speler mijn plek innemen en werd zelf op alle mogelijke posities gezet. Uiteindelijk vocht ik mezelf terug. Dit seizoen begon ik heel sterk. Ik zat echt in een perfecte flow. Juist toen raakte ik geblesseerd aan mijn knie. Vreselijk vond ik dat. Dan besef je pas hoe gelukkig je bent als je elke dag op het veld staat.'

Tot slot bespreken de twee hoe belangrijk het is om nuchter te blijven. 'Je bent 18, je speelt bij Ajax, je wordt gehyped door de pers en je krijgt een prachtig contract voorgeschoteld. Blijf dan nog maar eens helemaal jezelf. Dat is moeilijker dan je denkt hoor.' Gelukkig heeft de rechtspoot zijn vrienden en teamgenoten. 'Daarom is zo’n vriendengroep zo ontzettend belangrijk. Zij kunnen zeggen "Kaj, doe effe normaal joh".'

Lees hier Het Verhaal Achter: Kaj Sierhuis mocht u die gemist hebben.

Bestel nu twee prachtige boeken voor Vaderdag en bespaar 10 euro!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JPC40
Het is freaky om te weten dat deze jongens nu al een eigen Wikipedia pagina hebben
1 0
DaishRedan
Wikipedia doet zelfs o19 spelers van Ajax zetten die niet eens 1 prof wedstrijd hebben gespeeld
1 0
DaenerysTargaryen
Ik vind dat ik het soms al druk heb met mijn studie, maar op zijn leeftijd bij ajax spelen en een universitaire studie doen zegt eigenlijk alles over zijn mentaliteit.
1 0
JPC40
Waarschijnlijk hebben zij een prive leraar of zij mogen veel langer over doen, waar jij binnen een bepaald tijd klaar moet zijn mogen zij dat uitstellen,....denk ik.....
0 0
wdka
Merel speelt bij Ajax en studeert psychologie. Nergens in het artikel wordt gerept over de studie van Sierhuis.
0 0
lf87
Hij doet ook een universitaire studie
0 0
Panama
Je kan toch ook iets weten zonder het in een artikel te lezen? Dat zij studeert is net zo bijzonder als dat spelers van zaterdag 1 studeren en werken.
2 0
chrisjuhhh
Heee scheids kom eens !
Er zit psychisch iets niet goed bij u hahahahaha geweldig toch
0 0
DaenerysTargaryen
Lees 'het verhaal achter: Kaj Sierhuis', hij studeert bedrijfskunde.
1 0
Joseph
Ik ben heel benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen. Vraag mij wel af wat er met Cassierra gaat gebeuren, wordt die verhuurd? Sierhuis moet dit seizoen natuurlijk de eerste spits worden bij jong..
0 0
AFCAGERT
Ik zou deze jongen best is willen zien in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. zijn drang naar goals is zo groot,toch wel fan geworden van hem.
0 0
Dennis1964
ik denk dat hij met zijn mentaliteit ver kan komen. kijk naar Suarez. was ook niet de beste voetballer maar door wilskracht en mentaliteit groot geworden.
ik wil niet winnen ik moet winnen.
0 0
Dennis1964
ik denk dat hij met zijn mentaliteit ver kan komen. kijk naar Suarez. was ook niet de beste voetballer maar door wilskracht en mentaliteit groot geworden.
ik wil niet winnen ik moet winnen.
0 0
zivkabrimovic
Heb toch echt moeite met zijn lengte, maar er zijn natuurlijk genoeg wereldspitsen van 180cm.
0 0
BobaAjax
Ik hoop en verwacht toch dat hij de nieuwe Huntelaar wordt. Hij kan iig een hoop van hem leren. Rustig in de voetsporen treden . Is ook wel goed voor het Nederlands elftal als we weer een topspits krijgen.
0 0
insectenverdelg
Heb bij Sierhuis altijd het gevoel dat hij zo uit een voetbalstrip als Kick Wilstra is gelopen.
1 0
Dwergje48
Met die laatste alinea ben ik het volledig eens. En dan krijgen jongens die zich een beetje laten meeslepen door al die aandacht en het geld etc opeens de wind van voren van iedereen. Dat vind ik echt zwaar onterecht. Wat die jongens nodig hebben zijn mensen om zich heen die ze goed ondersteunen en helpen, ook met nuchter en "gewoon" blijven, en zich te richten op zichzelf en de toekomst. Laat verder iedereen maar kletsen.
0 0
afcas
klopt, maar dat komt ook omdat iedereen de media napraat. daarbij mag iedereen natuurlijk een mening hebben. ajax moet hier gewoon beter mee omgaan door begeleiders voor dit soort dingen aan te stellen.
0 0
chrisjuhhh
Ik vind Kaj een betere spits dan die Lammers van PSV al is die jongen ook wel goed , maar net wat Kaj zegt "een vechter die niet wil verliezen " en dat zie je niet zo bij die lammers , al is die ook wel goed .
0 0
altijdwelwat
Boadu en Duin van AZ vind ik in potentie nog veel completer , dat hebben ze goed voor elkaar bij AZ , ook Piroe van PSV ontwikkeld zich prima.
0 0
chrisjuhhh
AZ heeft verrassend steeds weer goede selecties in de jeugd en schuiven idd makkelijker door naar het 1e .
PSV kan je gewoon weg niet meer serieus nemen met jeugd al doen ze nu volop gillen van jeugd krijgt een kans ja natuurlijk als je geen geld heb te makken .
Piroe doet het wel goed dacht ik zo ken hem niet zo goed volg voor het grote deel de Ajax jeugd .
0 0
Matzet
Wees blij dat we in Nederland met Sierhuis en Lammers twee ouderwetse spitsen hebben. Voor de toekomst ziet het er defensief en op het middenveld goed uit voor het Nederlands elftal, maar aanvallend zijn er weinig talenten. Nauwelijks aanwas van spitsen, buitenspelers en "10-en". Het hele opleidingssysteem in Nederland is gebaseerd op beton voetbal ipv de Ajax-school.

