Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Spijkerman zou weggaan bij eerste elftal'

FinnDekker, 05-06-2017 om 20:15, 65741 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Een vertrek van Peter Bosz naar Dortmund is een mogelijk gevolg van een intern probleem bij Ajax. Een aantal beleidsbepalers zouden niet overweg kunnen met Bosz en zijn assistent, Hendrie Krüzen. Het zou volgens Valentijn Driessen gaan om Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman, die beiden betrokken zijn bij het eerste elftal.

Aan de tafel van Peptalk, een praatprogramma van Ziggo Sport, meldt de Ajax-watcher dat Spijkerman zelfs dacht aan een vertrek. 'Hennie Spijkerman zou weggaan bij het eerste elftal. Dit komt omdat Krüzen en Bosz een twee-eenheid zijn, dat was het al bij Vitesse en Heracles, die vertrouwen elkaar alles toe. De andere jongens voelden zich buitengesloten. Aan de andere kant zullen Bosz en Krüzen ook gedacht hebben: wij krijgen ook het naadje van de kous niet te horen.'

'Dit is het Ajax-syndroom. Er zijn altijd stromingen. Hoe goed het ook gaat, er is altijd een stroming tegen. Dit is typerend om het succes bij Ajax om zeep te halen. Dit gebeurt helaas al tientallen jaren', aldus Driessen, die denkt dat een breuk niet eens zo slecht is voor beide partijen. 'Het is misschien een godsgeschenk dat ze van elkaar verlost worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rdk1983
Waarom moet Spijkerman per se erbij? En als Bergkamp met iedereen ruzie maakt, doet ie dat maar ergens anders. Ook al is ie Bergkamp. Voetbal gaat voor, en dat ging goed.
0 -1
PetrusKeizer
ik kan t niet meer aangluren allemaal. na t geintigreer rond cruijff en jonk nu weeeeeeer hetzelfde gedoe? schande!
1 0
Rdk1983
Aaah buitengesloten? Op je pikkie getrapt?. Voetbal was wel eindelijk goed. Dan maar geen Bergkamp/Spijkerman, club gaat voor.
1 -1
AJAXTHELEGEND
Jammer dat Bosz vertrekt ,en dan ook nog vanwege intern conflict. Dit terwijl hij qua communicatieve vaardigheden ,ook dit conflict binnen een dag uit de wereld had kunnen helpen.Dus dan zal het wel over de salarisverbetering gaan .Nu staat Ajax weer met de rug tegen de muur , en lijkt het te gaan voor schmidt . Hopelijk zal dat de juiste keuze worden ,persoonlijk had ik toch van Gaal gaan benaderen als ik Ajax was. Duidelijkheid van hem in alle Ajax gelederen past bij zijn werkwijze.Ik kan geen negatief punt opnoemen waarom van Gaal het niet zou moeten worden.Al met al wel weer een nieuw probleem er bij voor Ajax ,met de klok tikkend richting voorronde Champions league volgende maand.
1 -1
MichelAngelo66
Ja laten we elk jaar mensen eruit jagen die maar iets met Cruijff hebben en dan uiteindelijk toch weer bij van Gaal uitkomen. Lijkt wel voor opgezet. Gaan er hier nog steeds lui om van Gaal roepen ook. Hoepel toch eens op met die vent.
2 -1
je
Who is Hennie Spijkerman en La mie Dan wel.
Schoon schip maken Ajax
1 -1
MichelAngelo66
Daar zijn ze steeds mee bezig. Snap je dat niet?
0 -1
3*stars*3
Iets ging vanmiddag verkeerd bij het plaatsen van mijn bericht of mijn bericht is kwijt want alles is een beetje in de war qua reacties op As.

Maar ok, mijn vraag was, frisse wind en nieuwe assistent of Spijkerman als assistent houden en een man als Keizer doorschuiven?
Maar ik denk dat Spijkerman heel happy is met zijn positie en alleen wilt overleven.
Heb alleen Frank positief over hem horen praten in al die jaren.

Nu ik erover nadenk....Kan mij idd niet herinneren wanneer een speler van Ajax voor het laatst positief was over inbreng van Spijkerman en die man zit er al 5½ jaar.
De ligt en Kluivertje waren 12 toen hij binnen kwam...
0 0
3*stars*3
Ik hou van de club Ajax maar ben geen liefhebber van soapseries maar als je Ajacied ben moet je wel er mee leren leven....
0 0
Pauw
Wat was ik tevreden met de aanstelling van Bosz. Eindelijk - na de Jaren Jonk - ook in de JC ArenA een trainer die de intentie heeft 't type voetbal te spelen dat mijn inziens past bij Ajax. Hetgeen wij zo graag zien. Bosz als troostmiddel na het verlies van Jonk en co. Met Peter Bosz, de min of meer zelfbenoemd Cruyffiaan, zouden we eindelijk afrekenen met het van compromissen doordrenkte voetbal van de Boer. Toch heb ik sinds de intrede van Bosz - en ik geef toe dit tot dit moment niet meer dan een verdrongen vermoeden is geweest - het addertje wel onder 't gras wel zien zitten. Hiermee doel ik op de volgende situatie:

