Neres: 'Wilde eigenlijk bij Sao Paulo blijven'

BartVeenstra, 07-06-2017 om 23:05, 13458 views, ESPN |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax-aanvaller David Neres heeft het lastig bij Ajax. Dat heeft de behendige buitenspeler, die in de winterse transferperiode voor zo'n twaalf miljoen euro overkwam van Sao Paulo, verklaard tegenover het Braziliaanse ESPN. Zo ondervindt hij moeite met de taal en bovendien kwam de overgang naar Ajax wellicht te vroeg.

'Ik wilde bij Sao Paulo blijven en er historie schrijven, maar ze verkochten mij toen ik met het nationale jeugdteam was', vertelt Neres, die uiteindelijk werd overgehaald door zijn zaakwaarnemer om de stap toch te maken. De Braziliaan is de Nederlandse taal niet machtig en heeft daardoor moeite bij Ajax. 'Ik kan niet communiceren met de trainers en spelers. Wanneer ik moet spelen, moet mij heel vaak uitgelegd worden wat ik precies moet doen.'

Neres is wel positief over het feit dat iedereen bij Ajax Engels spreekt. Enige probleem: ook die taal is de Braziliaan niet machtig. 'Bij de meeste interviews was er een tolk aanwezig. Maar het is eigenlijk lang geleden dat ik een interview heb gedaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Hmm, dan kunnen we het wel vergeten... Nja, niet iedereen is geletterd. Zlatan sprak ook geen woord Nederlands, of Italiaans, of Spaans, of Frans. Gewoon a la Suarez de basis van het voetbalnederlands snappen en bent een heel eind. Interviews boeien geen reet.
0 0
RusselWestbrook
Zlatan sprak al minstens 3 talen toen ie hier kwam, misschien wel 4 (Zweeds. Bosnisch, Engels) en dat helpt gigantisch bij het leren van nog een taal.
0 0
DaishRedan
Ibra kon wel Engels dus dat was niet zo een probleem.
0 0
JesperOlsen74
Uhhh, als goed betaald professional maak je voor jezelf toch zo snel mogelijk een taal eigen om te kunnen communiceren??
Hoef niet eens Nederlands te zijn, maar Engels is toch niet te veel gevraagd. Heeft hij de rest van z'n leven iets aan, ook als hij naar een andere club vertrekt. Beetje vreemd
2 -2
OKP-AFCA
Want je verdiend veel geld dus kun je alles makkelijker en sneller.
0 -1
AlexIbarra
Hij is hier ook al drie maanden.
Belachelijk dat hij niet vloeiend Engels en Nederlands spreekt, met af en toe een goede Amsterdamse witz ertussen..

In tegenstelling tot NL is Brazilie een groot land. Niet iedereen groeit er op met Engels zoals hier. Daarnaast moet die jongen vooral op het veld presteren dus 35 uur per week op het taleninstituut zitten lijkt me ook wat veel.

Aangeven dat je iets lastig vindt is niet hetzelfde als ergens niks voor willen doen.
3 -1
3sterren
Bij de presentatie keek hij niet al te vrolijk.
Verbaasde mij er toen over en poste dat op AS.
Hoon viel mij toen ten deel.
Maar ogen vertellen eerder de waarheid dan de mond.

Ik hoop van harte dat de nieuwe trainer het meer in hem ziet zitten en hem veel vertrouwen zal schenken. Dan zal de heimwee wel rap slinken.
En met de schaal in de hand compleet verdwenen zijn.

