Winnend Ajax O15 plaatst zich voor bekerfinale

JipVR, 09-05-2017 om 19:20, 9613 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax O15 heeft zich dinsdag weten te plaatsen voor de bekerfinale. In de halve finale troffen de Amsterdammers de leeftijdsgenoten van een stug verdedigend FC Groningen, dat uiteindelijk wel met 4-1 opzij werd gezet. 

Ajax creëerde al vanaf de aftrap de meeste kansen van de twee ploegen en was via een combinatie van Van Beelen, Allouch en Hansen al na zo'n acht minuten trefzeker. Eerstgenoemde gaf een fenomenale hakbal op Allouch, die hem op de trefzekere spits kon afgeven: 1-0. Binnen een oogwenk stond het echter alweer 1-1, nadat FC Groningen-aanvaller Postema op fraaie wijze de bal over Dieker heen speelde. 

Voor rust kreeg Ajax nog een aantal enorme kansen op de 2-1, maar de bal belandde via Hansen (paal) en Beelen (lat) telkens niet in de goal van FC Groningen. Niet alleen het houtwerk, maar ook de stugge verdediging van de bezoekers zorgden ervoor dat Ajax voor rust niet op voorsprong kon komen.

Pas na de thee kon Ajax definitief door de Groningse verdediging heen breken. Hansen bleek wederom uiterst effectief te zijn voor Ajax en scoorde na een gouden steekbal van Van Beelen. Diezelfde Hansen was ook bij de 3-1 betrokken, toen hij de bal op Allouch gaf, die de bal binnen kon lopen. Even later gooide El Kadiri de wedstrijd al helemaal in het slot, door een voorzet tegen de touwen te werken: 4-1.

Opstelling Ajax: Dieker; Hoever, Warmerdam, Kasanwirjo, Scholten (De Vries 49'); Beelen, Taylor (El Kadiri 41'), De Waal; Allouch, Hansen, Pynadath (Aksit 49').
Wissels: Dijkstra, Aksit, De Vries en El Kadiri.

Doelpunten:
1-0 Hansen (8')
1-1 Postema (9')
2-1 Hansen (48')
3-1 Allouch (60')
4-1 El Kadiri (65')

Bijzonderheden:
Hansen mist penalty in slotfase, nadat hij een panenka probeerde.

 

Oranje O14
Oranje onder 14 heeft dinsdag in het vierlandentoernooi gelijkgespeeld tegen Japan. De Nederlanders kwamen al snel op achterstand, toen de bezoekers in de tweede minuut op 0-1 kwamen. Kort daarna kwam Oranje O14 echter weer op gelijke hoogte na een treffer van Abdi (FC Utrecht). Ajacied Hoogewerf bracht de stand zelfs op 2-1, maar vlak voor tijd kwamen de Japanners toch nog op gelijke hoogte.

Scoreverloop:
0-1 Japan (2')
1-1 Abdi (3')
2-1 Hoogewerf (22')
2-2 Japan (54')

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Twaal020
Geweldige Unuvar gezien vandaag. Een genot om te zien hoe zich heeft ontwikkeld. Voor het laatst op een toernooi in de E1 gezien..
Niet gescoord, maar bracht rust aan de bal, stelt andere in stelling, en qua voetbal intelligentie veel verder dan de rest.

Simons van Barca paar leuke dingen gezien, maar had er meer van verwacht. Simons en Unuvar wel leuke koppel..

De rest van NLU14 kon mij niet overtuigen.
1 0
DaishRedan
Soloman Bonnah is ie iets?
0 0
Twaal020
Als ik me niet vergis speelde hij op 3..
Kan een man uitschakelen, maar vond hem matig in zijn inpasing en inschuiven. Kan zijn dat hij het beter doet bij zijn team en dat hij vandaag een slechte dag had..
0 0
insectenverdelg
Dit is toch wel echt een goede groep
0 0
Mikes
Jaa en de beste spelers doen nog niet eens mee.
0 0
Mikes
Netjes. Ajax o15 in de finale van de beker. Benieuwd wie de voorzet gaf bij de 4de goal. Zou dit weer Hansen zijn geweest?
0 0
wolterx
Hoogewerf heeft voor Oranje u14 de 2-1 gemaakt tegen Japan, als je wilt volgen is het te zien op Xavi Simons zijn insta, die streamen het.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Zal wel aan mij liggen hoor maar ik zie geen stream op zijn insta :,-)
0 0
wolterx
Kijk nu nog eens, normaal moet hij het doen.
0 0
wolterx
In de rust offline gegaan, zal zo wel weer online komen lijkt me?
0 0
J00DT0TMIJND00D
Is die link verwijderd? Want zie ook geen link.
0 0
wolterx
Hij is live, je moet vanaf telefoon kijken dan kan je zien.
0 0
wolterx
Staat trouwens 2-2, Nakamura oid schoot een vrije trap goed over de muur de goal in van meter of 20.
0 0
Mikes
Jaa zag het. Mooi Unuvar bekijken.
0 0
wolterx
4 (+1, Regeer komt volgend seizoen pas) in de basis en 4 op de bank, allerminst aardig te noemen.
0 0
Mikes
Absoluut, maar ik kijk liefst naar ons toptalentje Unuvar.
0 0
Twaal020
Same here..
1e helft niet te stoppen, geweldige dingen gezien aan de bal.
0 0
wolterx
Niet gek, ook Bonnah achterin ziet er veelbelovend uit. Xavi Simons heeft volgensmij elke bal binnen 2 aanrakingen overgespeeld, heel leuk om te zien. Hoogewerf pakte zijn goaltje mee en veel spelers van Ajax hebben minuten mogen maken. Leuke ervaring voor die jongens lijkt me dit.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Bedankt voor je hulp! Hoe was Unuvar?
0 0
jeugdvolger
Veruit beste man van het veld. 9 van de 10 keer kwamen de kansrijke aanvallen via Unuvar. Aan het eind van de 2e helft was de pijp leeg en kwam minder aan de bal.
0 0
wolterx
Enige die Xavi Simons in zijn spel leek te helpen, een solide 7 maar niet de 8+ waar ik stiekem op had gehoopt, niet erg natuurlijk maar kon niet zijn stempel er dusdanig op drukken om een overwinning eruit te slepen.
0 0
insectenverdelg
Lekker Sontje!
0 0
wolterx
Voor wie het opvalt dat Unuvar er niet bij zit, die speelt over een klein uurtje een interland met Oranje u14 tegen Japan in Rijssen. Nogsteeds hele sterke opstelling die hier waarschijnlijk een goed resultaat gaat neerzetten
0 0
Sander14
nais
0 0