Schöne: 'Was een van mijn beste seizoenen'

BVeenstra, 03-06-2017 om 09:15, 3518 views, Fyens |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-middenvelder Lasse Schöne was het afgelopen seizoen een belangrijke pion op het middenveld van Ajax en ook de Deen zelf denkt een goed seizoen te hebben gespeeld. In gesprek met het Deense medium Fyens blikt hij kort terug op de afgelopen jaargang.

'Of het mijn beste seizoen ooit was? Het was een van mijn beste seizoenen', vertelt Schöne, die toch een vieze nasmaak heeft overgehouden aan het seizoen. 'We hebben zowel het kampioenschap als de Europa League niet gewonnen. Twee keer zilver is natuurlijk vervelend. Maar ik denk dat we als team kunnen terugkijken op een erg goed seizoen. We kunnen trots zijn op wat we hebben bereikt.'

En met dat laatste doelt Schöne op het bereiken van de finale van een Europees toernooi. 'Niet veel mensen hadden gedacht dat een Nederlandse club dat zou halen in de laatste jaren. Nederland is op Europees gebied toch wat achter komen te staan. Het was leuk om het tegendeel te bewijzen', aldus de middenvelder, die zich met Denemarken voorbereidt op het oefenduel met Duitsland van aankomende dinsdag en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan van volgende week zaterdag. 'Natuurlijk helpt het dat ik een goed seizoen had. Het systeem wat we spelen, ligt mij ook wel. Maar het is nog geen garantie dat ik ook ga spelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Verkopen aan een club als Twente, AZ of Kopenhagen.
0 0
3*stars*3
Seizoen 13/14 was imo zijn beste seizoen.
0 0
swing
Schöne bewijst keer op keer zijn waarde voor Ajax, ook aankomende seizoen weer. Gewoon lekker blijven. Topper.
0 -2
BrandjeXL
lachwekkend
0 -1
Knalpot
Jouw comments altijd idd
0 0
NouriVandeBeek
Toch hoop ik dat Frenkie of Donny zijn plek inneemt van de zomer
1 -1
daniajax1
Een van m'n favoriete spelers bij Ajax, al jaren. Top vent. Doet ook niet moeilijk als hij wissel staat en lijkt zich toch altijd weer terug in het elftal te vechten. Zal dit seizoen vaker worden vervangen door Donny/Frenkie, al kan Donny bij een vertrekt van Klaassen ook op zijn positie komen te staan. En dan zal Lasse toch weer op 6 komen. Multi-inzetbaar, juiste mentaliteit, houdt van Ajax en Amsterdam en is trots dat hij hier mag spelen. Topper.

Verder hoop ik dat Ajax Anita probeert terug te halen. Is transfervrij en kan op 6 en beide backposities. Ook nog 'maar' 28. Lijkt me een prima toevoeging. Zeker als Klaassen weggaat heb je op het middenveld ook wat minder opties.
2 -1
PeterVKV
Toen hij zich moest bewijzen als 6 verbaasde hij mij met zijn interventies en tackles. Toen hij die plek had veroverd begon hij steeds meer de Pirlo uit te hangen en ging alles, maar vooral de omschakeling, in wandeltempo. Ik denk dat het bij hem dan ook om een mentaliteitsprobleem gaat waardoor hij niet geschikt is voor de top en dus ook niet voor Ajax.
4 -1
nuff-said
Dit is altijd bij schöne...moet zich altijd bewijzen begin van het seizoen en doet dat heel goed. Krijgt basisplek en dan speelt ie heel erg goed maar dan de laatste 10 wedstrijden wordt ie altijd minder. Ik denk et feit dat ie niet meer hoeft te vechten voor zijn basisplek laat em dan minder spelen. Ik wil frenkie op zijn plek gaan zien en dan donnie voor klaassen. Ik ga klaassen wel missen op dit middenveld. Zijn leiderschap, aanvallende kwaliteiten en strijd. Maar zyech gaat dat nu moeten brengen
2 0
ram
Klopt, Lasse was prima.

Maar aan het eind van het seizoen zag je toch dat hij het in topwedstrijden niet meer aan kan. Donny is da beter op '6'.

Komend jaar is Schöne wat mij betreft dus weer back-up. Hoe sneu ook. Als hij wil vertrekken, zou ik daar ook niet moeilijk over doen.
1 -1
strafschop
Dure bankzitter.
0 0
FCMax
Dat is Klaas-Jan ook.
0 0
strafschop
Touché.
0 0
ram
So what.. Hij zal regelmatig spelen en sowieso z'n waarde hebben (ook als ie niet speelt).
1 0
AFCA-B93
Dat maakt toch geen drol uit. Ajax is financieel kerngezond dus of je nou dat miljoentje salaris van Lasse op de bank zet maakt niks uit.
0 0
strafschop
Totdat de RvC weer aan de bel trekt.
0 0
Ajaccus
Zo zie ik het ook.
0 0