Maduro blij: 'Ben trots op de jongens'

BartVeenstra, 20-05-2017 om 08:50, 3041 views, Haarlems Dagblad |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Hedwiges Maduro had aan het begin van het seizoen niet verwacht dat Ajax de finale van de Europa League zou gaan halen. Toch is hij erg blij en trots dat zijn oude club het dit seizoen in Europa zo goed heeft gedaan.

'Ik ben trots op de jongens', begint hij zijn verhaal in het Haarlems Dagblad. 'Ajax heeft de laatste jaren slecht gepresteerd in Europa, maar ze hebben altijd wel talentvolle spelers gehad. Peter Bosz laat Ajax voetballen op een manier die aansluit bij de filosofie van de club: veel druk zetten en alles voetballend op willen lossen', vertelt Maduro, die er niet raar van staat te kijken dat de pas zeventienjarige Matthijs de Ligt moeiteloos meedraait op Europees niveau. 'Bij Ajax spelen alle elftalen in de jeugd hetzelfde systeem als het eerste. Daardoor kun je je als jeugdspeler gemakkelijk aanpassen aan het niveau. Dat heb ik zelf ook ervaren.

Net als De Ligt werd ook Maduro al snel opgeroepen voor het Nederlands elftal. Slechts vijf wedstrijd had hij nodig voor een oproep. 'Maar na twee jaar ging het opeens niet zo goed meer. Daar krijgt elke jonge speler mee te maken. Je bent uit vorm, mist de feeling en de kritiek neemt toe. Het is dan zaak om jezelf te blijven. Ga geen gekke dingen doen. Dat is ook wat ik adviseer aan jongens als Kluivert, Dolberg en Onana', aldus Maduro, die besluit met een voorspelling voor woensdagavond. 'Ajax speelt goed tegen Engelse ploegen. Ik gok op 2-1 winst voor Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!