Ajax is sinds de fluwelen revolutie weer in handen van personen die daadwerkelijk om Ajax geven. Dat geloof ik oprecht. Zij zijn trots op hetgeen Ajax heeft bereikt en zijn daar bovendien zelf onderdeel van geweest. Zij hebben succesjaren meegemaakt en zijn er dan dus vermoedelijk ook van overtuigt dat eenzelfde of een vergelijkbare aanpak tot vergelijkbare resultaten zal leiden. Zij hebben vermoedelijk ook richting elkaar uitgesproken gezamenlijk loyaal te zijn aan Ajax en te werken aan de terugkeer naar de Europese subtop. Deze loyaliteit is ergens nuttig en lovenswaardig, maar loyaliteit (en mogelijk zelfs op basis van een vriendschap) kan ook funest zijn voor een min of meer onbevlekte (zelf)reflectie t.a.v. van prestaties / gedrag.

Dat ditzelfde TH dan een hoofdcoach aanstelt die wél de juiste voetbalprincipes vooropstelt maar geen verleden bij Ajax heeft (en dus een provinciaal), blijkt dan dus nogal risicovol te zijn. Helemaal als je deze trainer toestaat zijn steun en toeverlaat mee te nemen. Voor Bosz begrijpelijk. Voor Ajax (het TH) had het een reden moeten zijn om streng toe te zien op een succesvolle integratie. Richting de supporters is dat prima gelukt. Wij hebben een heuse PR-campagne voorgeschoteld gekregen. Haast niemand die daarna nog twijfelde aan de in potentie succesvolle match 'Ajax & Peter Bosz'.
Twijfel met betrekking tot de integratie van dit duo binnen de organisatie Ajax kreeg ik al snel wel. Het balkon op de Toekomst was niet langer een bond gezelschap van konkelende 'Ajacieden'. Het was vaker dan voorheen het duo Bosz-Kruzen. Bij mij is aldus het beeld ontstaan van een tweetal inner circles (Bosz-Kruzen & het TH + Swart) die niet in staat zijn dan wel niet willen samensmelten en het risico daarvan onderschatten of onderschat hebben.

Dat beeld van dat balkon op de Toekomst heeft bij het vermoeden aangewakkerd getuige te zijn van een symptoom van een mislukte integratie. Een falende integratie waar uiteraard beide partijen verantwoordelijk en dus ook schuldig aan zijn. Ajax heeft onvoldoende toegezien op de integratie van dit duo binnen de technische staf en het duo Bosz-Kruzen heeft zich waarschijnlijk vanuit een soort naïviteit verkeken op de kracht van de macht van een andere inner circle en zich te veel afzijdig gehouden.

Een eigen BV binnen de NV, maar inmiddels nogal familiair Ajax. Dat blijkt risicovol. Ik denk dat beide partijen zich nooit comfortabel hebben gevoeld bij deze constructie. Als zich dan de kans voordoet dat je afscheid kunt nemen en er sprake is van een soortement van win-win situatie dan grijp je deze.

Soortement ja. Want de verliezers, dat zijn wij opnieuw. Cruyffianen, Ajacieden. Opnieuw zijn we overgeleverd aan de grillen van de bewaker van de rode draad. De rode draad die voor hem vooral en alleen 4-3-3 blijkt te zijn. Hoe en met wie je dat verder invult, lijkt hem, getuige de situatie op de Toekomst, een zorg te zijn. Peter Bosz was een welkom doekje voor het bloeden na het mislukken van de fluwelen revolutie. Nu moeten wij Ajacieden maar hopen dat diezelfde wond opnieuw afgestopt wordt. Dat kan alleen met een Cruyffiaan. In het buitenland zijn er daar inmiddels meer van te vinden dan hier in Nederland. Ik hoop op het moment van schrijven nog altijd op het aanblijven van Bosz. Buiten het feit dat ik geloof dat hij het niveau opnieuw op kan krikken vergroot zijn aanblijven ook de kans op het aanblijven van sterkhouders die gelukkig wél blij met hem zijn. Mensen die dit effect ontkennen neem ik niet serieus. Elke nieuwe trainer kijkt opnieuw naar de invulling van de posities. Dat geeft dus onzekerheid. Als je dan de mogelijkheid hebt om op welke manier dan ook een stap hogerop te maken, dan ben je daar eerder toe geneigd.

0 0
bazza25
Heb het gevoel dat het allemaal spannender wordt gemaakt.. er wordt nu gedaan alsof bosz ontslagen wordt.. terwijl hij gewoon de eerste de beste trein pakt..
1 -1
Ajax95Duivendrecht
Typisch Ajax dit weer, egootjes die met elkaar botsen. Het kan ook nooit eens een keer normaal gaan bij ons gvd.

Ik vind de rol van Bergkamp bij Ajax al een hele tijd zeer dubieus. Was ook al betrokken bij dat incident met Jonk. Hij kon namelijk niet met Jonk door één deur en heeft Jonk toen eigenlijk weggepest (die hele Jonk-kwestie binnen het TH is althans bij Bergkamp begonnen). En dan nu dit, waarbij het niet schijnt te boteren tussen Bergkamp en Bosz/Krüzen.

