Vink: 'Hoe we het graag willen zien'

SJvanveen, 15-04-2017 om 16:41, 2081 views, Ajax TV |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Gery Vink wil na het gelijkspel tegen J-League en de winstpartij (1-0) tegen Benfica met Ajax O17 voor de finaleplaatsen van de Future Cup gaan zondag. Dan spelen de jonge Amsterdammers het laatste groepsduel tegen Juventus. Tegenover Ajax TV spreekt Vink over de eerste dag van het jeugdtoernooi.

Na de overwinning in de tweede wedstrijd is Vink een tevreden trainer. 'Winnen is altijd goed. Het moest ook gebeuren. Ik heb een elftal gezien dat speelde voor de winst. Fris aanvallend, hoe we het graag willen zien. Ik moet de jongens een groot compliment maken.'

Eerder op de dag speelde Ajax O17 nog gelijk tegen JLeague, dat later op de dag met 3-0 won van Juventus. Na een snelle analyse, het zetten van puntjes op de ï en wat aanpassingen, speelde Ajax beter tegen Benfica. 'Het enige wat we ons kunnen verwijten is dat we niet meer gescoord hebben.'

J-League
Eerder reageerde Vink al op het 0-0 gelijkspel in de eerste wedstrijd. Een matige vertoning van de Amsterdamse talenten zorgde voor een matig resultaat. 'We hadden sporadisch wat kansen uit dode spelsituaties. Zij kregen de beste kans, dat zegt voldoende. Je ziet dat we veel moeite hebben in de kleine ruimte. Daar heb je snelheid van spelen en beweging nodig en daar hadden we moeite mee. In de eindfase was het net niet. Ik miste de absolute bereidheid.' 

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
Jammer dat G Vink een tactisch onbenul is , maar wel een goede trainer dat weer wel .
0 -1
Jajijdaar
Vink is een geweldige 'people manager'. Kan goed met spelers overweg en spelers voelen zich heel fijn onder hem. Hij neemt ze ook jaarlijks mee naar zijn huis om daar met z'n allen wat te koken.
0 0
chrisjuhhh
Daarom snap ik het niet dat hij de verantwoording over O17 kreeg .
Hij moest juist blijven doen waar hij goed in is , maar ja hij wilde meer .
0 0
Horrontelli
Ik heb geen verstand van voetbal maar wel van kennisoverdracht en didactiek. Ik zag Vink coachen in de rust en dat was niet erg effectief. Toen ie klaar was nam Winston Bogarde een paar spelers apart en die deed dat veel beter. Wat didactiek betreft is er nog veel te winnen.
0 0
FlyingDutchMan
Haha, dat is precies wat ik dacht bij de momenten dat je Vink zag en hoorde coachen xD
0 0
chrisjuhhh
Hier hoef je geen nederlands te kennen gewoon kijken op de toekomst zie je meer dan woorden , maar je heb gelijk hij kan niet coachen .
0 0
wolterx
Zo slecht bleken die J-league spelers nog niet te zijn als je ze zag tegen Juventus, zeker die 3e goal was zeer knap gedaan.
0 0