Eiting baalt na Jong PSV-uit: 'Was onnodig'

FinnDekker, 17-04-2017 om 19:12, 2641 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Carel Eiting baalt van de nederlaag op Jong PSV. De beloften kwamen nog op voorsprong via Vaclav Cerny, maar gaven de wedstrijd vervolgens alsnog uit handen. Het werd 3-1 op de Herdgang. Iets wat totaal niet had gehoeven, vindt de middenvelder.

'Ik denk dat het wel een onnodige nederlaag was', begint Eiting zijn betoog op de website van Ajax. 'We hadden het betere van het spel en hebben bovendien de meeste kansen gehad. Er zaten in de beginfase wat meer slordigheden in ons spel dan normaal. Nog steeds was het goed genoeg om voldoende kansen te creëeren en het initiatief te hebben.'

'Tijdens de rust had iedereen het vertrouwen en de overtuiging dat we dit nog gingen omgooien. Het vertrouwen was er, maar hun keeper pakte een paar hele goede ballen.' De Amsterdamse beloften bleven knokken, creëerden mogelijkheden, maar konden de keeper niet verschalken. 'Zo was het uiteindelijk net niet vandaag. Dat maakt deze nederlaag wel zuur.' 

'Wij willen natuurlijk elke wedstrijd winnen. Het zou leuk zijn als VVV nog geen kampioen is als wij daar over anderhalve week spelen. Dat kan dan een mooie wedstrijd worden', aldus het talent over de titelstrijd. 'Maar als dat niet lukt, gaan we er uiteraard vol voor om die tweede plaats vast te houden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gras
Gewoon goeie teksten. Deze jongen denkt na over het spelletje en alles er om heen. Ik twijfel over zijn fysiek, zou erg mooi zijn als hij ijskoud om de 6 gaat concurreren in het eerste. Heeft wel een geduchte concurrent in de Jong natuurlijk.
0 0
altijdwelwat
Zowel Eiting als de Jong hebben dezelfde plussen en minnen , aan de bal zijn beide bij vlagen van absolute buitencatergorie. Zonder bal zijn ze beide enorm kwetsbaar , Eiting door zijn fysiek de Jong omdat hij tactisch minder is en dus met regelmaat iemand uit zijn rug weg laat lopen.
0 0
FlyingDutchMan
Daarnaast fijn dat je hem altijd als opbouwende centrale verdediger kan gebruiken, dat inschuiven kan hij als geen ander!
1 0
gi0vanni
Maar de Jong kan ook meer naar voor toe spelen die kan zelfs als cam uit de voeten. Een geweldige zet van Ajax om dit supertalent binnen te halen. Voor volgend seizoen zit het goed. Alleen mogen ze van mij al vanaf morgen spelers nieuwe contracten aanbiedenen zodat ze 3 tot 5 jaar een verbinding hebben.
0 -1