Dolberg: 'Voelt als gisteren, alles zo snel gegaan'

BVeenstra, 20-05-2017 om 08:40, 2402 views, Algemeen Dagblad |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Voor Ajax-spits Kasper Dolberg is het dit seizoen allemaal razendsnel gegaan. Waar hij vorig jaar zijn wedstrijden nog speelde bij Ajax O19 is hij nu de vaste spits van Ajax. 'Het voelt als gisteren, omdat alles daar zo snel is gegaan', vertelt hij over zijn debuut tegen PAOK Saloniki van afgelopen augustus in gesprek met het Algemeen Dagblad.

'PAOK was een soort van het begin, hè. Arek Milik ging weg, ik voelde mijn kans', vervolgt de Deen, die niet zeker wist of hij wel eerste spits zou worden. 'Mateo Cassierra speelde de eerste wedstrijd tegen Sparta. Bertrand Traoré kwam er nog bij. Goede voetballers natuurlijk. Er was geen moment dat de trainer zei: jij bent mijn nummer één. Ik kan met het moment niet herinneren dat er geen twijfel meer was. Het is een soort natuurlijk proces geweest.'

Dolberg had tijdens het trainingskamp in Oostenrijk een gesprek met trainer Peter Bosz en daardoor ging er een knopje om. 'Ik voelde dat hij iets in mij zag. Hij vond dat ik niet goed genoeg trainde. Of hij gelijk had? Achteraf gezien sowieso. Er was 'iets' dat mij raakte. Ik kan het je alleen niet precies uitleggen. Vanaf dat moment ging alles beter. Straks in de zomer zal ik pas beseffen wat er allemaal gebeurd is en hoe bijzonder mijn eerste seizoen was.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OmeMichel
Laten we hopen dat hij verstandig genoeg is om te blijven. Er zijn voorbeelden genoeg te benoemen van spelers die tóch weg gingen en bij een zogenaamd 'grotere' club, op de bank belande. Het grote geld verdienen kan altijd nog, volgend seizoen lekker kampioen worden met Ajax! :)
0 0
Joseph
En dit is nog maar het begin, Ajax maar ook zeker Dolberg gaan nog doorgroeien komend jaar en hopelijk nog vele jaren!
0 0
Horrontelli
Ja jongen, dat is nou Ajax. Als je hier als jonge gast geeft krijg je terug.
0 0
Dennish
Nooit gedacht dat hij dit seizoen al zo belangrijk zou zijn voor Ajax. Wat heeft hij belangrijke doelpunten gemaakt in de EL. In de eredivisie begon hij goed, maar viel toch een beetje terug tot een paar maanden geleden.
1 0