Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax O19 in extremis naar verdiende zege

JipVR, 02-05-2017 om 17:45, 19035 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dit is het overzicht, dat mede mogelijk gemaakt wordt door onze partners van Mercedes-Benz en Stern Autovoor de competitiewedstrijd tussen Ajax O19 en Willem II O19. De Amsterdammers hebben een zeer verdiende overwinning geboekt op de Tilburgers (1-0) en blijven zodoende de beste papieren hebben om de titel binnen te slepen. Later op de dag speelde Ajax O16 op De Toekomst doelpuntloos gelijk tegen AZ.

FT | Ajax O19 - Willem II O19 (1-0)
Ajax O19 begon uitermate goed tegen Willem II en kwam via Mees de Wit in de absolute beginfase al bijna op 1-0. De bal werd echter te ver vooruit gespeeld, waardoor de keeper kon redden. Niet veel later Gaf dezelfde De Wit voor op Flemming, die zijn schot gekraakt zag worden.

Flemming had vervolgens het vizier weer niet op scherp, nadat het voorbereidende werk bijna niet mooier kon. Een aanname vanuit de lucht, een wippertje over de verdediger, maar de kopbal werd gemist. Ook Dani de Wit mocht het een keer proberen tegenover de Willem II-goalie, maar zijn schot werd voldoende aangeraakt om de openingstreffer te voorkomen.

Ondanks een wat slordige fase achter de rug te hebben, herpakte Ajax zich en bleef men dorstig op zoek naar de openingstreffer voor rust. M. de Wit, D. de Wit en Matusiwa waren er alle drie nog dicht bij, maar de treffer werd helaas niet gevonden. Zelfs een penalty voor rust resulteerde niet in het openen van de score, toen Flemming zijn doel miste.

Ook na de thee ging men druk op zoek naar de openingstreffer. Sidoel was de man aan Ajax' zijde die gevaarlijk werd via een vrije trap. Even later werd zelfs de lat geraakt door Flemming, na goed voorbereidend werk van Lang. Pas vijf minuten voor het laatste fluitsignaal was het dan eindelijk raak voor de Amsterdammers, toen D. de Wit vanuit de corner raak kopte: 1-0. 

Opstelling Ajax O19: De Lange; Bakboord, Sidoel, Kemper, Ter Heide; D. De Wit, Matusiwa (Struijk 69'), Lang; M. De Wit (Boultam 69'), Flemming, Nunnely.
Wissels: Van der Sar, Blöte, Struijk, Boultam, Ekkelenkamp, Kaars.

Doelpunten:
1-0 Dani de Wit (83')

Bijzonderheden:
Flemming mist penalty (44')

FT | Ajax O16 - AZ O16 (0-0)
Ajax O16 heeft dinsdag een troosteloze wedstrijd gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Op Sportpark De Toekomst werd er door beide ploegen niet gescoord. Voor het einde kregen Mhassani en Iallouchen nog wel wat kansen in de vorm van schoten, maar dichterbij de openingstreffer kwam men niet, waardoor het halen van de titel zo goed als onmogelijk wordt.

Opstelling Ajax O16: Ruijgrok; Mbinga, Llansana, Musampa, Douglas; Unuvar (El Bachir 67'), De Waal (El Mhassani 80'), Ben Sallem; Iallouchen, Hernandez, Trograncic (Omzigtig 67').
Wissels: Nog niet bekend.

Doelpunten:
-

Volg de wedstrijd via Twitter:


Dit livetopic wordt mede mogelijk gemaakt door Mercedes-Benz en Stern Auto!
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jeugdvolger
Unuvar ...wat een baas!

Deinst niet terug in de duels.. talent druipt ervan van.

Maar wat valt de U16 tegen zeg, er moet flink door geselecteerd worden.
2 0
wolterx
De u16 viel me dit jaar juist goed mee, veel jonge jongens erin. Grootste talenten schoven in de winter al door en aantal afwezigen (Denk aan Zamani, Brobbey, Gravenberch die hier minuten hebben gemaakt, Van Gelderen, de Maduro's en Redan zijn nog u16) geen slechte lichting die met Redan en Van Gelderen 2 spelers had die ik hoog aansla, daarnaast enkele goede spelers zoals Llansana, Musampa en de Maduro's. En dat aangevuld met u15 talenten maakte het een leuk team.
0 -1
IboAFCA
Waarom doet Trograncic mee met O16?
0 0
Mikes
Speelminuten maken. Fysiek is hij toch nog bepaald niet ver duss vrij logisch
0 0
IboAFCA
Oh dan zal het wel een oefenwedstrijd zijn.
0 0
Mikes
Nee het is een competitiewedstrijd? Hij is al speelgerechtigd verklaart door de knvb.
0 0
IboAFCA
Oh wat raar want Trograncic is al 17...
0 0
DaishRedan
En doet Nunnely nog iets bij o19??
0 0
Mikes
Jaa hij staat toch gewoon basis?
0 0
DaishRedan
Ja maar ik zie geen assists meer of goals van hem.
0 0
TimAFCA
Speelt Thomas Kok vanavond? Aanvoerder van Willem ll u19, toffe gast heb ik nog mee samen gespeeld. Paar jaar geleden naar Willem ll gegaan en lijkt erop dat hij volgend seizoen zijn debuut gaat maken. Was ook bevriend met Frenkie vgm.
0 0
FlyingDutchMan
Dacht dat je Dani Koks bedoelde, maar Thomas Kok loopt er ook rond inderdaad.
0 0
wolterx
Llansana en Unuvar spelen vandaag samen, voor Nederland u14 zullen we Xavi en Naci zien spelen. Heerlijke opstelling van de u16 vandaag zeg, ook op de bank grote talenten en een u14 speler.
0 0
Avontia
Hoppa!
0 0
Ajax95Duivendrecht
Pfff hij wil er gewoon niet in
0 0
Loek14
Waarom zit Sierhuis er niet bij? Doet die mee met jong ofzo?
0 0
trodat4030
Heeft al een tijdje last van een knieblessure.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Ongelovelijk dat Ajax O19 nog niet gescoord heeft als je al die kansen ziet. Na rust iets scherper voor de goal, boys
0 0
Onpartijdig
Unuvar bij O16?
0 0
Mikes
Jaa basis.
0 0
Onpartijdig
Hoevaak heeft hij daar gespeeld?
0 0
DaishRedan
Zijn 2e keer eerst als invaller nu basis.
0 0
Mikes
Exacte hoeveelheid weet ik niet, maar al wel meerdere keren.
0 0
Onpartijdig
Hoevaak heeft Ekkelenkamp op de bank gezeten bij O19
0 0
trodat4030
Handvol keer voor zover ik weet. Ook al gespeeld btw.
0 0
Onpartijdig
Ah dankje
0 0
wolterx
De u16 moet vechten voor hun laatste kans op de titel, moeten vandaag winnen en van Feyenoord en hopen op puntverlies in Rotterdam, zou een mooie bekroning zijn voor het team. Speelt leuk voetbal met veel jonge jongens die mogen ruiken.(Jongste was Unuvar volgensmij die wel eens meedeed)
0 0
wolterx
De u16 moet vechten voor hun laatste kans op de titel, moeten vandaag winnen en van Feyenoord en hopen op puntverlies in Rotterdam, zou een mooie bekroning zijn voor het team. Speelt leuk voetbal met veel jonge jongens die mogen ruiken.(Jongste was Unuvar volgensmij die wel eens meedeed)
0 0