Dertien Ajacieden in voorselectie Oranje O15

BvdPloeg, 20-04-2017 om 11:37, 4518 views, Ons Oranje |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Dertien Ajacieden maken kans om deel uit te maken van de selectie van Oranje O15 voor twee oefenwedstrijden tegen Duitsland op 4 en 6 mei. Van de veertig spelers speelt zodoende 32,5 procent in Amsterdam.

Calvin Raatsie, Nuri Emre Aksit, Neraysho Kasanwirjo, Donny Warmerdam, Ki-Jana Hoever, Niyi Scholten, Max de Waal, Ryan Gravenberch, Kenneth Taylor, Soulyman Allouch, Sontje Hansen, Brian Brobbey en Hossein Zamani maken kans op een definitieve uitnodiging van coach Peter van der Veen. Warmerdam staat voor het eerst op de lijst, de andere twaalf spelers zijn bekend met Oranje O15.

Beide oefenwedstrijden in mei worden gespeeld op Sportpark Mulderssingel in Wezep. Doorgaans selecteert Van der Veen voor dergelijke oefenwedstrijden 22 spelers, zodat hij in beide wedstrijden een elftal kan opstellen. Feyenoord vaardigt voorlopig zes spelers af, PSV zeven.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouriVandeBeek
Ian Beelen?
0 0
Babangida83
Dat zegt toch wel wat over de kwaliteit van de jeugdopleiding inmiddels.
Als het tenminste niet is omdat die jongens fysiek al veel verder zijn. Want dat stukje komt pas vanaf 15 jaar in je ontwikkeling.
0 0
Web
Daar denkt Gedaante anders over
0 0
Web
Dit een geweldige lichting, ik vind het heel goed gaan met de jeugdopleiding , kijk onder 19 valt iedereen over, heeft puur te maken met kwaliteit, iedereen valt over Aron Winter, belachelijk, jij kunt hem pas beoordelen als hij een talent vol team heeft, maar ja hij is geen Wim Jonk en dan is het niet goed, maar ook dat is eigelijk onzin, want onder 19 daar spelen normaal de grootste talenten, Kluivert en de Ligt in, en ook nog Eiting en Zeefuik.
0 0
Babangida83
Ik denk dat de beoordeling van Winter niet zozeer gaat over of hij goed is of niet goed. Het gaat er meer om dat hij bepaalde randvoorwaarden om talenten te begeleiden niet goed creëert. Verdedigendere speelstijl etc. Dat gaat altijd ten koste van de wat creatievere spelers die zo kenmerkend zijn voor Ajax omdat hij meer zekerheid wil en minder frivoliteit. Dan heb je automatisch minder ´talent´.
0 0
trodat4030
Mwuah, het gaat niet zozeer om de opleiding als geheel, maar vooral over die lichting, die is gewoon bizar goed. En ook nog eens met echt Cruijffiaans voetbal. In mijn ogen de meest talentvolle selectie in decennia, zelfs over de breedte sterker dan de lichting van Nouri, vd Beek, Cerny en de Jong. En ondanks dat er een paar jongens tussen lopen die nu al vrij groot en sterk zijn, is dat niet de hoofdmoot waarom ze zo goed zijn, zit gewoon heel veel techniek in die lichting.
0 0
Babangida83
Het feit dat die lichting zo breed is, doet mij overtuigen dat het geen toeval is. Net zoals een Vink het voor de breedte en de kwaliteit van deze lichting nog kan verprutsen.

Als ik het niet fout heb, is dit één van de eerste lichtingen die van kleins af aan de ´geupgrade´opleiding heeft doorlopen. Dat geeft een waarde van om en nabij 200 miljoen als de meesten ook daadwerkelijk afgeleverd gaan worden. Lijkt me dat Ajax alles in het werk moet stellen om die jongens bij Ajax te houden. Financieel, sportief en emotioneel gezien.
0 0
ProfessorX
Als je de filosofie niet beheerst dan kan je er nog steeds niets mee bereiken al denken sommige coaches nog steeds van wel .
Nu weet ik de capaciteit van van der Veen niet , maar daar komen we snel achter .
0 0
Mikes
Hahaha lekker hoor. Wss zitten er van de 13 ook ongeveer 10 of 11 in de definiteve selectie.
0 0
insectenverdelg
Damn.
0 0