Wordt de positie van Bergkamp nou nooit eens kritisch besproken binnen het TH? Hij mag dan voor de camera niet zo veel zeggen, maar hij pest wel de ene na de andere die het niet met hem eens is de deur uit. En ondertussen laat hij de jeugdopleiding behoorlijk verwaarlozen. Er is een groot verschil in speelstijl ontstaan tussen de verschillende lichtingen, daar heeft Bergkamp een flinke rol in. Hij vind het namelijk oké dat trainers als Vink hun lichtingen een type voetbal laten spelen dat helemaal niet des Ajax/Cruijff is. Terwijl het juist de bedoeling was dat in alle niveaus dezelfde speelstijl zou worden gehanteerd. Niet dus.

Wat een waardeloze beleidsmakers hebben we toch! Ik dacht net lekker een zomertje achterover te kunnen leunen en zonder stress mijn club te zien voorbereiden op het nieuwe seizoen. Met daarbij een Ajax dat voortborduurt op het goede beleid dat dit jaar bij het 1e is ingezet. Maar nee hoor, het moet allemaal weer met ruzie op de schop gegooid worden...
5 -1
ajaxminimax
Ben trouwens benieuwd wat de volgende hoofdstuk is aan deze soap, denk dat Verweij die hoofdstuk straks bekend maakt...
1 0
AFCSANCHEZ
Verweij moet vanavond met info komen om zijn houdbaarheid als journalist te behouden. Anders is het echt een journalist van niks. Deze soap duurt nu al dagen. VI heeft ook al een verhaal in de maak over de hele situatie (twitterde Freek Jansen vanochtend, geen idee of dat verhaal al te bekijken is). Maar Verweij, met zijn 'inside' info. Zou echt lachwekkend zijn als hij vanavond weer stil blijft.
1 0
chrisjuhhh
zijn inside is weg
1 0
AFCSANCHEZ
Overmars wil nog wel eens wat nieuwtjes geven. Als Verweij weer stil blijft, geeft dus gewoon aan dat Overmars helemaal niks om hem geeft. Dan is hij dus een journalist van niks.
1 0
chrisjuhhh
is hij ook :) en daarom maakt die Driessen hetze tegen Ajax !
2 0
geronimo
Misschien is dit allemaal waar maar Bosz had toch voor het geld gekozen
1 0
Babangida83
Als dit waar is, dan begrijp ik dat ze nu Dortmund concreet wordt, meewerken en Bosz naar de uitgang werken. (Want Bosz wilde vorige week nog blijven, en dat geloof ik, want houdt van de lange termijn.)

Blij word ik er niet van. Is wel weer Ajax op z'n kleinst. Precies wat Cruijff dus wilde oplossen en hier ook problemen mee had. Maar zonder hem en Jonk kunnen ze dus ook ruzie maken.

Mij zien ze voorlopig niet meer terug in de Cruijff Arena als ze Bosz weg laten gaan.
7 -3
chrisjuhhh
Ajax is en blijft mijn Ajax !!!
Ik kom voor de spelers en niet voor trainers of omstanders , dit blijkt maar weer eens hoe sommige er in staan .
4 0
Babangida83
Dit Ajax staat straks niet meer waar Ajax voor staat. Als echte fan laat je dat niet toe, in mijn ogen.

Daarnaast, op deze manier succes om zeep helpen...is echt amateuristisch. Dat kunnen we niet hebben als je Europese top wilt worden.
2 0
chrisjuhhh
Spelers staan hier van buiten en wat de hoge heren aanga is wat anders , maar ik kom voor de Ajax spelers die ik aanmoedig niet een trainer , rvc , bestuur of directie .

Ik kom nou zo een jaar of 45 bij Ajax en heb al veel gezien en meegemaakt .
0 0
Babangida83
Prima, moet je helemaal zelf weten. Maar als je gaat, dan laat je de directie er mee wegkomen.
0 0
NouriVandeBeek
Wacht nou maar af wie er voor terugkomt. Even normaal doen
0 0
Ajaccus
Juist, er zijn vast trainers die het proces met de goede mindset een vervolg kunnen geven. Het lijkt me in ieder geval niet dat Ajax nu ineens andere weg inslaat. Bosz heeft laten zien wat er mogelijk is, maar er is absoluut geen reden te denken dat het bij hem ophoudt.
0 0
chrisjuhhh
wat doe ik abnormaal dan ?

