Eiting opgenomen in Elftal van de Week JL

FinnDekker, 08-05-2017 om 19:35, 2926 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Carel Eiting is opgenomen in het Elftal van de Week van de Jupiler League. De talentvolle middenvelder speelde met Jong Ajax een uitstekende partij tegen Cambuur, waarin Eiting verantwoordelijk was voor de openingstreffer. De linkspoot is de enige Ajacied tussen de elf namen.

Twee andere middenvelders komen in aanmerking voor andere prijzen in de Jupiler League, namelijk Abdelhak Nouri en Frenkie de Jong. De eerstgenoemde wordt mogelijk de speler van het jaar, terwijl de tweede juist talent van het jaar kan worden van de Jupiler League. De bekendmaking hiervan is op 16 mei. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Wat me bij Eiting vooral opvalt is dat hij dit seizoen een stuk dynamischer is geworden. Het is duidelijk dat hij veel aan zijn dynamiek werkt want anders had hij daar onmogelijk zo'n grote sprong vooruit in kunnen doen.
0 0
Dexy
Een hele slimme, mooie speler met een geweldige passing. Een echte ouderwetse '6' dus. Daarnaast is hij vaardig in de kleine ruimte en kan hij ook een combinatie aangaan met een ploeggenoot, zie zijn goal tegen Cambuur.

Maar in vergelijking met Vd Beek, Nouri en De Jong vind ik zijn (handelings)snelheid nog wel een groot probleem, zowel in als uit balbezit. Eiting wordt er in de counter nog steeds wel erg makkelijk uitgelopen door een snelle spits, daar waar Nouri en met name Van de Beek op dat punt enorme progressie hebben geboekt dit seizoen.

Nog een half jaar Jong Ajax zou hem goed doen om dit punt te verbeteren. Want er is geen competitie waar je je snelheid zo goed kunt ontwikkelen als de Jupiler League (allemaal kick-and-rush met snelle counterploegen). Gaat dit goed, dan kun je hem tweede helft volgend seizoen af en toe mee laten spelen met Ajax 1. Ontwikkelt hij zich beter dan gedacht, dan kun je hem zelfs al eerder bij het 1e halen.
1 0
WestlandforAjax
Als hij ook doorbreekt moeten we maar 3-4-3 spelen met eiting vd beek de jong en nouri. Wordt prachtig combinatie voetbal waar teams helemaal gek gespeeld gaan worden.
1 0
Dexy
Interessante optie, maar een groot probleem bij het spelen van 3-4-3 is wel de invulling van de flanken. Wie gaat onze flanken over de gehele lengte benutten, zonder dat het positiespel statisch wordt?

In een 4-3-3 heb je de vleugelverdedigers die dit vandaag de dag prima kunnen invullen. Met Viergever hebben we een prima linksback die de linkerflank geheel benut (hij is zowel aanvallend als verdedigend belangrijk). Tete zou dit ook kunnen doen op de rechterflank, mits die zich aanvallend nog iets meer ontwikkelt.

Maar in een 3-4-3 vallen deze vleugelverdedigers/backs weg: bij alle teams die 3-4-3 spelen zijn de meest linkse en de meest rechtse verdediger namelijk gewoon centrale verdedigers ipv backs. Anders is het helemaal open huis achterin. Gevolg is dat in een 3-4-3 de vleugelspitsen die rol van vleugelverdedigers deels overnemen (de hele flank bestrijken). Maar de vraag is: hebben onze vleugelspitsen wel zin om 'uit balbezit' achter hun back aan te lopen. Dat is wel een voorwaarde.

Daarnaast moeten je vleugelspitsen in een 3-4-3 genoeg loopvermogen hebben. Ze moeten immers de hele flank bestrijken. Hebben Kluivert/Neres/Younes/Cerny dat wel? Dat is de vraag. Bij Barcelona vult Neymar deze rol bijvoorbeeld wel uitstekend in wanneer het team 3-4-3 speelt. Die heeft naast zijn geweldige dribbel namelijk ook een enorm loopvermogen en schuwt er niet voor om mee te verdedigen.

