Dani: 'Ajax is loyaal aan eigen identiteit'

JesseTH, 03-05-2017 om 09:21, 12654 views, Record |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Oud-Ajacied Daniel da Cruz Carvalho, ook wel bekend als Dani, houdt Ajax nog altijd in de gaten. De Portugees ziet een jonge ploeg die zich sterk ontwikkeld en zich daardoor ook weer laat gelden in Europees verband. Verder looft de oud-aanvaller de fans en verwacht hij een pittige wedstrijd voor Ajax tegen Lyon.

'Ik heb de ontwikkeling van het jonge, getalenteerde team dat Ajax nu heeft in de gaten gehouden en die ontwikkeling is erg positief te noemen', opent Dani lovend in een gesprek met het Portugese Record. 'Na de periode die gestart werd door Rinus Michels en daarna Van Gaal, die werkten met getalenteerde teams, bereikte Ajax minder. In de eigen competitie kent het nog altijd weinig problemen, maar het is vooral een opleidingsclub geworden. Om die reden kent het in Europa meer problemen wanneer de tegenstanders sterker worden en op een andere manier naar voetbal kijken.'

Dani ziet dat Ajax zich nog altijd aan de eigen clubcultuur houdt. 'Ajax heeft een goed collectief en is loyaal aan haar eigen identiteit: veel snelheid, vaardige dribbelaars, goede afmakers, een aanvallende mentaliteit, maar in defensief opzicht is het meer kwetsbaar. Nederlandse fans hebben veel geduld tijdens de ontwikkeling van het team, het tegenover gestelde van onze (Portugese, red.) fans. Lyon zal een lastige opgave worden voor Ajax, maar het is zeker niet onmogelijk.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Barric
Gigant!! Qua techniek misschien wel een nog betere voetballer dan z'n landgenoot Ronaldo. Als Dani zijn mentaliteit had gehad en dezelfde trainingsarbeid in zichzelf had gestoken was 't werkelijk een hele grote speler geworden!!
1 0
Suarez16_
Deze vent. Wat een stylist. Vooral die goal tegen feyenoord. Heerlijk techniek. Jammer dat zijn carriere al zo vroeg over was.
1 0
Tinus
Ik denk bij Dani vooral aan de goal tegen Atletico uit.
3 0
je
Een Super goal was dat
2 0
chrisjuhhh
Dani de mooi boy , als die gast een normaal leven had genomen dan was hij minstens zo goed als Ronaldo , want voetballen dat kan die wel zeg pfff soms geniaal .
1 0
gras
Deze kerel kon echt briljant spelen. Kwikzilverachtige acties, en dan ook nog eens vaak door het centrum.

En die goal tegen Atletico.

Zoals je zegt, heeft nog geen grammetje talent verzilverd. Totaal leeg gezogen door de vrouwmensen in het uitgaansleven. Best leuk, maar als je terugkijkt hou je daar niets aan over behalve slechte verhalen. Had een wereldmiddenvelder kunnen worden.
0 -1
3*stars*3
Helemaal mee eens.
Als ik zijn naam hoor moet ik altijd denken aan Atletico uit.
Imo ook seizoen met 1 van de lelijkste Ajax uit shirts...

als ik naar foto hierboven kijk, denk ik aan dat drama seizoen 99/00, B. Laudrup verdiende een betere Ajax ploeg.
0 0
chrisjuhhh
Nou best wel hahaha ik zag hem vaker in het uitgaans leven in Amsterdam dan mijn vrouw hahahaha
0 0
RaynoFischer
Ook best vaak last gehad van blessures toch?
1 0
chrisjuhhh
Ja best wel , maar wel een gave voetballer met bijzondere techniek
1 0