Vanaf 2018/19 videoref bij alle Eredivisieduels

BVeenstra, 19-04-2017 om 17:45, 4816 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Vanaf het seizoen 2018/2019 zal er bij alle wedstrijden in de Eredivisie gebruik gemaakt worden van een videoscheidsrechter. Dat vertelt Mike van der Roest, projectleider van de videoarbitrage bij de KNVB, tegenover de NOS.

Dit seizoen al werd er gebruik gemaakt van de videoref tijdens enkele bekerwedstrijden en in het seizoen 2017/2018 wil men bij nog meer bekerduels gebruik maken van dit fenomeen. 'En in het seizoen 2018/2019 starten we in de Eredivisie bij alle wedstrijden met een videoscheidsrechter.'

Na afgelopen dinsdagavond is de roep om een videoscheidsrechter weer groter geworden. In het Champions League-treffen tussen Real Madrid en Bayern München wisten de Spanjaarden te profiteren door twee keer te scoren vanuit de buitenspelpositie en kreeg Bayern München-middenvelder Arturo Vidal in de ogen van velen een onterechte rode kaart.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Wat zal er gebeuren als de scheidsrechter van dienst een videoscheidsrechter negeert? Zijn daarvoor al regels opgesteld? Of wordt dan de scheidsrechter vervangen?
0 0
Salamis
Mooi, het einde van Feyenoord dus. Die gasten hebben wel erg veel profijt gehad van geïntimideerde scheidsrechters de afgelopen jaren. Zo'n lompe speler als Vilhelna is dan het halve seizoen geschorst.
0 0
Van Reenen
Dit zie je verkeerd. Twee jaar geleden wilde Frank de Boer Vilhena al naar de Arena halen. Dus zo'n slechte voetballer is het niet.
0 0
JordyAjacied
Zoiets wat bij Groningen gebeurde met Onana kan dan terug gedraait worden waardoor je toch kampioen wordt... maar nu staan we nog 1 punt achter.
1 0
ram
Tjonge jonge... Wat duren dit soort dingen toch een partij lang in het voetbal zeg. Een miljardenindustrie en dan lukt het niet om wat gasten achter een scherm te zetten om mee te kijken.
1 0
Rufus
Jammer dit. Ik vind het niet fijn als de sport te gemoderniseerd word. Als je kijkt naar hoe het spelletje is begonnen en dan waar het naar toe gaat alleen uit financiele belangen vind ik echt jammer. Ik snap dat nu met alle cameras langs de lijnen iedere fout groot uitgemeten word en er dus veel kritiek los barst. Maar doe mij maar een afgetrapt speelveld waar je onder de modder van af moet en waar de scheids een fout kan maken. Uiteindelijk kan je de fouten en voordelen van de scheids aan het eind van het seizoen wel tegen elkaar weg strepen.
1 -7
ram
Mag ik vragen hoe oud je bent? Lid van de prostaatclub? En heb je al een smartphone of stuur je telegrammen rond?
Kom op zeg... Je bent anti-eerlijkheid. Hoe kan dat? Ik vind dat oprecht bizar.

Je argument van wegstrepen geldt misschien enigszins in een lange competitie, maar dan nog is het unfair. Stel dat wij dit seizoen iets meer 'pech' hebben met scheidsrechters dan Feyenoord; dan ben je gewoon geen kampioen. Clubs kunnen zelfs failliet gaan door degradatie n.a.v. scheidsrechterlijke blunders.

En in een korte competitie (de beker, EK, WK) of playoffs geldt "wegstrepen" nog veel minder. Dat is al talloze keren bewezen. Stel je voor dat wij eindelijk weer eens een Europese finale halen... Dit jaar bijvoorbeeld. En dan speel je heel goed maar krijg je onterecht rood, wordt er een goal onterecht afgekeurd en krijg je onterecht een strafschop tegen. Dat kan gewoon allemaal in één wedstrijd! Dan verlies je en kun je weer 30 jaar wachten. De financiële gevolgen laat ik maar even buiten beschouwing.