Ik ben een Ajax supporter in hart en nieren , geef veel geld aan uit en kom voor de spelers , niets mis mee dacht ik zo ?
2 0
Ajaccus
Dat zien wij ook allemaal en daar moet je gewoon lekker mee doorgaan.
1 0
BRAMHOUTEN
Het is zomerstop, drama queen
3 -3
Babangida83
Bosz ontslaan kost je straks de miljoenen van de CL een goede kans op het kampioenschap en een flinke stap voorwaarts in Europa.
Maar het probleem zit helaas nog dieper. Dat laat dit wel zien.
2 -2
JHM
Kan iemand uitleggen wat nu precies de rol en toegevoegde waarde is van Spijkerman dat ze hem liever zouden behouden dan Bosz?
5 -2
chrisjuhhh
Spijkerman is een Cruijff adept 1e uur !!
1 -5
Babangida83
In een technische staf zitten meer assistent-trainers. Het idee bij beleidmaken is, dat je altijd een bepaald soort voetbal voorstaat. Daar kies je dan je trainer bij uit en leidt je je spelers naar op.
Dan is het goed dat je bij het eerste ook een 'consistente factor' hebt en die identiteit van de club bewaakt, bepaalde clubkennis heeft, de komende trainer niet te veel gewicht op technisch gebied laat hebben, maar ook de nieuwe trainer kan helpen met de clubcultuur.
Ik vind dat echt heel goed. Want vroeger nam een trainer een hele technische staf mee en kwam er gelijk een hele andere werkwijze bij het eerste elftal. Dat wil je niet.
Het probleem is echter dat trainers over het algemeen nogal een groot ego hebben. Dus dat botst nogal snel. Ik had van Bosz verwacht dat hij niet zo'n groot ego zou hebben. Maar misschien heeft Bergkamp juist een groot ego. Dat begin ik steeds voordehand liggender te vinden, gezien ook de botsingen met Jongkind (die iedere keer met argumenten kwam).
1 -1
Ajaccus
Geen spelt tussen te krijgen.
Karma, de deksel is weer van de beerput.
2 0
Leprechaun
Dat weet echt niemand. Is erbij gehaald door De Boer en had moeten vertrekken met De Boer. Zit er nu echt voor spek en bonen bij.
3 -1
chrisjuhhh
Is door Cruijff zelf aangewezen !!
0 -1
Leprechaun
En wie zijn weer de dupe? De supporters!

We hadden eindelijk rust, stabiliteit en een basis voor sportief succes en het wordt weer allemaal naar de pleuris geholpen omdat Jantje Pietje niet zo aardig vindt.

Gadverdamme wat ben ik klaar met die amateurs die onze mooie club alsmaar blijven gijzelen; van RvC, tot bestuursraad, tot directie, tot technische staf. Wat een boevenbende!

Ondertussen hebben wij sukkels allemaal braaf onze seizoenskaart verlengd, met de aanname dat we een goede kans hebben om de voorronde CL te overleven en eens met prachtig voetbal de Eredivisie ondersteboven te spelen.

Maar nee! Na één stap voorwaarts te hebben gezet, besluiten de beleisbepalers ons weer twee stappen terug te werpen. Wéér een nieuwe coach, met nieuwe ideeën. Spelers die willen vertrekken, spelers die moeten vertrekken, spelers die moeten wennen, nieuwe tactiek, nieuwe speelwijze.

En terwijl wij lijdzaam toezien hoe een worstelend elftal, dat voor het zoveelste jaar achtereen 'in opbouw is', de CL misloopt en alvast de titel verspeelt tegen de Willem II's en Roda JC's van deze wereld, zit ons Old Boys Network gezellig aan de thee met de hielenlikkers die zich het TH noemen.

En dat in onze Johan Cruijff Arena.

Bah, bah ,bah.

Edit: En ondertussen lachen onze concurrenten, die met poep in hun broek uitkeken naar komend seizoen, zich weer helemaal de pleuris.
24 -1
chrisjuhhh
En als ik hun was en Ajax kom eraan met Keizer aan het roer , de poep dunner en dunner word .

Ajax spelers staat op 1 , dat is het belangrijkste en de rest is vervangbaar .
0 -2
Teun34
Precies zoals het is wij moeten dit gekloot maar aan zien zielige mensen stelletje kleuters zijn et.
2 0
Ruudje74
Frank de Boer moet terug. Kan hij eindelijk met een goede selectie aan de slag, heeft draagvlak binnen heel Ajax en heeft de ervaring.
0 -2
Babangida83
Maar is nog steeds een tactisch onbenul. En dat is nu net een belangrijk onderdeel van het Ajax-spelletje.
3 0
Teun34
Zolang hij dan ook meer aanvallend speelt en niet teschijterig/verdedigend speelt vind ik et prima. Maar frank wil zelf niet dus dan houd het op. Weet ook niet of iedereen in de selectie op frank zit te wachten.
0 -1
Babangida83
Als dit waar is, dan is het heel slecht gemanaged van Van der Sar en Overmars. Wie ik overigens hoog heb zitten. Is zeker ook niets van nu.
1 0
J00DT0TMIJND00D
Gedverderrie lijkt net een kindercrèche binnen onze club, er is altijd wel iemand die de boel moet ruïneren..

Voor als nog lees ik en hoor ik overal dat Bergkamp één van de hoofdschuldige is, als meneer z'n visie afwijkt met dat wat Ajax voor ogen heeft dan moet hij heel snel pleite gaan!
1 0
AjaxCitizen
We kunnen in ieder geval blij zijn dat een potentiële opvolger van Bosz heeft afgezegd. Ten Cate hoeven we. volgens hemzelf, niet te bellen. Ben ik niet rouwig om.
1 0
AjaxIsrael
Killer bergkamp

- jonk v
- jongkind v
- cruijff v
- bryan roy v
- trustfull v
- kruzen v
- bosz v

