Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Younes verbaasd: 'Iedereen bleef positief'

BvdPloeg, 21-04-2017 om 09:00, 6137 views, Ajax.nl | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Amin Younes was donderdagavond de man van de bevrijdende treffer, maar na afloop bleef hij vooral de sympathieke Duitser. De aanvaller was onder de indruk van Ajax, dat ook met tien man vol bleef geloven in de volgende ronde.

'Ik ben zo blij om in deze ploeg te zitten en bij Ajax te spelen. Het is gewoon geweldig', begint Younes tegenover Ajax.nl. 'Het gaat niet om mij, maar om de hele club. Voor het eerst in twintig jaar de halve finale in Europa bereiken is gewoon geweldig. Het is een groot moment uit mijn carrière. Het was heel bijzonder. De hele familie was hier, net als veel vrienden. Daarnaast was het ook genieten van de Ajax-supporters. Als ik zie hoe zij ons naar voren hebben geschreeuwd, dat was echt ongelooflijk.'

Younes noemt de avond 'memorabel', al vond hij het niet de beste wedstrijd van Ajax. 'Maar de mentaliteit was echt top. Ik heb iedereen in het gezicht aangekeken en zag de vermoeidheid en de pijn, maar iedereen bleef positief. Als je ziet dat Nick Viergever dan nóg een keer diepgaat en vervolgens scoort, dan is dat geweldig. Wat een mentaliteit. Eigenlijk een beetje Duits. Ik was heel rustig moet ik zeggen. Ik train elke dag met de jongens en weet wat ze kunnen. Het niveau op de training is heel hoog. Ook de jongens op de bank hebben veel kwaliteit. Daarnaast zijn we super fit. Het is een voorrecht om hier te spelen. Met deze mentaliteit en kwaliteit van de jongens is echt alles mogelijk.'

Tegenover Duitse media geeft Younes toe dat hij er zelf eigenlijk al niet meer in geloofde. 'Ik heb zeker nog een dag nodig om dit goed te verwerken. Ongelooflijk hoe we ons hebben teruggeknokt. Ik wist zelf niet dat ik nog de kracht had om in de 119de minuut nog zo'n actie te maken.' (video voor app-gebruikers)

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Morrissey
VIVA Younes ! Verdient een nieuwe contract. Hopelijk nog lang te bewonderen in het mooie Ajaxshirt.
0 0
chloorbestendig
Younes is een held.
0 0
dondonny
Hij was weer goed! 3 Panna's weer gemaakt? Zijn pannas hebben ook nog eens rendement
0 0
3sterren
Dat uitgerekend hij de bevrijdende goal scoorde.
God bestaat echt.
Wat ben ik blij voor deze geweldige dribbelaar.
Ik hoor vaak dat zijn acties voorspelbaar zijn.
Oké, maar welke verdediger heeft er een antwoord op?
0 0
heinp
Je bedoeld cruijff neem ik aan ?
Of is dat de zoon van God ?
0 0
NouridolbergNeres34
Hoe hij nog druk zette in ik dacht de 116 min ofzo nog volle bak naar die rechtsback toe haha geweldig mentaliteit onze Amin!!
0 0
PetrusKeizer
hele aardige kerel, goeie voetballer en hij en ik hebben een libanese achtergrond dus die kan bij mij sowieso niet stuk.
0 0
Ajax27
Praat altijd heerlijk positief over Ajax, mooi om te horen. Na zijn vreselijke dip komt ie er beetje bij beetje steeds meer uit en laat ie zijn klasse steeds meer zien. Komt puur door het vertrouwen van de coach. Gisteren met momenten weer kapot geërgerd aan zijn eeuwige dezelfde acties... maar op net zoveel momenten fopt ie de verdedigers, houdt ie ze goed bezig, komt ie ze voorbij en maakt ie een voorzet en komt ie naar binnen en schiet ie de megabelangrijke 3-2 binnen ala Robben. Je hebt er iets mee of je hebt er nix mee, ik ben iig blij dat ie in onze selectie rondloopt.
8 0
Whazzza
Bosz heeft vertrouwen gegeven en dat betaald zich uit. Hij weet dat Ajax qua niveau nu zijn max is en is daarom vooral heel blij dat hij bij Ajax mag spelen. Dat is weleens verfrissend. Moeilijk te voorspellen of hij nog echt stappen zal gaan maken, maar zeker afwachten en dus verlengen. Weinig risico, want laten we niet vergeten dat we slechts 1,5 miljoen voor hem betaald hebben.
3 0
Dwergje48
Misschien is het nog de euforie maar wat een geweldige man is dit. Altijd blij en positief en hij vindt het echt leuk om voor Ajax te mogen spelen en een deel uit te maken van de club. Alleen daarom al kan hij niet meer stuk bij mij.
5 0
Horrontelli
Heerlijke woorden.
1 0
Joseph
Prachtige vent, mooi dat Bosz het na een hele magere periode in hem is blijven geloven! Speelt top en is nog beter geworden dan hij vorig jaar al was. Snel verlengen deze man.
4 0
DannTheDon020
Younes, onze Messi!!
3 0
A'dam Oud-West
Qua spel is hij meer onze Eden Hazard. Het zijn qua dribbels vrij identieke spelers, alleen heeft Hazard meer rendement.
0 0
RaynoFischer
Nee, onze Duitse Sjaak Swart! ;)
6 0
Ajacied33
Younes is echt een zeer fijn mens als ik het zo hoor allemaal. Bescheiden en oprecht trots dat hij voor Ajax mag spelen. Begint steeds beter te draaien ook
10 0
AsAjax
dit is nou echt een voorbeeld professional. altijd positief over ajax, heb hem nog nooit iets slechts over ajax horen zeggen
5 0
AFCA.
Younes is ook een geweldige kerel. Nooit zeiken, nooit zeuren, altijd volle bak en altijd zo enorm dankbaar dat hij bij Ajax mag spelen! Dan mag hij van mij zeker wel eens een mindere pot spelen.
8 0
RaynoFischer
Nouja hij had wel meer dan een mindere pot, was gewoon een tijdje slecht, (vooral het rendement was drama)
Maar de laatste maanden is het weer de Younes van vorig seizoen :)

Volgens mij staat ie nu alsnog op 4 goals en 9 assists met Europees erbij volgens mij 6 goals

2 0