Stuy adviseert: 'Toon die echte Ajax-bravoure'

JesseTH, 18-05-2017 om 07:19, 3316 views, Telesport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Heinz Stuy, keeper van Ajax toen het de Europa Cup I veroverde in de jaren 1972 en 1973, kijkt uit naar de finale van de Europa League en ziet dat er voldoende kansen liggen voor Ajax. Zijn gedachten gaan dezer dagen weer wat vaker terug naar zijn gloriejaren dan normaal.

'Wist je dat André Onana bijna hetzelfde kan meemaken als wat ik in 1971 heb beleefd? In mijn eerste seizoen als eerste keeper van Ajax won ik direct de Europa Cup 1', opent Stuy vergelijkend in een gesprek met Telesport. 'Datzelfde kan Onana nu overkomen, maar dan met de Europa League. Het is prachtig om zo’n finale te spelen, laat staan te winnen. Ik denk er nu niet meer zo vaak aan terug, omdat het al heel lang geleden is. Maar als Ajax een Europese finale speelt, wordt alles weer opgerakeld. Dan ga je met je gedachten wat vaker terug naar die gloriejaren. Ik vind het geweldig dat Ajax opnieuw zo ver is gekomen. Ik geef ze een goede kans om te winnen van Manchester United.'

De oud-keeper voorziet Ajax van advies. 'Ze moeten sowieso proberen om niet mee te gaan in dat typische Engelse voetbal van United, met lange ballen naar voren. Los het voetballend op, met dezelfde inzet als tegen Schalke en Lyon. En zorg vooral dat je je niet van de bal laat zetten. Laat zien dat je meer kan en bent dan de tegenstander. Toon die echte Ajax-bravoure. Wees keihard en houd tegelijkertijd die beheersing om geen gekke dingen te doen. Dan zal je zien dat je een eind kan komen tegen die Engelsen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Die bravoure hoort bij Ajax, dat is ook één van de redenen dat ik van Ajax hou. We spelen in de finale tegen een team dat sinds 2014 meer geld heeft uitgegeven dan Ajax in de afgelopen 72 jaar (dat is echt zo) en de meeste supporters zeggen: We pakken ze gewoon die Engelsen! Heerlijk toch!
0 0
gras
Die laatste alinea is precies de kern. Top gezegd. Beter dan welke analist ook.
2 0
Reicer
Dat bedoel je sarcastisch neem ik aan?
Die laatste alinea is een opsomming van open deuren waar je dus helemaal niets mee kan. Dus juist precies wat zo'n beetje elke analist op tv vertelt.
1 -2