Eiting: 'Bij Ajax nooit blij met een tweede plek'

BartVeenstra, 06-05-2017 om 08:45, 3378 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jong Ajax-middenvelder Carel Eiting kijkt met veel trots terug op het afgelopen seizoen met Jong Ajax, maar helemaal blij met de tweede plaats in de Jupiler League is de controleur niet. Het belofteteam van Ajax won vrijdagavond zijn laatste competitieduel met SC Cambuur met 2-1.

'Ja, natuurlijk ben ik daar blij mee, een geweldige afsluiting van het seizoen. Maar we staan niet te juichen in de kleedkamer, al zijn we wel trots op wat we hebben gepresteerd', vertelt hij in gesprek met Ajax TV. 'Ik denk wel dat het kampioenschap erin zat. Thuis hebben we drie keer 1-1 gespeeld, terwijl we drie keer in de rust met 1-0 voor stonden. Dan heb je het wel een beetje weggegeven.'

Jong Ajax is geëindigd op een tweede plek, maar bij Ajax ziet men dit als vanzelfsprekend niet als voldoende. 'Veel spelers hebben lang in de jeugd gespeeld en dan ben je nooit blij met een tweede plek. Persoonlijk was het een geweldig seizoen. De stap vanuit de A-junioren naar de Jupiler League is goed voor je ontwikkeling. Tijdens de trainingen en wedstrijden was het een genot om met iedereen te mogen samenspelen', aldus Eiting, die zegt dat er altijd plezier is op het veld en dat de rol van trainer Marcel Keizer ook groot is. 'En nu? We trainen door tot 29 mei en we spelen ook nog twee of drie oefenwedstrijden.'

Keizer blij met doorstroming
Trainer Keizer was allereerst blij met de zege op SC Cambuur. 'Met name in de eerste helft hebben we vrij goed gespeeld. De eerste goal was helemaal mooi. In de slotfase was het tegenhouden. Na tegengoals zijn we nog wel eens kwetsbaar, gelukkig viel 'ie nu laat.'

De oefenmeester vindt dat Jong Ajax dit seizoen vaak goed voetbal liet zien en is daarnaast trots op de doorstroming. 'Jongens zijn beter geworden, daar hebben ze enorm hard voor gewerkt. Ze hebben enorme stappen gemaakt richting het eerste elftal en een aantal jongens is gedebuteerd. Dat je dan in de halve finale van de Europa League er een aantal zag lopen, is genieten. Dan ben je blij dat je daar een klein onderdeel in hebt. Daar mogen we allemaal trots op zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rood Gevaar
Carel moet alleen echt aan zijn (sprint)snelheid gaan werken.
En ook oogt hij altijd alsof er nog wel een kilo of 3 kwijt kan om volledig afgegraind te zijn
0 0
Ozymandias
Eiting zal het volgend seizoen bij Jong Ajax waarschijnlijk vaker zonder spelers als Nouri, Vd Beek en De Jong moeten doen. Dat is voor hem een mooie kans om uit hun schaduw te stappen en Jong Ajax op sleeptouw te nemen.
0 0
ram
Ach.. Ik vind ons seizoen mooier dan dat van Feyenoord. Ook als zij wel een prijs pakken en wij niet.
2 -1
Ajax#1900
Klopt. Toch heerlijk dat het alleen maar om Ajax gaat de laatste weken. Kan wel genieten van de gefrustreerde reacties onder Ajax filmpjes.
0 0
NouridolbergNeres34
Prachtig aanvallend voetbal gespeeld dit seizoen echt van genoten ,goede coach ook marcel keizer complimenten steeeds met wisselende elftallen werken !! Mogen trots zijn de boys en zit voor velen een mooie toekomst aan te komen.
0 0
trodat4030
Dit is de ploeg waar ik het meest van heb genoten dit seizoen, hebben, naar mijn mening, het beste voetbal laten zien van heel Nederland, over de langste periode. Ajax 1 had er ook een aantal heel goede wedstrijden tussen zitten, maar bij deze ploeg zat het er vanaf het begin vh seizoen in, bij het 1e heeft het wat meer tijd nodig gehad helaas. Ajax heeft met deze ploegen gewoon goud in handen. De future is bright!
0 0
Horrontelli
Carel Eiting is al jaren een van mijn favoriete Ajax-spelers. Wat een techniek en wat een inzicht. Verder een slim en vriendelijk ventje.
1 0
Mikes
Dit tekent Keijzer. Hij begint in ieder interview over de doorstroming van de spelers. Overmars mijn complimenten om Keijzer binnen te halen, snapt exact wat er gevraagd wordt van hem.
5 0
Wimmel
Eens, iemand die precies doet waarvoor hij is aangenomen zonder zichzelf daarbij voorop te stellen. Best een grote mentale prestatie in dit door ego's gestreelde wereldje.
1 0
gras
Zeker mee eens, hij komt zelf natuurlijk ook uit de opleiding - wat overigens geen garantie is.

Maar hij had natuurlijk wel puur goud in handen. De volgende test wordt wat hij met een minder getalenteerde generatie kan, die eraan gaat komen. Maar heeft een uitstekend jaar gedraaid qua veldspel en resultaten. En helemaal irrelevant mogen die resultaten niet zijn, omdat spelers ook moeten leren wedstrijden te winnen en druk te ervaren. Dat moeten ze in het eerste ook. Zolang alles maar in het teken van doorontwikkeling staat.

De naam Ajax en de identiteit Ajax krijgt trouwens wel een boost van dit Jong Ajax hoor. Dat dwingt echt respect af met wedstrijden als tegen Oss thuis en VVV uit en de zovele anderen. Niet vanwege de uitslag, maar het spel, opvatting en technische spelers. Dat is eigenlijke pure marketing als secundair effect van de opleiding.
0 0
Wimmel
Het is inderdaad geweldig om met zoveel roulaties hetzelfde spelletje te kunnen blijven spelen.
1 0