VI: Nouri beste speler van de Jupiler League

BartVeenstra, 06-05-2017 om 15:10, 6189 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De correspondenten van Voetbal International hebben Ajacied Abdelhak Nouri verkozen tot beste speler van de Jupiler League dit seizoen. Hij bleef daarbij Tom Overtoom van Almere City en teamgenoot Frenkie de Jong ruim voor. Carel Eiting eindigde op de elfde plaats.

De middenvelder zelf is erg blij met zijn uitverkiezing. 'Dit is mijn eerste volledige jaar in de Jupiler League. Het is wel goed gegaan, met mezelf maar ook met het team. We zijn als tweede geëindigd, dat is knap', aldus Nouri, die Jong Ajax het beste team van de Jupiler League noemt. 'We kunnen het onszelf verwijten dat we geen kampioen zijn geworden. Dat had met pech, maar vooral te maken met de vele wisselingen. We hebben niet een vast team, het is afhankelijk van het programma van het eerste elftal. Een felicitatie aan VVV, zij hebben het ook hartstikke goed gedaan, maar voor mijn gevoel waren wij niet minder.'

Ondanks dat het niveau in de Jupiler League lager ligt dan in de Eredivisie heeft de creatieveling wel veel respect voor de competitie. 'Soms tref je heel fysieke tegenstanders, of speel je op slechte velden, of tegenstanders die met zijn allen voor het eigen doel hangen. Het is allemaal heel leerzaam voor mij. Overal waar ik speel, wil ik mijn eigen spel spelen, ongeacht de omstandigheden. Dat is me dit seizoen wel gelukt. Het is prachtig dat ik de prijs win als beste voetballer van de competitie.'

Bekijk hieronder de uiteindelijke top vijf (en hier de top 20)
1. Abdelhak Nouri (Jong Ajax): 6,90
2. Tom Overtoom (Almere City FC): 6,64
3. Frenkie de Jong (Jong Ajax): 6,52
4. Soufyan Ahannach (Almere City FC): 6,50
5. Robbert Schilder (SC Cambuur): 6,48
11. Carel Eiting (Jong Ajax): 6,32

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Youri08
Mooie erkenning voor Nouri. Mis wel die middenvelder van NAC in de top 5 , Garcia. Lekkere voetballer, speelde Nouri helemaal uit de wedstrijd.
0 0
NouridolbergNeres34
Gefeliciteerd Appie! Over 1 of 2 jaar zie ik je ook wel beste speler worden van de Eredivisie!
0 0
Ferd
Top 3 allemaal (ex) Ajax, 4 uit de top 5 (ex) Ajax
1 0
Topteam
Over 2 jaar de beste van de eredivisie ga ik vanuit.
2 0
strafschop
Over 2 jaar ook waarschijnlijk pas zijn eerste volledige seizoen in de Eredivisie.
1 0
NouriVandeBeek
Godzijdank heeft Frenkie de Jong de overstap naar Ajax gemaakt en niet naar PSV. Vanaf zijn eerste balcontact in het het Ajax tenue ben ik al fan. Deze jongen moet echt volgend seizoen de kans krijgen. Vormt ook een geweldig tandem met Appie,
6 0
iammike
Ja als die bij psv zou spelen was het voor ons geen ramp. Had hij over 2 jaar een paar keer 10 min mee mogen doen bij 3-0 voor tegen Willem II en Excelsior. Hier heeft die al aantal minuten Europees gemaakt en verwacht volgend seizoen nog meer minuten voor hem.
0 0
Mikes
Volledig mee eens. Sws 3 fantastische talenten de jong, vd beek en Nouri.
0 0
wolterx
En dan doe je Eiting nog te kort door hem niet te noemen, die gaat zich volgend jaar de top 5 van de JL inspelen. Hele intelligente speler met goede techniek, hou ik wel van.
0 0
gi0vanni
Nog wat meer fantastisch talent: Onana, Sanchez, de Ligt, kluivert en Dolberg. En dan nog een blik talent: Tete, Riedewald en Neres om er maar een paar te noemen.
0 0
insectenverdelg
Over 15 jaar weten we hoe goed ze echt zijn, maar ik heb ook hoge verwachtingen van deze groep.
0 0
OpNaarNummer4
Nouri morgen in de basis hoor!
0 0
J00DT0TMIJND00D
Mag toch wel verwacht worden, Ziyech heeft afgelopen Donderdag 300 km gelopen en moet je gewoon even sparen. En Nouri verdient het om meer minuten te maken in het eerste.
0 0
AsAjax
denk ziyech 60 minuten en dan wissel voor nouri
0 0
Jornnn
Ik hoop het niet. Ziyech gewoon buiten de selectie laten. Verplicht thuis met de beentjes omhoog en een Thaise masseuse langs sturen op kosten van de zaak.
0 0
Redrum
Hoop het echt ja! Ideaal moment voor hem om zijn kunsten in de Arena te vertonen.
0 0
Myers
Nouri in Oranje ohohoho.

Ik verwacht volgend seizoen veel meer minuten voor deze kleine grote man.
0 0
Mikes
Heel netjes van de talenten.
Nouri 1
De jong 3
Eiting 11
Echt prima prestaties en ik vind het zwaar terecht.
1 0
RaynoFischer
Zwaar terecht natuurlijk :)
0 0