Van der Sar: 'Hopen dat dit geen incident is'

BvdPloeg, 21-04-2017 om 09:27, 3495 views, RTL7 | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

Edwin van der Sar is trots dat Ajax het geschopt heeft tot de halve finale van de Europa League. De algemeen directeur bleef naar eigen zeggen rustig van buiten, maar van binnen voelde ook hij de spanning tegen Schalke 04.

'Dit doet ook een hoop met mij. Je werkt de hele week aan andere zaken, het voetbal ligt bij Peter en de spelers, maar je leeft mee. Van de buitenkant ben ik wel rustig, maar uiteindelijk ben je eindverantwoordelijk en is het fijn dat we naar de halve finale gaan', vertelt hij bij RTL7.

'We wisten allemaal dat het nog niet gespeeld was. We gaan terecht door, de jongens hebben in de verlenging de rug gerecht. Dan een doelpunt maken, dat toont karakter', vervolgt hij met zijn lofzang. 'Laten we hopen dat het geen incident is. Dit is waar de club zes jaar geleden mee gestart is bij de revolutie. Nog meer gericht op de jeugdopleiding, voetballers in de directie, een technisch hart...'

'De supporters hebben het fantastisch gedaan, die bleven ook gaan. Hier mogen de jongens wel even van genieten, dit gevoel heb ik de afgelopen zes jaar niet veel meegemaakt sinds ik gestopt ben. Ik zou het leuk vinden om naar Manchester toe te gaan, maar verder zien we het wel. De spelers, de staf en de spelers moeten genieten en dan gaat het vizier op PSV.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Met enkel 'hopen' kom je niet ver meer in het internationale voetbal Edwin. Laten we hopen dat we in de EL finale komen en hopen dat we die dan winnen. Het zegt me allemaal bar weinig.
0 0
Babangida83
Wel mooi dat Bosz ook niet klaagde over het materiaal toen Cilessen op het laatst werd verkocht in het begin. En nu gewoon in de halve finale staan. Dit jaar Klaassen verkopen, geld innen, talent door laten stromen en volgend jaar weer minimaal kwartfinale gewoon. Champions of Europa League. Die Viergever liet vanavond zien dat ervaring in het elftal ook belangrijk is, was de beste man, ook zonder die goal.

Lijkt me duidelijk dat dit een consequentie is van het beleid van de afgelopen 6 jaar waarbij Ajax ieder jaar weer een stapje voorwaarts maakte, zij het financieel of sportief (Als iemand nu nog zegt dat het gewoon een goede lichting is of geluk met Bosz...tuurlijk, wat een toeval allemaal!) Als je die Sar voor de camera hoort praten, is het ook gelijk duidelijk waarom het belangrijk is dat de Algemeen directeur voetbalverstand heeft. Maar laten we vooral nu ook kritisch blijven en een topsportmentaliteit blijven houden, want aan de top komen is makkelijk, aan de top blijven is de truc. Zoals sommigen al zeggen hieronder. De jeugdopleiding is nog lang niet af en zo zijn er nog wel meer details.
2 0
Nagilahava
Wat een waardeloze vent. Heb met afgunst naar dit interview gekeken. Refereert naar de revolutie, maar is zelf een van de personen die ervoor heeft gezorgd dat het beleid niet is doorgezet. Bleghh
2 -2
Mung
"Maar uiteindelijk ben je eindverantwoordelijk en is het fijn dat je door bent". Niet de woordkeuze van een clubman of liefhebber.
2 -1
TOOL
Hopen of zorgen?
0 0
AFCSANCHEZ
Dat hoop ik ook niet, al hoop ik dat het vertoonde spel gisteren wel een incident was. Ze hebben het zichzelf zo moeilijk gemaakt gisteren. Maargoed, we zijn door.
0 0
Civilengineer
Volgend jaar weer!!
0 0