Elke vai ficar ben, David!
0 0
Pollyvak117
Ele vai ficar bem, David!
Anders snapt ie dit ook niet
1 0
3sterren
Dank je, ging waarschijnlijk bij het copy/paste iets mis.
En ik spreek geen enkel woord Portugees.
Mijn intenties waren in ieder geval goed.
; )
1 0
Mikes
Alle mensen die zeggen Jaa ajax begeleidt hem niet goed blabla bla. Verdiep je er eerst eens in. Ze laten de eerste weken familieleden meegaan om te wennen, ze bieden 6 dagen in de week Engelse lessen aan, ze bieden 6 dagen in de week Nederlandse lessen aan. Daarnaast is er 1 man die de begeleiding verzocht, kan altijd gebeld worden en neemt spelers vaak mee uit eten. Neres kwam uit een sloppenwijk van Sao Paolo waarschijnlijk dus erg slecht geschoold en misschien veel moeite met talen leren. Ajax doet er van alles aan om deze jongens thuis te laten voelen (interviews sanchez,pasquali,farcas, younes).
0 0
je
Edwin va der Sar wou ook bij Noordwijk blijven .
0 0
Pino61
Wouden zijn grote bossen
2 -2
DiMatteo
Wat hebben wouden hier mee te maken?
0 0
eros
Deze jongen is nog jong. Geef hem 2 jaar en hij is een van de betere spelers van ajax schat ik in.
Dat aankoop bedrag gaan we hoe dan ook terug verdienen. Je kan zien dat die jongen iets heeft.
1 0
Fredschuit1
Groot talent. Kan lekker ballen. Verwacht echt dat hij volgend jaar van grote waarde zal zijn. Maak me hier niet echt populair mee onder sommige, maar ik denk dat David Endt echt de juiste persoon was geweest om dit soort jonge gasten op te vangen. Iedereen liep vroeger weg met David. Blijf het jammer vinden. Echter zijn veel van deze jongens (vnl zuid-Amerikane) zelf debet dat ze na zo'n lange tijd nog niet kunnen aarden. Deze jongens horen maar 1 taal onder de knie te krijgen: Engels. Zo moeilijk moet dat toch niet wezen. Spreek je Engels dan kan je met iedereen goed communiceren. Wordt je verblijf in ene ook een stuk leuker en gemakkelijker. Hoop ook niet dat ze Nederlands hoeven te leren. Laat ze puur op die taal focussen. Nederlands heeft geen enkele zin voor die paar jaar dat ze hier zijn. Engels kan je overal gebruiken. Daarom verbaast het mij ook niet waarom er zoveel Denen slagen hier. Standaard spreken ze Deens en Engels vloeiend, daarnaast spreken ze binnen no time Nederlands. Maar met puur engels kom je al zoveel verder. Niet alleen tijdens je voetbalcarriere maar je heb er ten alle tijden profijt van. Vind het jammer dat jongens als Sanchez, cassiera, Neres etc deze taal na zo'n lange tijd nog steeds niet machtig zijn.
1 0
ajax2004
Sánchez moet langzaam wel Engels kunnen spreken. Neres is pas een paar maanden hier.
0 0
deKlenne
Dacht dat er een speciaal traject om David te laten wennen ingezet was? Zeer onprofessioneel dit...
0 -5
Leviathan
Waar lees jij dan dat dat niet is? Hij zegt alleen hier ik kan nog niet communiceren.
1 0
grannig mokum1
Maar ik hoop dat deze gozer het slaagt bij ons ajax
2 -1
Ziyech22
komt goed kerel! heb er vertrouwen in
1 0
Ajaxbrl
12M voor een vraagteken is weer veels te veel geld , kijk 11M voor een Ziyech is een ander verhaal
0 -2
koenos1
Hij heeft al laten zien dat hij kan voetballen, toch denk ik wel dat Marc had verwacht dat Neres al verder zou zijn
0 0
NouridolbergNeres34
Don't worry David ,Every little thing is gonna be alright.
1 0
Bram410
Komt wel goed met deze jongen. Heb vertrouwen in hem!
1 0
NouriVandeBeek
Ajax moet hier toch strenger in zijn. Zo'n miljoenen investering moet je toch Engels laten leren. Onprofessioneel
1 -8
Ferd
Dat doet Ajax ook, die jongens gaan verplicht naar taalles.

Wat ik echter niet snap: die gasten zijn al jarenlang bezig om profvoetballer te worden om zo geld te kunnen scheppen in Europa, hun clubs willen ze zo duur mogelijk verkopen. Waarom gaan ze dan op 15/16 jarige leeftijd dan geen Engels leren? Dat verhoogt de marktwaarde voor de clubs en verhoogt de slagingskans voor de speler zelf, het maakt de overgang alleen maar makkelijker.
2 0
Ajax27
Wat deed jij na je eerste halve jaartje Frans op de middelbare? kon je toen al vloeiend de taal spreken en verstaan? Hij zal echt wel les krijgen maar dit is in zn eerste jaar gewoon lastig.
0 0
Maxwell5
Gast, buitenlandse spelers gaan, mits ze Engels en/of Nederlands niet machtig zijn, standaard op taalcursus. Dat gebeurt al sinds de jaren '90 bij Ajax.
5 -1
NouriVandeBeek
Waarom is die de taal niet machtig dan? Ik bedoel, dat moet hij nu met goede begeleiding wel onder de knie hebben.
0 -6
KingJames23
Hij kan dat niet in zo'n korte periode leren. Maar ik snap niet dat je als groot voetbal talent niet meteen Engels gaat leren als je een jaar of 13/14 bent of misschien iets ouder. Het is altijd makkelijk als je dat kunt. Kijk wij krijgen Engels op school en dat krijgen ze daar denk ik niet maar als voetbal club zijnde zou ik hier op aandringen.
0 0
3*stars*3
Ik las toevallig vandaag een stuk over Nolito.
http://www.goal.com/nl/news/547/premier-league/2017/06/07/36175972/nolito-dochter-ziet-eruit-alsof-ze-in-een-grot-woont

Ben het met AjaxCitizen wel mee eens.
Voor een Braziliaan is het makkelijker communiceren met een Spanjaard, Fransman of Italiaan.
Andersom is het voor een Scandinaviër moeilijker en kunnen ze makkelijker communiceren met Nederlanders en Duitsers.

