Van de Beek: 'Een wonder, grote klasse'

BvdPloeg, 21-04-2017 om 10:46, 5016 views, Ajax.nl | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Donny van de Beek kan maar moeilijk bevatten wat zich donderdagavond allemaal heeft afgespeeld in Gelsenkirchen. De middenvelder kwam erin bij een ruime achterstand, maar na een sterke verlenging stelde Ajax orde op zaken.

'De ontlading was niet normaal. Eerst met de fans in het uitvak, en vervolgens in de kleedkamer. Iedereen was door het dolle heen. Muziekje aan, zingen, schreeuwen en gek doen. Heerlijk. En eerlijk is eerlijk: we hadden in mentaal opzicht wel wat 'tikkies' gehad. Dit is een avond geworden om nooit te vergeten', vertelt Van de Beek aan Ajax.nl.

De jongeling spreekt van een 'wonder' en 'grote klasse'. 'We hebben goede wissels en een brede selectie. Als er jongens moe zijn, moeten er anderen opstaan en spelen. Dit is heel goed voor de ervaring van een jonge speler. In dit soort wedstrijden kun je in de duels niet verzaken, en al helemaal niet met tien man. Dan moet je je persoonlijke duels winnen. Je wilt altijd invallen, vooral in zulk soort wedstrijden. Ik ben dus heel blij dat ik erin kwam. Maar ik begrijp wat je bedoelt. Het zijn niet de makkelijkste invalbeurten met tien man.'

Justin Kluivert
Ook een andere jongeling, Justin Kluivert, deed kort zijn zegje na afloop: 'Dit voelt geweldig. Ik hoorde dat het twintig jaar geleden is dat dit is bereikt. Dat ik het dan op zo’n jonge leeftijd mee mag maken is mooi. Als team knokken we ons dan terug, daar ben ik trots op. Ik had het lastig, maar ik had ook zeker een goede tegenstander tegenover me staan. Voor mijn gevoel moest ik veel verdedigen, waardoor ik wat minder mijn aanvallende kwaliteiten kon laten zien', vertelt hij aan Goal.com. 'Voor de fans is het ook leuk. In die laatste tien minuten scoren we nog twee keer en voor dat soort dingen gaan die supporters mee.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouridolbergNeres34
Lalalalalaa Donny van de Beek van de Beeekk!!! Donny van de beek!!! Viel zeer goed in hoop hem ook in de halve finale ook te zien maar dan basisplek.
0 0
Mikes
Vd beek heeft naar mijn mening dit seizoen een grote stap vooruit gezet, op begin was het nog wat minder. Op dit moment is zijn fysiek heel erg goed en in europese wedstrijden is het misschien wel beter om vd beek te gebruiken ipv schone.
2 0
Ajax27
Schone heeft een ontzettend goed en belangrijk seizoen gedraaid voor Ajax, niets dan lof. Maar in dit soort wedstrijden zie ik liever de power en snelheid van de nieuwe lichting.. in dit geval Donny. Erg goed ingevallen, net als Tete. Ik hoop zo dat Veltman voor een nieuwe stap kiest zodat Tete automatisch de nummer 1 op rechts wordt.
1 -1
Ozymandias
Ik vond Tete helemaal niet goed invallen. Hij was heel erg onzeker aan de bal en kwam daardoor snel onder druk te staan. Gelukkig had hij met zijn voorzet op Viergever één geniaal moment maar verder scoorde hij in mijn ogen zeker een onvoldoende. Veltman vond ik tot zijn eerste gele kaart goed spelen maar het is absurd hoe dom hij is. Keer op keer krijgt hij onnodige kaarten of maakt hij onnodige fouten waardoor de tegenstander een kans krijgen. Ik zou het niet erg vinden als zowel Veltman als Tete vertrekken en Ajax een nieuwe rechtsback koopt die met Zeefuik de concurrentie voor een basisplaats aangaat.
0 0
RaynoFischer
Is Donny niet stiekem het broertje van Davy?, zelfde geweldige mentaliteit, zelfde heerlijke manier van juichen.
Ik zie hem ook zomaar aanvoerder worden over een paar jaar ;)
2 0
Heiko
Donny is een echte Ajacied, net als Davy.
3 0
RaynoFischer
Dat zeker haha
1 0
Sampaoli
Toekomstige 6. Power, inzicht en een geweldige mentaliteit.
1 0
RaynoFischer
Is misschien iets meer een rechtshalf, maar 6 kan hij ook goed invullen :)
1 0
Sampaoli
Komt op rechtshalf misschien wat loopvermogen scorend vermogen tekort om Klaassen op te volgen, denk dat Frenkie daar beter tot zijn recht komt. Hij heeft zijn fysiek, inzicht en leeftijd mee voor de 6 positie.
1 0
trodat4030
Loopvermogen komt ie niet tekort hoor, loopt gewoon 12-13 km per 90 min. Bij de 1e training vh seizoen werd hij achter Gudelj ook 2e bij de bosloop. Hij is niet zo snel en explosief, dat is waar, maar hij heeft wel degelijk een grote inhoud. Staat weinig tot niet stil, altijd passen en doorbewegen om weer een afspeelpunt te zijn voor degene met de bal.

