Cruyff Football start in mei met uitdragen visie

BvdPloeg, 11-04-2017 om 13:26, 4434 views, Cruyff Football |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Cruyff Football gaat eind mei starten met de verspreiding van de visie van Johan Cruijff. Het bedrijf, opgericht door onder meer Wim Jonk en Ruben Jongkind, wil via workshops, presentaties en cursussen de visie van de legendarische nummer veertien overbrengen in Nederland en België.

'Op de avond van 25 april 2017, de 70ste verjaardag van Johan Cruijff, vindt de aftrap plaats in het Olympisch Stadion met een inspiratiesessie waar Wim Jonk en diverse experts van Cruyff Football in gesprek gaan met het publiek', meldt Cruyff Football in een persbericht. Jonk had altijd een goede relatie met Johan Cruijff, die voor zijn overlijden vroeg of Jonk de voetbal- en opleidingsvisie van Cruijff wilde gaan uitdragen.

'Naast diverse activiteiten in het buitenland stelt Cruyff Football de visie ook beschikbaar voor trainers, staf en andere geïnteresseerden die willen leren hoe Cruijffiaanse spelers worden opgeleid', valt er verder te lezen. Team Jonk, een bedrijf opgericht door Jonk en veel trainers die net als Jonk vertrokken bij Ajax, zijn de drijvende kracht achter Cruyff Football. Mensen die aanwezig willen zijn bij de avond op 25 april kunnen zich hier inschrijven.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cruyffie
Present! Wat GeDaante en Koenniiee zeggen: heel jammer dat in Nederland niet onvoorwaardelijk voor de visie Cruyff wordt gekozen, zowel qua spelopvatting als opleiden jeugd. Als is Bosz nog een tedelijke opsteker wat dat betreft. Ik ben zeer benieuwd hoe ze de visie willen gaan uitdragen (en ook hoe ze Cruyffs visie exact verwoorden). Meer AS'ers present? Tot dan!
1 -2
Suarez16_
Pfff wordt ondertussen wel moe van die Jonk zeg. Met zijn Cruijff dit en Cruijff dat. Lijkt net of hij de zoon van Cruijff was. Die kerel heeft echt een obsessie van Cruijff. Niet dat het erg is, maar ik wordt er moe van. (Nu lekker minnen met zijn allen, want je mag niks negatiefs over Jonk zeggen)
3 -1
godezonensuper
Haha "je mag niks negatiefs over Jonk zeggen"
Jonk en zelfs Cruijff zijn hier zovaak afgeserveerd. Bijna meer dan welke oud Ajax speler/trainer dan ook.
1 -2
geDaante
Niks negatiefs over Jonk zeggen? Ik hoor meer gezeik op Jonk dan dat hij gesteund werd/wordt.

Cruijff heeft Jonk gevraagd zijn visie uit te dragen en te verspreiden, hij doet dus niets anders dan de wens van Johan ten uitvoer te brengen.

En terecht dat hij een obsessie voor de visie van Cruijff heeft, had heel Nederland dat maar, ook in al die jaren die achter ons liggen, dan waren we nog wereldtop en vooruitstrevend. Alles en iedereen die visie Cruijff (grotendeels) volgt, is succesvol en speelt zeer aantrekkelijk of veel aantrekkelijker dan ze daarvoor deden (Barcelona, Spanje, Duitsland, België).
Allemaal zijn ze ons zwaar vooruitgestreefd, omdat wij onze voetbalicoon en visionair keihard hebben genegeerd en laten vallen, en zij hem terecht in de armen sloten.

'Wij', kunnen alleen maar pochen met zijn naam als voetballer.
2 -2
3sterrenAjax1
precies!! helemaal gelijk!! barca bayern spurs dortmund lyon enz spelen allemaal volgens cruijff filosofie. geweldig hoe zij spelen! dat is het spelletje van johan!!!
0 -1
3sterrenAjax1
jonk doet dit puur uit liefde. gratis johan zijn kennis doorgeven. mogen die ratten zoals bergkamp overmars vd sar een voorbeeld nemen.
1 -1
AFCA14JC
aanwezig!
1 0
Koenniiee
Mooi, mag Marc Overmars zich aanmelden..
2 -2
Michels
Er zullen er vast een paar naartoe gaan. Al zou het alleen maar zijn om hun oud-vrienden/collega's te steunen met deze start.
0 -1
sepafca
en vd sar en bergkamp
1 -2
Web
PSV en Feyenoord ook?

Of zouden die er niks in zien?
1 0
Koenniiee
Er zijn meer wegen die leiden naar Rome. Helaas is de progressie die je zag bij veel teams in de jeugd - wat betreft het voetballend aspect - niet al te vaak meer waar te nemen.

Jij staat vaak bij de jeugd en zult ook vast verschillen zien. Je zag in dat laatste half jaar van vorig seizoen onwijs veel lange ballen en dit seizoen vind ik opnieuw dat je veel verkrachting van creatieve voetballers ziet. Natuurlijk, het geldt niet voor elk team, maar met een trainer als Winter of een Vink (die laatste wordt meer geroemd om zijn omgang) krijg je veel risicomijdend voetbal met werkers!
1 -1