Hyena Bergkamp is al tot de tanden toe bewapend voor het geval de nieuwe trainer iets doet wat meneer niet bevalt.
11 -7
Suarez16_
AjaxIsrael X. Zal hopelijk spoedig een v worden.
1 -7
AjaxIsrael
Als ik Dennis tegenkom zal ik gewoon met em mee praten net als Spijkerman en L'ami, dan ben ik veilig voor de streken van de "cultuurbewaker".
3 -3
jackwolf
Kom op mensen , laten we nu niet als een kip zonder kop achter Valentin Diessen gaan aan lopen . Die zit al het hele jaar te stoken en is blij met wat natte munitie aangereikt via het roddel circuit na wat vage insinuaties van Perez .
2 0
FransHoekKeeperstrainer
Aldus Driessen met zijn gluiperige kop. Volgens Keje Molenaar was Onana ziek. Morgen komt er weer iemand met een gerucht. Dit blijf je houden totdat vd Sar zegt: Kappen met die shit.
3 -1
AjaxIsrael
Ga huilen sukkel.
Driessen is toevallig niet de enige journalist die dit roept.
2 -6
FransHoekKeeperstrainer
Oke
0 0
Restored
Beide kanten zitten dus fout, jammer dat deze 'heren' hun ego'tjes niet in het gareel kunnen houden. Afijn, of Bosz nou weg gaat of niet Bergkamp moeten we z.s.m. zien te lozen die gast lijkt bij elke onenigheid binnen de club betrokken te zijn dat kan geen toeval zijn...
0 0
Ar
Wat weet iedereen het hier weer goed zeg.
Gekonkel hier is nog walgelijker dan de verhalen zelf.m
3 -1
Professor
Onze club Ajax nou dacht ik eindelijk dat iedereen op zijn plek zat maar nee dus weer komt er allerlei troep boven water. Ik ga er maar vanuit dat Bosz weggaat en stuur Spijkernan dan met pensioen de leeftijd heeft hij. En Bergkamp ja als het allemaal waar is dan moet men er over denken om hem aan de deur te zetten. Maar over een kleine 4 weken begint de voorbereiding al. Dus Overmars en Sar even de komende dagen overwerken dan kunnen wij supporters weer rustig slapen.
1 0
Ajaxgek1980
gek he dat Bosz weg wil, goed bezig weer.

bah bah, kan nou nooit een keer samengewerkt worden? Is het feit, dat er teveel stromingen binnen Ajax zijn, niet ook het probleem van de NV? Beurs, met RvC etc?
1 0
talent020
Bergkamp is wel heel vaak bij conflicten betrokken, Trustfull, Jonk en nu weer met Bosz, begint opvallend te worden,

Spijkerman heeft jarenlang zo,n band met De Boer gehad als Kruzen en Bosz hebben, wellicht dat hij het moeilijk vind om 2e viool te spelen?

ik zou het kwalijk vinden als Bosz hierom weggaat
5 0
AjaxCitizen
Tja. Ajax had daar misschien al op in kunnen spelen bij de aanstelling van Bosz. Bijna alle nieuwe trainers nemen hun eigen staf mee. Dat is gebruikelijk in de voetballerij. Spijkerman hadden ze de functie bij Jong Ajax kunnen geven of als assistent van Keizer. Nu zat hij er voor spek en bonen bij in Ajax 1.
0 0
RvhC74
Afscheid nemen van Bergkamp en Spijkerman. Jonk hoofdtrainer samen met bv Seedorf en Marcel Keizer. Lijkt me enige oplossing. Nieuwe start!
5 -12
Diemen
Seedorf is al coach geweest van het 1e van AC Milan. Denk je echt dat die assistent zou willen zijn bij Ajax?

-_-
0 0
MosesD
Een week of 3?
1 0
AjaxCitizen
Jonk zal echt niet terug willen na al dat gedoe in het verleden.
0 -2
Ajaxstockholm
dat komt door bergkamp en hennie dus hopen!!
3 0
AFCAsphere
Maar waar hoop je op dan? Ik denk niet dat v/d Sar en Overmars hun vrienden Bergkamp en Spijkerman de laan uitsturen. Ik verwacht in ieder geval niet dat Jonk terug gaat keren zolang dit vriendenkliekje de macht heeft binnen Ajax.
2 -1
AFCAsphere
Ik begin langzamerhand een beetje moe te worden van die interne conflicten bij Ajax. Er is altijd wel iemand op zijn teentjes getrapt. Men kan zijn ego niet opzij zetten, dus dan moet er maar ruzie gemaakt worden.

Natuurlijk is dit allemaal speculeren, aangezien Valentijn vast en zeker ook een hoop bij elkaar kan lullen, maar gezien het verleden (Bergkamp) zou het mij niet verbazen als er wederom gezeik is tussen de leden van de staf en/of directie.
2 0
Teun34
Weetje jongens het interesseert me eigenlijk helemaal geen kloot wie met wie ruzie heeft en, wie dit en wie dat .. het feit is dat ajax binnen de kortste keren weer aan de bak moet om de champ.L te halen en, dat vind ik veel erger. De hele club (zoals het er nu naar uit ziet) word naar 1 seizoen al weer uit elkaar gereten en we kunnen weer van voor af aan beginnen en, daar maak ik me zorgen om. Als het zo door gaat word het maar weer een tussen jaar een kut jaar zonder prijzen (waar het uiteindelijk om draait) je kan als club een mooi seizoen draaien zoals we dit jaar gedraaid hebben bedoel finale europaL. Wie had dat ooit gedacht maar je hebt er geen kloot aan want je staat zonder prijzen.

