Bosz: 'Na vijf minuten volle bak naar voren'

BvdPloeg, 21-04-2017 om 08:55, 3327 views, Ajax TV | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!

Peter Bosz heeft tegenover Ajax TV uitgelegd hoe Ajax in de laatste tien minuten van de verlenging van plan was om te gaan spelen. Hoewel Nick Viergever al voor de beoogde instructies 3-1 maakte, ging Ajax vol gas in de slotfase.

'In de rust van de verlenging stonden we al met 3-0 achter, dus ook al heb je tien man, dan moet je wel een plan hebben. We hebben gezegd dat we nog vijf minuten gegroepeerd zouden staan en dan volle bak naar voren, met drie man achterop, Matthijs ervoor en overal de druk erop zetten', legt Bosz uit.

Het werkte, want zelfs bij 3-1 stonden Kenny Tete en Davinson Sanchez soms tot op de middellijn of ver daarover druk te zetten. Ajax bereikte daarmee de halve finale en dat had niemand driekwart jaar geleden na het debacle tegen FK Rostov kunnen denken. 'Het geeft de progressie aan die wij als ploeg gemaakt hebben. We zijn beter gaan voetballen en staan beter. Alles kan bij de laatste vier, alles is mogelijk. Het zijn niet de zwakste tegenstanders, maar dat is Ajax ook niet.'

Zondag staat de volgende kraker alweer voor de deur met een uitwedstrijd tegen PSV. 'Het is een heel zware wedstrijd geweest, een slijtageslag. Het eindresultaat geeft echter wel weer heel veel energie. De fysio's moeten hun werk gaan doen. Dat ze nog wat zullen voelen, is duidelijk, maar we zijn in een goede vorm en we hebben een brede selectie. Dat moet vertrouwen geven, ook tegen PSV.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dusbaba
Zie je wel. Drie man achterin kan best. Zelfs als je met zijn tienen speelt.
0 0
Ajacied33
Enige wat me een beetje zorgen baart is de wisselvalligheid in deze tweeluik tegen Schalke. Thuis zeer goed en een wonder dat het bij 2-0 bleef. En gisteren weer angstig,slordig en op een haar na uitgeschakeld worden. Is dat alleen maar jeugdigheid dan?
0 0
NoPants
Mwa, Ajax is thuis beter dan uit, schalke is thuis beter dan uit, dat speelt natuurlijk wel mee. De eerste wedstrijd had je ook een beetje wen verassingseffect.
0 0
NoPants
Mwa, Ajax is thuis beter dan uit, schalke is thuis beter dan uit, dat speelt natuurlijk wel mee. De eerste wedstrijd had je ook een beetje wen verassingseffect.
0 0
DannTheDon020
Dit heeft wss te maken dat ze fysiek er een beetje doorheen zijn, ze zullen zondag nu knallen en hebben dan anderhalve week rust en dan 4 potjes op rij die, wat te doen moet zijn!
1 0
Leviathan
Zou toch wat zijn als de EL gewonnen wordt.. Maarja trots ben ik sowieso wel in de competitie staan we er kwa punten ook goed voor kampioen is niet onmogelijk.
1 0
Labrador
maar dit gaat ons wel de das om doen aankomende Zondag. Wat een slijtage slag
1 -1