Kranten verdeeld: Ajax 'droomt', maar is 'naïef'

BvdPloeg, 21-04-2017 om 10:10, 7978 views, NL Media | Ben je al Ajax-vakantie-proof?

De Nederlandse ochtendkranten jubelen vrijdagochtend over de halve finale-plek van Ajax in de Europa League, maar er worden her en der ook wat kritische noten gekraakt. De Amsterdammers lieten het namelijk bijna uit handen glippen.

Het Algemeen Dagblad stelt dat Ajax mag blijven dromen. 'Ajax piepte en kraakte, maar overleefde gisteravond op een heroïsche avond tegen Schalke. Na verlenging (3-2) haalde Ajax de halve finale van de Europa League, een absolute topprestatie. Een heroïsche avond werd het in Duitsland, waar Ajax bijna omviel van spanning en inspanning. Hoe ongelofelijk groot kan het contrast zijn binnen een week tijd. Waar Ajax tegenstander Schalke de ene keer compleet kansloos liet, zo wankel oogde de ploeg in Duitsland.'

De Telegraaf is lyrisch en opent de eerste zin zelfs met 'Fantastisch!'. 'Ajax bleef na de riante overwinning op Schalke in eigen huis (2-0) – en een bloedstollend spannende return – dankzij Nick Viergever maar net aan de goede kant van de score (3-2). Daarmee zetten de jonge honden van Peter Bosz het zwalkende Nederlandse voetbal weer op de kaart in Europa.

De Volkskrant is ondanks de knappe prestatie kritisch. Ajax speelde onnodig een verlenging. 'De demonstratie van vorige week tegen Schalke 04, besloten met 2-0 in plaats van 5-0, had de mannen blijkbaar op een roze wolk laten meedrijven naar Duitsland. In Gelsenkirchen volgde de ontnuchterende val, maar juist voordat de oneindige diepte was bereikt, scoorden uitblinker Viergever en Younes in de verlenging.' Daarna volgt kritiek: 'Nonchalant, lankmoedig vooral en naïef acteerde Ajax. Onzakelijk. De aanvallers Younes, Kluivert en Traoré, vorige week met de ene na de andere fijnzinnige actie frivool en effectief, stonden nu model voor speeltuinvoetbal. En Ziyech, wanneer levert hij weer eens een eminent schot, wanneer trekt hij zijn been eens niet terug als het duel van man tot man is?'

'Ajax worstelt zich langs Schalke', kopt Trouw tot slot. 'Een miraculeuze ontsnapping camoufleerde gisteravond veel bij Ajax, dat Schalke 04 in het tweede deel van de verlenging twee tegentreffers liet incasseren (via Viergever en Younes) en zo alsnog de kwartfinale van de Europa League overleefde. Een week nadat Ajax het maximale had geleverd van wat van de ploeg gevraagd kon worden, liet het elftal van trainer Bosz gisteravond de grilligheid van een jeugdige formatie zien.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Waar Ajax al tijden mee worstelt is het afmaken van kansen en als dat niet lukt gaan ze tegen zichzelf spelen.
0 0
Mung
Roze wolk, oneindige diepte en speeltuinvoetbal? Mocht de stagiair bij de Volkskrant redactie ook een stukje tikken?
2 0
SoNick
Ik vind het zo gemakkelijk om Ajax gisteren nonchalant en lankmoedig te noemen. Je zag dat er spanning op zat en een aantal spelers haalden zeker niet het niveau (Sanchez o.a.), maar er was tot de rust nog weinig aan de hand. Een paar kansen aan beide kanten.
Daarna viel die goal vrij ongelukkig uit een counter, waarbij er achteraf te slap werd ingegrepen. Achteraf. Verlamming schoot terug en de tweede goal viel meteen. Het mag niet maar wel verklaarbaar. Dat vervolgens de rode kaart ervoor zorgde dat Ajax moest overleven is dan ook niet gek.
1 0
Youri08
Ach ja, kan zijn maar het is makkelijk schrijven vanaf de wal. Het is een dooddoener maar het is en blijft bijna Jong Ajax wat speelt. Het elftal speelde met 8 (van de 14) jongens die hun eerste seizoen op dit nivo draaien en niet op de minste posities (Onana, de Ligt, Sanchez, Ziyech, van de Beek, Traoré, Dolberg en Kluivert). En wie van de "ouderen" binnen de selectie heeft wel al zoveel ervaring dat hij routine heeft in dit soort hoogspanningswedstrijden? Nee hoor, diepe buiging voor deze prestaties.
4 0
afca95
Zeik krant! Lekker boeiend hoe je de halve finale haalt!! Zo belangrijk voor NL voetbal dit!!
1 0
LuisSuarez2010
De Volkskrant is echt in de war. "En Ziyech, wanneer levert hij weer eens een eminent schot, wanneer trekt hij zijn been eens niet terug als het duel van man tot man is?" Dat laatste is juist wat Ziyech zo goed maakt de afgelopen maand. Hij gaat vol de duels aan en wint je ook nog eens vaak.
4 0
afcas
al hadden ze wel een punt aangezien ziyech inhoudt bij de 1-0 waardoor schalke door kon voetballen en uiteindelijk dus scoren.
0 0
NouriVandeBeek
Het is juist naief als je de gedachte had dat Ajax de uitwedstrijd tegen Schalke net zo zou spelen als in de ArenA. Thuis is Schalke dit seizoen nog niet weggespeeld in de Bundesliga.
1 0
Whazzza
Ook ik vond het naief. Ik had de boel dichtgegooid bij 2-0 met 10 man: met zijn allen voor het doel hopen op penalties. Maar ze bleven gaan voor die goal. Dapper. Als ze daardoor verliezen was het naief. Maar ze hebben ermee gewonnen en het was dus niet naief. De winnaar heeft altijd gelijk. Heerlijk dat niet ik, niet de Boer en niet die azijn zeikende journalisten de taktiek bepalen, maar dat Bosz dat bij ons doet.
3 -2
SoNick
Dat was de enige kans om te overleven. Als Ajax zich louter had ingegraven was het wachten op de 4-0 en hadden we geen kruit meer om überhaupt een fatsoenlijke pingel te nemen.
1 0
CL=5
Haha... mooi die afgunst. Gewoon heel volwassen gespeeld ;-)
1 0
Koenniiee
Het enige wat je kan doen tegen een ploeg die zoveel druk geeft is er onderuit voetballen. Dan wordt de tegenstander onzeker en ga je het in het verloop (relatief) makkelijker krijgen. Je zou ook kunnen besluiten om de eerste zoveel minuten die ballen een linie over te slaan, maar dan moet je die duels voorin wel winnen.

