Lucky Ajax speelt memorialmatch op De Toekomst

JipVR, 09-05-2017 om 17:06, 6199 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lucky Ajax zal op zaterdag 13 mei een memorialwedstrijd spelen voor oud-speler Dick van Dijk. Twintig jaar geleden overleed de voormalig topscorer van de Eredivisie op 51-jarige leeftijd. Om 17.00 speelt Lucky Ajax tegen Nice, de club uit de gelijknamige stad waar Van Dijk woonde en het leven liet.

'Met Edwin van der Sar, John Heitinga, Olaf Lindenbergh, Tarik Oulida, George Ogararu, Richard Witschge, Dennis Bergkamp, John Bosman, John van 't Schip, Simon Tahamata, Kiki Musampa, Angelos Charisteas, Kevin Bobson, Sjaak Swart en Marc Overmars (onder voorbehoud) kan teamleider Werner Schaaphok een klasseteam op de been brengen', schrijft Ajax.nl.

Het hoogtepunt uit de carrière van Van Dijk was het winnen van de Europa Cup I (nu Champions League) in 1971. Piet Keizer, die onlangs overleed, gaf toentertijd in de finale tegen Panathinaikos de voorzet, waarna Van Dijk binnen wist te prikken. Arie Haan scoorde vervolgens nog de 2-0, waarmee Ajax de prijs pakte.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FCMax
Kan Heiko met Johnny achterin spelen? Twee kale koppies in het centrum, zou mooi zijn. En Heiko past zeker in het rijtje met Angelos Charisteas en Olaf Lindenbergh.
0 -1
waynelove
Kan jij er ook nog tussen?
1 0