Maduro: 'Om je te ontwikkelen is Ajax beter'

SJvanveen, 15-04-2017 om 19:02, 10117 views, Goal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jurriën Maduro kwam zaterdag meermaals in actie voor Ajax O17 op de Future Cup. Zijn roots liggen in defensie, maar hij speelde als defensieve middenvelder prima wedstrijden. Goal sprak met het Ajax-talent, dat een paar seizoenen geleden overkwam van Feyenoord. 

Maduro, die met zijn tweelingbroer af en toe moet concurreren voor speeltijd, kwam drie seizoenen geleden van Varkenoord naar De Toekomst. Een stap die eerder Noa Lang al nam. J. Maduro is blij met zijn 'transfer' destijds. 'Wij wilden graag voor Ajax voetballen', zegt hij. 

'Omdat we toen al dachten dat de opleiding hier beter zou zijn. Bij Feyenoord waren het altijd teamtrainingen, hier wordt ook aandacht besteed aan individuele trainingen. Ik heb zeker geen spijt dat ik bij Feyenoord ben weggegaan. Daar was het allemaal top en goed geregeld, maar om je te ontwikkelen is Ajax beter', vertelt Maduro. 

Op de Future Cup maakt de multifunctionalist dus minuten. Het jeugdtoernooi in Amsterdam is een leerproces an sich, zo vindt de geboren Utrechter. 'Er wordt hier heel veel van je gevraagd, want het zijn grote teams waartegen je speelt. Elk team heeft wel iets, dus je moet flink aan de bak.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Zijn de Maduro's aan elkaar gewaagd, of steekt er 1 boven de ander uit?
0 0
Myers
En toch wordt onze jeugdopleiding nooit als beste gekozen. Sneu.
2 -1
boye04
Lekker laten gaan. Wij harken al jaren tientallen of zelfs honderden miljoenen bij elkaar en in de Kuip kunnen ze net rondkomen. Laat de rest van Nederland maar lekker haten. Wij laten wel zien hoe het moet in Europa. Enige criteria zou eigenlijk moeten zijn het aantal teams dat kampioen wordt in de jeugd en hoeveel eigen spelers een eerste elftal kent.
0 0
altijdwelwat
Die word gekozen door de clubs onderling dus als er 8 een hekel hebben aan Ajax word het als lastig , stelt toch helemaal niks voor niet druk om maken. Dacht jij dat er een commissie van wijze mannen , na diverse objectieve diepgaande onderzoeken en metingen tot dit vakkundige besluit komen?
2 0
Wijnvoord
niet belangrijk die prjs
0 0
insectenverdelg
boeien.
0 0
EVH
Kan ons dat schelen.

Wij weten allemaal wel beter.
2 0
Myers
Ik kan slecht tegen onrecht. Of het nu om Ajax of de samenleving gaat, onrecht maakt iets in me los.
1 0
EVH
Laat het gaan.

Concentreer je op AJAX. Op ons! Geniet van onze trainer, onze spelers en ons spel.
Fuck the rest.
1 0
Myers
Haha, zo druk maak ik me er ook niet over beste man. Ik vind het alleen kinderachtig.
1 0
Ferd
Je druk maken om dit soort populariteitsprijsjes zijn net zo kinderachtig.
0 0
EVH
Heb je de artikelen over AJAX in The Telegraph en op andere Engelse sites gelezen?

Moet je ff doen. Daarna lach je om de zogenaamde verkiezing van de beste jeugdopleiding. Dat is een gotspe namelijk.
1 0
Sterretje73
Ja heerlijk artiikel. En off....dit skills filmpje van Nouri laat overigens heel goed zien waarom Nouri het juist wel gaat maken in het grote mensen voetbal. Beste filmpje van zijn echt bruikbare skills sofar....
https://www.youtube.com/watch?v=06MfX4PCb_U
0 0
altijdwelwat
Onder Vink zijn alle spelers zogenaamde multifunctionalisten....Dan gebeurd als snel als je niemand op zijn eigenlijke plek zet. Knappe overwinning trouwens tegen Benfica , nu een goed vervolg geven tegen Juventus.
0 0