Ajax doet er met betonopleiders als Vink en Aron Winter vrolijk aan mee. De Sneijdertjes en Nouri's van deze wereld worden niet meer op waarde geschat.
1 -1
chrisjuhhh
de aanvallers ga het om , wat ze gaan doen , hoe ontwikkelen zij zich etc best benieuwd naar .

Oranje zou toch moeten wennen aam het Ajax voetbal als je een middenveld heb met de Jong vd Beek en Nouri , maar dat ligt echt aan de coach die dan zit hoe speelt hij ?

Naast Bergwijn , Kluivert , Lammers , Sierhuis ben ik wel benieuwd hoe Redan , Nunley , Noa Lang , Mink Peeters , Kardioglu en al die andere talenten in het buitenland gaan doen .

We gaan het volgen
0 0
Matzet
Ik ben ook erg benieuwd naar de ontwikkeling van deze spelers. Ja Nouri en Kardioglu zijn grote talenten, alleen als je realistisch kijkt (nog) niet NL-elftal waardig. Bovendien kunnen ze nog kiezen voor Marokko en Turkije. Wie zijn verder creatieve middenvelders? De Jong en vd Beek vind ik verdedigender ingesteld.

Voor de nr 9 is het hopen op Sierhuis, Boadu (AZ), Lammers, Buitink (Vitesse) en Venema (Utrecht)maar het blijft afwachten hoe ver ze komen.
Buitenspelers idem. Naast Kluivert en van Bergen zie ik geen Nederlands toptalent rondlopen. Peeters wordt em naar mijn idee ook niet, maar ik hoop ongelijk te krijgen.

Misschien heb jij er zicht op?
0 0
BobaAjax
Eiting wordt de verdedigende middenvelder. En kadioglu is beter als hij wordt omgetoverd tot buitenspeler. Hij heeft een goede actie ,schot ,voorzet overzicht en steekpass. Hij legt teveel risico in het spel als aanvallende middenvelder.
0 0
Matzet
Hoe zit het dan met zijn passeer-actie, snelheid en diepgang? Wat ik van hem gezien heb (paar halve wedstrijden) is het iemand die graag de bal in de voet wil, technisch vaardig is en inzicht heeft.
Nunnely is meer een type Lukoki, tenminste wat ik van hem gezien heb, maar ik kan eerlijk gezegd niet inschatten hoe ver hij het zou kunnen schoppen. Hopelijk veel verder dan Lukoki.
Kluivert vind ik echt een heerlijke buitenspeler. Hij heeft werkelijk alles in zich om een wereldtopper te worden. Mijns inziens het grootste talent van Nederland op die positie.
0 0
Matzet
Hoe zit het dan met zijn passeer-actie, snelheid en diepgang? Wat ik van hem gezien heb (paar halve wedstrijden) is het iemand die graag de bal in de voet wil, technisch vaardig is en inzicht heeft.
Nunnely is meer een type Lukoki, tenminste wat ik van hem gezien heb, maar ik kan eerlijk gezegd niet inschatten hoe ver hij het zou kunnen schoppen. Hopelijk veel verder dan Lukoki.
Kluivert vind ik echt een heerlijke buitenspeler. Hij heeft werkelijk alles in zich om een wereldtopper te worden. Mijns inziens het grootste talent van Nederland op die positie.
0 0
chrisjuhhh
Donnely heb je ook nog en TFM zie ik wel bij sluiten , maar wat overig jeugd Nederland ben ik nietzo op de hoogte enkel wat je ziet tegen de jeugd Ajax .
Ik geef nu ook aan spelers vanaf 17 jaar en ouder wat talent aanga , want ze ontwikkelen zich of snel of te langzaam , maar ben benieuwd e houd het in de gaten , zeker een Sontje Hansen , de Maduro's en Brobbey eigenlijk de gehele jeugd O17 en jonger :)
0 0