Heeft ook met beetje lef te maken en schijt hebben aan foutjes want Suarez deed het ook.
0 0
Bensco
Dat is ook een van de redenen waarom veel zuid Amerikanen voor Benfica of porto kiezen. De taal, de cultuur en het klimaat zijn grotendeels hetzelfde l.
1 0
3*stars*3
Zeker weten.
Tot een paar jaar geleden waren het vooral de Z-Europese landen waar ze naar toe gingen.
Portugese clubs sloegen vaak hun slag met investeringsgroepen.
Engeland sloegen Z-Amerikaanse talenten over maar sinds het grote geld intrede heeft gedaan, gaan ze zelfs rechtstreeks uit Brazilië naar clubs als Shaktar...

@Insectenverdelg, Dacht ik net ook aan maar ik kon niet meer wijzigen.
0 0
Knalpot
In engeland krijgen ze vaak geen werkvergunning mits ze niet een x aantal interlands al gespeeld hebben,
0 0
insectenverdelg
vergis je ook niet on t verschil van niveau van onderwijs dat veel Brazilianen, zeker uit de sloppenwijken, hebben gehad. doe hebben niet geleerd pm te leren. ook nooit een andere taal geleerd. Dat maakt t ook lastiger pm een taal te leren.
0 0
Maxwell5
in 4 maanden tijd?! Kom op, niet iedereen heeft een talenknobbel hè. Ik ben het wel met je eens dat een speler op termijn Nederlands of Engels moet kunnen. Maar geef deze jongen even de tijd. :)
1 0
AjaxCitizen
Ga jij even 3 maanden op een taalcursus Spaans of Portugees en kijk of jij het binnen deze periode machtig bent.
2 0
IboAFCA
Omdat niet iedereen even snel leert? Het is geen Deen die de Nederlandse taal binnen 3 maanden machtig is. Sanchez en Cassierra zitten langer bij de club dan Neres en ik kan me voorstellen dat ze de Engelse taal ook (nog) niet onder de knie hebben. Daarnaast is het leren van een taal in je kinderjaren veel makkelijker dan wanneer je dit moet doen op je 20e.
1 0
AjaxCitizen
Wie zegt dat hij geen les krijgt? Het is voor mensen die een Romaanse taal kennen gewoon lastig om de talen die wij gewend zijn op te pikken. Net als dat het voor ons waarschijnlijk lastig zal zijn hun taal gelijk machtig te zijn.
2 0
Mokum31
Inderdaad veel strenger.
Leuke voetballer dat zeker.
Maar hij moet gewoon een taal leren.
Veel te makkelijk allemaal
0 -4
AjaxCitizen
Het is misschien lang geleden dat hij een interview gaf, maar zal zijn interview na de wedstrijd tegen Feyenoord in ieder geval niet vergeten. De journalisten zijn allemaal gewend van die media getrainde spelers te krijgen. Heerlijk hoe hij daar dan zo nonchalant staat. Lekker zichzelf zijn i.p.v. die neppe gemaakte antwoorden geven.
3 -1
Mokum31
Je moet gewoon een taal leren en wat minder bij de kapper zitte
1 -9
AjaxCitizen
Je denkt dat het wel even makkelijk is voor iemand die pas 20 jaar is om een taal te leren die voor anderen erg moeilijk is om op te pakken? Voor Scandinaviërs is het misschien makkelijk omdat zij ook een Germaanse taal hebben, maar voor Zuid-Amerikanen niet. Probeer jij maar in 3 maanden Spaans of Portugees te leren. Zal je waarschijnlijk ook niet lukken.
4 -1
ram
Lijkt Peter Bosz wel, die wilde bij Ajax blijven.

Maar Neres komt er wel. Leuke speler!
0 -1
TS14
Arme knul
0 0
AbdelhakNouri22
Arm zal hij niet zijn. Verdient netto minimaal €800.000 lijkt me.
0 0
TS14
Haha, je snapt wel wat ik bedoel denk ik zo ;)
0 0
AbdelhakNouri22
David komt er wel. Je ziet dat hij kwaliteit heeft.
5 -1