Nu schreeuwt iedereen doe maar die trainer of doe maar die het maakt allemaal geen kloot uit elke trainer moet opnieuw beginnen (behalve bosz stel dat ie blijft) elke trainer heeft zijn favoriete spelers of spelers die hij denkt anders neer te zetten als de andere trainer elke trainer denkt over bepaalde spelers vaak anders wie weet ziet de volgende trainer sinkgraven wel weer als middenvelder.. het feit is dat het slecht en triest is dat dit gebeurt nu weer bij onze club en de rest van nederland lacht ons weer uit en wij halen de voorrondes weer niet door al het gekloot bij de club. Dat is het ergste wat ik er van vind nie wie wat gedaan of gezegd heeft.
3 -1
AFCA1510
Wanneer gooien ze die rotte appels toch eens buiten? lijkt wel een fucking kleuterklas daarzo. Is echt gewoon een trieste constatering en onze club gaat er kapot aan. Weg met die onrust zaaiers! stelletje zielige figuren. Eigenbelang gaat boven alles binnen het bestuur. Opzouten.
37 -2
Leprechaun
Omdat de rotte appels helaas de beleidsbepalers zijn...
0 -1
Juichtoon
Zo is het, eerst Johan eruit werken, toen Jonk en nu Bosz. Het is me allemaal zonneklaar.
0 0
afcaman
Lijkt er wel op maar wat is het motief? Is het gewoon uit luiheid de lijn cruijff te veel moeite vinden?
0 0
Babangida83
Ga maar eens met 4 voetbalvrienden een opstelling bepalen. Dan krijg je geheid ruzie en al snel vriendjespolitiek. Ik denk dat in het klein het probleem is. Niet iedereen accepteert de limieten van zijn rolverdeling en kritiek wordt niet geaccepteerd.
1 0
ajaxminimax
Ik lees ook dat Spijkerman naar Jong Ajax zal gaan, dus was dat probleem in feite deels opgelost. Ik blijf er bij, het blijven pure speculaties, aangezien niemand de echt waarheid weet. En laten we eerlijk wezen, normaal wordt driessen door niemand op AS serieus genomen, dus waarom nu ineens wel?
4 0
mickey2602
Als Spijkerman naar Jong Ajax gaat dan zal Keizer wel naar het eerste gaan. Lijkt me ook logisch aangezien Ajax ook de trainers zelf wil opleiden.
0 0
AFCAsphere
De vraag is dan alleen of Keizer de mogelijkheid krijgt om zijn eigen staf samen te stellen, of dat hij een aantal mensen in zijn schoot krijgt geworpen die na 3 maanden lopen te janken dat het niet volgens hun eigen plan verloopt.
1 0
ajaxminimax
Maar de bedoeling was dat Bosz hoofdtrainer bleef... Het is gewoon een erg vreemd verhaal
1 0
ST
Niemand weet hier hoe het echt zit. Ook Valentijn Driessen niet. Dus laten we niet op de feiten vooruit lopen en dit komkommernieuws geloven. We horen vanzelf wel hoe de vork in de steel steekt, of niet, maar ons hier druk lopen maken om een paar assistenten heeft weinig nut. Ik ben vooral nieuwsgierig wie de nieuwe trainer gaat worden. Bosz gaat als je alles mag geloven wat er geschreven wordt (door meerdere betrouwbare bronnen) sowieso weg. Ik hoop op Van Gaal (maar acht de kans 0,1%. Blijft over, Keizer, Ten Hag, Van den Brom, Ten Cate, Roger Schmidt (spreekt volgens mij geen Engels dus zal hem wel niet worden). Ik denk dat Overmars en Vd Sar gaan voor de weg van de minste weerstand, namelijk het doorschuiven van Keizer.
6 -1
MichelAngelo66
Kan iedereen eens stoppen met van Gaal?!
8 0
dezengene
Het klinkt mij vooral als speculatie in de oren. Voordat er ook maar sprake was van een vertrek van Bosz, had niemand het hierover.
2 0
AjaxCitizen
Niemand, maar het gerucht ging al de ronde als ik Menno Pot moet geloven.
Tweette gisteren nog dat hij een tijd geleden al zulke geluiden hoorde, maar het toen niet serieus nam. Logisch ook, aangezien het qua prestaties lekker ging.
2 0
Caparzo
Bergkamp en in het verlengde daarvan Spijkerman zijn Ajax, Dennis bewaakt ons DNA. We weten nog niet exact wat er speelt, maar dat komt vanzelf naar buiten. Vooralsnog is mijn reflex Bergkamp/Spijkerman te steunen, niet PB en zijn maatje.
5 -15
MichelAngelo66
Er van uit gaande dat dit waar is...

Wat is er zo belangrijk aan Spijkerman? Gewoon een assistent toch? Niet assisteren is wegwezen.
Waarom laat directeur vd Sar het (wederom) zo ver komen? Ongeschikt voor de job.
Wat voor discutabele rol speelt Bergkamp weer? Lijkt een manipulator. Ophoepelen dan.
Vinden de ant Cruijff lieden dat er teveel over Cruijff wordt gesproken zelfs na z'n dood en werken ze alles en iedereen tegen met Crujff ideeën? Dan is de club ongeneselijk ziek.