Vervolgens vond ik het middenveld van Ajax extreem slecht in de tweede bal en de dekking. Bij het tweede doelpunt moet (!) een middenvelder die Howedes oppakken. Daarvoor gaan ze er al slap in om die counter eruit te halen bij de 1-0. Vervolgens bij de 3-0 zie je opnieuw een middenvelder compleet vrij staan (die de bal niet krijgt), waar Klaassen er meters vanaf staat.

Door het oog van de naald. Maar wat is dit lekker. Toch wel een erg groot contrast en hopelijk pakken we het snel weer op. Vooral ook Sanchez, absoluut geen sterke factor de laatste wedstrijden!
2 0
afcas
ik heb het idee dat het grote verschil voornamelijk zat in de wissel schone voor vd beek tov vorige week. verdedigend heeft schone niet het loopvermogen, de snelheid of de kracht om mee te kunnen in het hoge druk zetten en aan de bal gaat het ook te traag met hem en wil hij vaak nog 1 man uitspelen wat niet lukte tegen schalke (en wel vaker niet lukt) wat vervolgens resulteert in gevaarlijke situaties van de tegenstander en dat je niet je eigen spel kan blijven spelen. de beste man heeft een aantal geweldige en belangrijke goals voor ons gemaakt, maar het wordt tijd om door te selecteren.
2 0
Koekepeer
Inderdaad. Schone kon de bal niet snel genoeg inspelen.
0 0
Amsteraaij
Die moet viergever naast zich hebben
1 0
Nagilahava
Net terug uit Duitsland. Wat een wedstrijd! Deze wedstrijd had alles. Goed gevoel voor de wedstrijd. Blij met een 0-0 bij de rust. Dan binnen 4 minuten 2-0. Vervolgens rood voor veltman en dan in de verlenging 3-0 en alle hoop vervlogen.

En dan de laatste 10 minuten wauw. Prachtig stadion en leuke supporters. De kranten kunnen schrijven wat ze willen, maar dit ontnemen ze ons niet meer! Stockholm here we come!
2 0
Ajacied33
Ajax durfde gewoon niet te voetballen zoals in Amsterdam,en dat was onnodig.
1 0
Ajacied33
Euforie is groot natuurlijk,maar ook goed om kritisch te blijven. Vooraf maakte ik me eigenlijk niet heel druk,had veel vertrouwen in een goede afloop. Na die 2-0 en zeker na de rode kaart was ik down en zag het niet meer zitten. Om maar te zwijgen over de 3-0...Ik zag ons al uitgeschakeld worden,en dan zo terugkomen... Ik heb echt de hele huis bij elkaar geschreeuwd na de 3-2.
1 -2