Sport moet altijd eerlijk zijn. Ik durf te zeggen dat voetbal steeds minder een sport is: enorm veel wedstrijden (ik schat 50%) worden beïnvloed door de scheidsrechter. Werkelijk schandalig. Daarmee vind ik jouw post ook schandalig en werkelijk onbegrijpelijk.
1 0
Rufus
Ik ben 25 jaar. Jammer dat je me post schandelig noemt. Dat je het niet begrijpt dat mag en vind ik ook helemaal niet erg. Iedereen mag namelijk zijn mening vormen. Ik snap ook dat er grote belangen vanaf kunnen hangen, maar het voor mij de sport wel menselijk. Niemand is perfect en daarom vind ik dat foute een beslissingen een onderdeel zijn van de sport. Uiteraard ben ik ook pissig als ik de scheids een fout zie maken, maar dan denk ik bij mezelf als dat het ergste is wat je mee kan maken dan hebben we het best goed getroffen in het leven. Fijne avond verder!
0 -1
ram
Schandalig was eigenlijk niet het juiste woord - je doet niemand kwaad. Maar erg bizar vind ik je mening wel degelijk.

Heel apart ook dat je wel pissig bent als een scheids een fout maakt, maar dat je daar dan niets aan wil doen... Daarmee bedoel ik niet dat scheidsrechters kwaadaardig zijn ofzo; het is simpelweg niet te doen om alleen maar juiste beslissingen te nemen. En dat moet natuurlijk wel. Anders kun je 'sport' net zo goed afdoen met een coin toss. Zelfs scheidsrechters vragen om hulp bij hun werk...

Maar goed. Als je standvastig bent in je mening: dat mag uiteraard. Absurde meningen moeten er ook zijn ;)
0 0
Ajax_95
In een competitie van 34 wedstrijden misschien wel ja maar in een knock out ronde vlieg je er direct uit. Het komt vaak genoeg voor dat een club zwaar benadeeld wordt, gister weer een goed voorbeeld natuurlijk. Vier grote fouten van de scheids dan wel grensrechter is gewoon niet goed te praten dus zeker in de CL zou dit zo snel mogelijk ingevoerd moeten worden.
1 0
Beer
Ik word gvd nog zo kwaad als ik de beelden van Real tegen Bayern terug zie. Schandalig. Nu geloof ik niet in complottheorieën. Als dat werkelijk zo is, stop ik direct met het kijken naar voetbal.
De schuld ligt bij de UEFA en FIFA.
Vergelijk voetbal eens met rugby. Dat is een eerlijke sport, met duidelijke regels. Of bij hockey wordt al heel lang bij twijfel de wedstrijd stopgezet. Zo eenvoudig.
Maar bij de grootste en mooiste sport ter wereld, hanteren ze nog steeds een oeroude benadering van deze sport.
Ik kan me zo goed voorstellen dat je laaiend wordt als je in een wedstrijd zo wordt benadeeld.
Dit verdien je niet, geen enkel team.
Elke club verdient een gelijke behandeling.
Je houdt je hart al weer vast voor morgen.
Het is onmogelijk om te streven naar een complete objectieve benadering van het voetbal. Het maken van een handsbal of een overtreding zal in sommige gevallen altijd een twistpunt blijven zijn. Maar het gebruik van videoregistratie zal het voetbal wel een enorme impuls geven wat betreft de gelijke behandeling in de voetbalsport.


0 0
DavidAFCA
Doet dat ook maar bij de CL. Mijn God zeg...
1 0
Robinjo1988
Staat doellijntechnologie hier los van ofniet? Want dat zou toch te duur zijn voor de kleinere clubs?
0 0
NouridolbergNeres34
Nee doellijn technologie komt er niet ,waarschijnlijk is dat te duur. Dit is dus gewoon penaltymomenten of rode kaarten hulp met videoref.
0 0
Myers
Ik neem aan dat ze dat gewoon met camera's oplossen. Dan kan de videoref een beslissing nemen.
0 0
Dwergje48
Prachtig nieuws natuurlijk. Je moet er alles aan doen om het zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, en het is een schande dat het zo lang moet duren in de grootste sport ter wereld.
3 0
Patrick78
Geweldig nieuws! Dus kakkerlaken en boeren niet meer kampioenen...
1 0
Ajax412
Goed nieuws!
0 0
chrisjuhhh
Beter overal toepassen gezien gisteren man man man wat een amateurs .
0 0
Myers
Wat had de ranglijst er anders uit gezien als we dit seizoen al hadden kunnen genieten van dit fenomeen.
1 0
ajaxminimax
Dan was er een andere koploper geweest... :p
1 0
Mikes
Echt geweldig nieuws is dit. Voetbal gaat eindelijk mee met de technologische ontwikkelingen die al onegveer 10 jaar in andere sporten normaal zijn.
0 0
020bornraised
Top!
0 0