Na een leuk seizoen met weer Ajax waardig seizoen zijn we weer beland in de poppenkast.
26 -3
BennJii020
Misschien gaat Overmars wel naar Arsenal toe, waardoor Jordi Cruijff naar ons komt en Bosz blijft. speculaties
0 -3
AFCAsphere
Wenger wilt geen algemeen directeur bij Arsenal en aangezien hij voor 2 jaar heeft bijgetekend, zal Overmars binnen die tijd sowieso niet bij zijn oude club aan de slag gaan.
0 0
ajaxminimax
Ja en overmars neemt bergkamp zeker ook nog mee? Een prachtige droom
2 0
Am*damned
Ik denk dat het ook eens tijd wordt dat Spijkerman niet zoveel inbreng heeft.
5 -2
ajaxminimax
Ajax kom gvd met een verklaring, dit moeten ze doen voor de supporters ben ik van mening. En bovendien wat driessen zegt zal niet voor 100% waar wezen. Hij heeft wel eens vaker onzin verkondigd op tv en maakt graag van een mug een olifant
2 0
AFCAsphere
Een verklaring van Ajax heeft niet zo heel veel zin, denk ik. Die kunnen net zoals Driessen en lulverhaal verzinnen om de supporters gerust te stellen of om ze op andere gedachten te brengen.
0 0
Mokum_32
Nou nou gtst is nog een betere soap. Erg volwassen allemaal
1 0
Stibba020
Kleuters
0 0
robert R.
Probleem is dat Bergkamp overal wel wat over vindt en kritiek heeft.

Feit is dat hij zelf nergens verantwoordelijkheid voor draagt en dus klakkeloos anderen aan kan vallen zonder dat hij eens zelf ergens op gepakt kan worden.
9 0
BrandjeXL
Een nikszeggend assistentje boven de trainer die je de El finale heeft gebracht verkiezen! Ze zitten er gvd allemaal tot aan de schouders bij elkaar in de heren Overmars, Sar en Bergkamp.
2 -3
Suarez16_
Hahhahaha nee. Bosz wil gewoon weg. Hij wordt niet ontslagen door Spijkerman.
2 -1
AFCSANCHEZ
Nee, maar wel weggewerkt door Spijkerman. En Bergkamp.
1 -3
Tinus
Je doet alsof wat die driessen verkondigt de waarheid is. Die gasten van de krant zijn altijd uit op het verkopen van kranten, dus die zijn gebaat bij een hoop rumoer. Bosz kiest hier gewoon voor geld volgens mij. Mochten er nog andere dingen spelen, dan hebben ze daar allemaal schuld aan.
Voor de club is het gewoon doodzonde dat je weer een paar stappen terug doet met een nieuwe trainer.
1 0
Ajaxstockholm
die 2 moeten weggewerkt worden...
2 -2
ajaxminimax
En de soap gaat verder....... het kan verkeren, van complete euforie naar chaos binnen een paar dagen tijd. Kan het nou nooit een keer rustig worden binnen onze club?
1 0
mcjc
Daar gaan we weer. Een ego scenario voor de zoveelste keer. Spijkerman had sowieso samen met de Boer moeten opstappen. Het kan niet zo zijn dat je een assistent toegewezen krijgt. Als trainer moet je vrij zijn om te bepalen wie je assistent moet zijn. Het is dus logisch dat er 2 kampen zijn ontstaan. Bergkamp moet niet te veel bemoeien. Van te voren moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt over de werkwijze. Pfffff dit begint nu wel een poppenkast te blijven bij Ajax. Of het nou Bosz is of een ander , hier staat geen enkele trainer op te wachten, om op deze manier te werken bij Ajax.
2 0
AFCAsphere
Ik ben er ook voorstander van om hoofdtrainers hun eigen staf te laten samenstellen, maar dan krijg je dat ''cultuurbewaker'' geleuter weer.
0 0
Ajax412
Kleine kinderen daar
0 0
Mokum31
Ga gewoon voor een echte baas. Heeft deze jonge groep nodig.
0 0
RaynoFischer
Spijkerman met pensioen laten gaan, Bergkamp aanbieden bij Arsenal, probleem opgelost ....
3 -2
jollie18
Ik zou als Ajax zijnde dan Bergkamp laten vertrekken
2 -1
luciano24
Dit is toch al de zoveelste keer dat zoiets zich voordoet bij onze club, kunnen ze niet gewoon een keer als volwassen kerels met elkaar om de tafel gaan zitten? Lijkt mij een betere oplossing dan elke keer mensen laten vertrekken.

Daarnaast, als Ajaxdirectie ben je akkoord gegaan met het duo Bosz-Krüzen, dan weet je dus ook dat er sprake is van een twee-eenheid. Dan ben ik van mening dat je als directie achter dit duo moet gaan staan.
Na een jaar de deur uitwerken vind ik een signaal dat er totaal geen sprake is van een visie in de directie.
2 -1
Toekomst1900
Maar als je als hoofdtrainer instapt en je moet met beide assistenten werken, moet je dat ook doen! Zegt genoeg dat Hennie niet naar het uitvak liep in Lyon.