Verder ben ik het wel redelijk met je eens, hij is imo meer geschikt voor 6 dan Frenkie. Ik vind vd Beek de compleetste middenvelder van Ajax momenteel. En Frenkie kan zijn creativiteit iets verder naar voren weer beter tot uiting brengen.
1 0
Dexy
Gisteren opperde ik nog voor Schöne op '6', omdat ik hem aan de bal iets creatiever vind dan Donny en bovendien heeft hij meer ervaring. Maar na het zien van de wedstrijd gisteren ben ik om: laat Donny en Frenkie vanaf nu maar om de 6-positie strijden!

Schöne op '6' kan alleen nog in Eredivisie-wedstrijden waarin de tegenstander totaal geen druk zet en massaal in de eigen 16 terugzakt. Dan wordt zijn gebrek aan handelingssnelheid minder relevant. Zodra de tegenstander druk gaat zetten, is Schöne vaak de eerste die door de mand valt.
1 0
3*stars*3
Had gister vooraf met jou over, Donny of Lasse.
Ik had lange tijd mijn twijfels over Donny maar hij heeft echt stappen gezet en was vorig week een belangrijke schakel tegen Schalke.
2 0
DannyK
Gisteren heeft schöne geen knikker geraakt en was heel blij dat donny kwam echter had bosz eerder moetten inzien incl Tete voor veltman magoed dat werd niet gezien de hele wedstrijd
1 0
DannyK
Gisteren heeft schöne geen knikker geraakt en was heel blij dat donny kwam echter had bosz eerder moetten inzien incl Tete voor veltman magoed dat werd niet gezien de hele wedstrijd
0 0
DannyK
Gisteren heeft schöne geen knikker geraakt en was heel blij dat donny kwam echter had bosz eerder moetten inzien incl Tete voor veltman magoed dat werd niet gezien de hele wedstrijd
0 0
DannyK
Gisteren heeft schöne geen knikker geraakt en was heel blij dat donny kwam echter had bosz eerder moetten inzien incl Tete voor veltman magoed dat werd niet gezien de hele wedstrijd
0 0
DannyK
Gisteren heeft schöne geen knikker geraakt en was heel blij dat donny kwam echter had bosz eerder moetten inzien incl Tete voor veltman magoed dat werd niet gezien de hele wedstrijd
0 0
SoNick
Opportunistisch. Schöne speelt een fantastisch seizen. Onderschept superveel ballen, puur op inzicht en daarnaast laat hij ook aanvallend zijn meerwaarde zien. Hij zakt bijna nooit door de ondergrens. Op termijn hebben we goede vervangers, maar qua continu niveau Schöne lekker laten staan.
1 0
afcas
dan ga je dus zeker in de cl structureel verliezen. het verschil tussen schone en vd beek van vorige week was gigantisch. schone kan het verdedigend niet belopen en heeft aanvallend teveel tijd nodig en wil teveel terwijl hij gewoon simpel de bal snel moet spelen. tegen schalke verloor hij hierdoor 3/4x zeker de bal in situaties waar dat eigenlijk niet mag. verder zag je dit al tegen celta dus niks opportuistisch. misschien zijn mensen zoals jij wel opportunistisch door hem het hand boven het hoofd te houden omdat hij wel eens een mooie goal uit een vrije trap maakt...
0 0
Ajax#1900
Eens. Schone is een fijne voetballer, maar wanneer het tempo omhoog gaat komt hij niet echt mee. Ik zou hem blijven gebruiken tegen het rechterrijtje, omdat die in principe de bus parkeren en we veel aan de bal zijn. Zo krijgt Donny meer tijd, maar hopelijk ook Frenkie. Riedewald is ingehaald door die twee vrees ik, maar ik zou m er graag nog een seizoen bij houden. Kan zondag spelen tegen PSV.
0 -1
Nagilahava
Riedewald is geblesseerd aan de knie toch?
0 0
AFCSANCHEZ
Ik vind Donny veel meer brengen dan Schone. In de Eredivisie is Schone een leuke speler, maar Europees komt hij gewoon echt tekort. Ik zie liever Donny in de halve finale.
3 -1
trodat4030
Ik denk dat Donny gewoon gretiger is, is nog steeds geen basisspeler dus wilt zich in elke minuut dat hij speelt waarmaken. Als je dat vergelijkt met een Bazoer die niet heeft hoeven knokken om in de basis terecht te komen (al verdiende hij die basisplaats indertijd hoor, daar niet van), dan zie je gewoon het verschil. Bazoer zag zichzelf al als basisspeler en als je dan je plek verliest is het iets heel anders dan wanneer je nooit onbetwist basisspeler bent geweest en je je nog moet bewijzen. En dat geld natuurlijk lang niet alleen voor Bazoer en vd Beek, het geld ook voor Tete, Riedewald, El Ghazi enerzijds en anderzijds voor de Ligt, Nouri, Kluivert en de Jong.

Ik denk niet dat het bewust zo gespeeld is door Bosz, ik denk echt dat de ervaren garde (Schone, Viergever en zelfs Veltman) gewoon beter was begin dit seizoen en dat zij er terecht in stonden/kwamen, maar op de lange termijn pakt dit wel heel goed uit zo. Iedere invaller is gretig en haalt daarom het maximale eruit! Ik zie niemand van die jonge jongens vertrekken omdat ze teleurgesteld zijn omdat ze (nog) niet onbetwist in de basis staan.
1 0
Afcagauke95
Ik ben bang dat Tete misschien wel weg gaat, ondanks dat ik hem toch liever zie dan Veltman
0 0