Ajax O15 pakt de beker na verlenging

BartVeenstra, 10-06-2017 om 13:00, 13140 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax O15 heeft zaterdagmiddag op het AFAS Sportcomplex van AZ de beker gewonnen. Na zeventig minuten spelen stond er een 1-1 gelijkspel op het scorebord, waardoor er een verlenging gespeeld moest worden. In die verlenging maakte Sontje Hansen het winnende doelpunt.

Al vrij snel in de wedstrijd kwam Ajax O15 op voorsprong. Sontje Hansen gaf de bal aan Kenneth Taylor, die de bal keurig in de verre hoek wist te schuiven. Vervolgens kwam Ajax er voetballend moeilijk doorheen, terwijl AZ de ruimte zocht achter de defensie van Ajax. Vlak voor rust kwamen de Alkmaarders op 1-1. Het was Ricuenio Kewal die van dichtbij scoorde uit de rebound.

Na rust kregen beide ploegen kansen op de 2-1, maar wisten beide teams het net maar niet te vinden. Dat was ook mede dankzij goed keeperswerk van enerzijds Harm Dieker (Ajax) en anderzijds Ischa Bouwman (AZ). Omdat het na zeventig minuten nog altijd 1-1 stond, moest een verlenging gaan zorgen voor een beslissing. Die beslissing viel in de tweede helft van de verlenging toen Sontje Hansen wist te scoren nadat AZ-keeper Bouwman de bal in eerste instantie nog dacht weg te werken.

In het restant van de verlenging zocht AZ de aanval op, maar was het Ajax dat misschien nog wel gevaarlijker was in de tegenaanval. Vlak voor tijd kreeg AZ nog een goede kans op de 2-2 via Kewal, maar was het opnieuw Dieker die wist te redden voor de Amsterdammers.

Opstelling Ajax O15: Dieker; Bonnah, Hoever, Kasanwirjo, Scholten (De Waal 48'); Warmerdam, Taylor (El Kadiri 70'), Unuvar (Aksit 63'); Allouch, Hansen, Pynadath;
Wissels Ajax O15: Dijkstra, Aksit, De Vries, De Waal, El Kadiri, Hoogewerf;

Doelpunten:
0-1 Kenneth Taylor (11')
1-1 Ricuenio Kewal (35')
1-2 Sontje Hansen (82')

Bijzonderheden:
-

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MJ98
Hoe oud is Unuvar nou precies?
0 0
wolterx
13, is een o14 speler eigenlijk.
0 0
wolterx
Anders ik wel, zal in de o16 starten denk ik maar zie hem zich de o17 inspelen komend seizoen.
0 0
MJ98
Thanks. Ik ben benieuwd de komende jaren
0 0
wolterx
Naja, 1-1 de rust in.
0 0
wolterx
11e minuut op voorsprong dus, lekker. Als ze dit vasthouden weer een triple erbij.
0 0