Vind het triest dat zo moet lopen, en dat Bosz daarom meteen weg wilt! Maar goed, hij heeft Ajax terug gebracht waar we horen, het is aan zijn opvolger om hierop voort te borduren. Wil je niet bij Ajax werken, dan rot je maar op!! Niemand is groter dan onze club!
3 0
RaynoFischer
Bergkamp ook niet, die blijkbaar gezeik heeft met iedereen.
2 -2
jollie18
Ik zou dan Kruzen en Bosz houden. En die andere 2 weg doen. Een betere trainer als Bosz krijgen we volgens mij nooit meer. Maar helaas lijkt het te laat te zijn.
5 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Want? Bosz pakte nog nooit 1 prijs als trainer. In de hele Ajax historie was er nog nooit 1 trainer die met zijn elftal verloor van Willem 2 thuis, tot Bosz kwam.
El ghazi pure rechtsbuiten met scorend vermogen mocht weg voor een huurling vriendje van Chelsea die met rechts nooit 1 voorzet gaf als rechtsbuiten. Hoeveel voorzetten had Dolberg erbij gehad met El ghazi of Kluivert..
Een betere trainer krijgt Ajax nooit meer, laat me niet lachen. En dan mensen die Marcel Keizer willen waar 13 maanden terug niemand van had gehoord omdat hij jaren bij clubjes als Emmen en Cambuur zat..
1 -5
Babangida83
Zoek ff op hoe vaak El Ghazi nu bij Lille in de basis heeft gestaan. Preateert ook daar voor geen meter meer.
En het Willem II argument. Dude, als Ajax slecht speelt, kan het van iedereen verliezen. Ook van Willem II. Of dat ooit al eens gebeurd is, doet niet ter zake. Elke wedstrijd begin je weer opnieuw.
Je bent de argumenten aan het zoeken.
1 0
jollie18
Willem II thuis verlies je eens in de zoveel tijd. En jij weet net als ik dat Bosz toen nog zoekende was.
1 0
AFCSANCHEZ
Je snapt er niet veel van he. Bosz heeft tot nu toe clubs getraind die niet spelen voor prijzen. Verder verloren we van Willem 2 omdat hij druk bezig was met die zooi van De Boer eruit werken. Dat betonvoetbal eruit slaan kost nou eenmaal tijd.
En over El Ghazi, die kon er gewoon helemaal niks van.

Dat laatste ben ik wel mee eens, Keizer is niet goed genoeg.
2 -3
AFCSANCHEZ
Precies dit, maar omdat we 2 softies als eindverantwoordelijke hebben genaamd Overmars en Van der Sar gaat dat niet gebeuren. Die vinden het waarschijnlijk lullig om hun vrienden Spijkerman en Bergkamp eruit te knikkeren dus daarom mag Bosz vertrekken.
0 -2
Toekomst1900
Er staat toch duidelijk dat Spijkerman weg zou gaan!! Misschien alsnog wel! Bosz heeft bij het bestuur gezegd: ik wil naar Dortmund, punt!! Wat moet je dan als bestuur doen? Een ontevreden trainer aan boord houden? Is dat garantie op succes?
2 0
AFCSANCHEZ
Dat zwaar ongeschikte bestuur had in eerste instantie deze ruzie al intern op moeten lossen. Is ze niet gelukt, niet geheel verrassend. Het zijn een stel kinderen.

Waarom denk je dat Bosz dat heeft gezegd? (Al geloof ik er geen zak van dat hij dat heeft gezegd, gewoon Bosz in kwaad daglicht zetten door Verweij). Bosz voelde zich gewoon niet gesteund. Overmars en Van der Sar hebben zich gewoon achter Bergkamp en Spijkerman geschaard. En daarom wil Bosz nu weg. Geef hem eens ongelijk, had ik ook gedaan.
1 -2
Toekomst1900
Suggereren to the max! Hennie zou weggaan, misschien omdat het bestuur voor Bosz en Kruzen koos?! Maar omdat Bosz goed Ajax spel voortbracht is het een held, feyenoord verleden vergeten, en onze eigen helden van het verleden krijgen zonder enig bewijs de wind van voren! Netjes!
1 -1
RaynoFischer
Dus Bergkamp moet als een held behandeld worden, terwijl hij tot 2 maal toe mensen die duidelijk waarde hebben en wat toevoegen heeft weggewerkt?! en Vd Sar en Overmars doen daar blijkbaar NIKS tegen.
1 -1
insectenverdelg
knap oordelen als je in beide gevallen echt totaal niet weet waarom t precies draait. ik veroordeel hier jonk en bosz overigens ook niet. weet gewoon niet hoe het zit. dis oordeel niet.
0 0
grannig mokum1
Hoe zo oordeel niet, het is toch duidelijk het is al jaren zo bij ons ajax. Niet doen wat ze willen dan bent je de klos.....
0 0
Caparzo
Wijs gesproken.. Men gaat vaak "los" op flarden uit de media, of op één kant van een verhaal. Zo zwart/wit ligt het niet bij een club als Ajax..
0 0
AFCSANCHEZ
Laat maar zitten, mensen die het Feyenoord verleden van Bosz erbij halen neem ik bij voorbaat al niet serieus.
1 -1
Toon meer reacties