Kortom, 3-4-3 is zeker een optie. Maar enkel wanneer je er de juiste vleugelspitsen voor hebt. Daar wordt in dit systeem heel veel van gevraagd. Anders is 4-3-3 gewoon beter. Excuus voor mijn lange tekst ;)
0 0
Joseph
Je moet ook meenemen, dat als je 3-4-3 speelt, je achterin met 3 man blijft hangen, dus ook een mannetje extra hebt tov 2 opkomende backs. Ik vind 3-4-3 dan ook niet veel aanvallender dan 4-3-3. Een vleugelspits moet nu trouwen ook meelopen en dat gebeurt ook vaak, ik zie Younes, troare en Kluivert ook meeverdedigen en voor Bosz lijkt dit ook belangrijk.

Ik denk dat de overweging moet zijn met welke opstelling je de beste spelers of het beste team op kunt stellen. Ik denk dat een middenveld van Nouri, de Jong, Eiting en vd Beek een sterk team maakt, die zijn ook dynamisch genoeg om het in principe meer statische 3-4-3 goed in te vullen.

Ik denk dat een voorwaarde voor 4-3-3 niet zo zeer wordt bepaald door de kwaliteit van de vleugelspitsen als wel de kwaliteit van de backs. Als de back aanvallend tekort komen (zoals bij Veltman en Tete), heb je een zwakke plek in het systeem. Ik denk dat we in een 3-4-3 opstelling, ook op dit moment, een beter team kunnen opstellen. Onze middenveld heeft veruit het meeste kwaliteit, het is zonde dat er daar maar 3 van spelen.
0 0
Dexy
Daar heb je trouwens gelijk in, dat heb ik nog niet bedacht. Verdedigend maken beide systemen inderdaad niet eens zoveel uit. Bij 4-3-3 zakt de '6' uit tussen beide CV's, waardoor je uit balbezit met 3 achterin speelt. En bij 3-4-3 staan er gewoon drie pure CV's. Ook 3 achterin dus.

Het is alleen meer zo dat de flanken bij een 3-4-3 vaker onderbezet zijn dan bij 4-3-3, waardoor je minder afspeelmogelijkheden hebt langs de zijlijn. Dat is het grootste nadeel ten opzichte van 4-3-3.
0 0
Joseph
Ik zit daar toch mee, je moet er ook niet te veel langs de lijn hebben staan, dat maakt het stroperig. Ik vond bijvoorbeeld met Sinkgraven nog als LB, dat Ziyech uit zijn spel gehaald werd, niet voor niets speelt Ziyech de laatste weken beter. Eigenlijk had Ziyech op de plek van Klaassen moeten staan toen, omdat er 2 dezelfde type spelers op een te kleine ruimte stonden.

Dan kom je dus eigenlijk weer op de invulling van je elftal, Sinkgraven en Ziyech op 1 vleugel werkt niet en eigenlijk vind ik Klaassen en Veltman op 1 vleugel ook niet werken, beide niet creatief. Dit team vraagt in mijn ogen om 3-4-3, of een betere balans op links en rechts.
1 -1
WestlandforAjax
Bedankt voor je goede reactie! Heb er zelf nooit zo over na gedacht. Misschien gewoon beter om 4-3-3 te spelen met aanvallende backs.
1 0
Dexy
Op papier zou 3-4-3 natuurlijk wel een lust voor het oog zijn! ;) Met een middenveld De Jong-Nouri-Vd Beek-Eiting worden de meeste tegenstanders in de Eredivisie helemaal tureluurs getikt. Maar puur verdedigend is het een groot risico met vleugelspelers als Kluivert/Neres.
0 0
WouterBerg83
je ziet, zeker in de competitie, al steeds meer dat de centrale verdedigers in balbezit beurtelings inschuiven op het middenveld. Daarmee speel je in feite 3-4-3 mét bal en 4-3-3 zónder bal. Zie het doelpunt van De Ligt van enkele weken geleden (tegen AZ geloof ik?) als mooi voorbeeld hiervan. Centrale verdediger schuift in, en de verwarring in de defensie van de tegenstander is compleet. Ook Viergever en in iets mindere mate Sanchez doen dit steeds meer. Heeft denk ik ook met vertrouwen te maken. Vertonghen was hier ook een baas in!
0 0
Mikes
Goede speler met een denk ik mooie toekomst. Enige risicopunt voor hem is dat hij veel in 1 tempo doet en hij niet super snel is. Daarintegen heeft hij erg veel voetbal intelligentie.
0 0
wolterx
Mooie aan hem is dat hij op elk tempo mee lijkt te gaan, heeft soms moeite zelf te temporiseren maar als de bal rond gaat zal hij al laatste afhaken, ideale speler als het balletje lekker rond gaat.
0 0