Traore: 'Reactie fans een stimulans voor mij'

BVeenstra, 10-04-2017 om 07:10, 3540 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax-aanvaller Bertrand Traoré heeft voor het eerst uitgebreid gesproken over de kritiek die hij onlangs kreeg van de supporters van Ajax. Toen de Burkinees scoorde tegen FC Kopenhagen juichte hij zelfs even niet, maar als we hem moeten geloven is alles weer koek en ei.

'De laatste wedstrijden waren de supporters great. Tegen Feyenoord en AZ gingen ze negentig minuten lang tekeer', begint Traoré in gesprek met De Telegraaf met een compliment, waarna hij spreekt over de recente fluitconcerten. 'Als je naar het toplevel toe wilt, moet je dat accepteren. Zo gaat het bij elke topclub. Presteert Chelsea niet, dan zijn de fans ook niet blij. Het gaf mij het signaal dat ik meer moest doen, nog harder moest werken. Ik ben jong en wil me verbeteren, dus dan moet ik elke wedstrijd het uiterste van mezelf vragen. Ik zag de reactie van de fans niet als een belediging, maar als stimulans. Ik neem het zoals het is. Al was het wel makkelijk dat ik alleen de Engelse reacties op internet begreep', besluit hij het onderwerp met een glimlach.

Traoré speelt door de afwezigheid van de geblesseerde Kasper Dolberg als centrumspits en dat doet hij meer dan naar behoren. Afgelopen weekend was hij tegen NEC tweemaal trefzeker. 'Het voordeel als diepste spits is dat je dichter bij de goal staat en makkelijker kansen creëert. Ook al sta je met je rug naar het doel en de verdedigers toe. Op de vleugels kijk je je tegenstanders aan. In principe is dat laatste makkelijker, maar ik heb de moves en de turns om verdedigers in mijn rug te kunnen uitspelen. Mijn bijnaam in Burkina Faso is De Slang, omdat ik flexibel ben en me overal uitdraai.'

Toch hoopt de Burkinees dat Dolberg snel terug is. 'Het is tussen Kasper en mij geen wedstrijdje. Iedereen weet dat Kasper heel belangrijk is voor Ajax en we willen met z’n allen dat hij snel terug is. Dan hebben we meer opties en zijn we nog gevaarlijker. Het is een cruciale maand en we hebben iedereen nodig.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
vijfennegentig
Beste speler vd selectie, ja noem mij gek.

We zullen zien hoe erg hij gemist gaat worden..
1 0
trooop
Mee eens. Hij en dolberg.
0 0
Pierre Heno
In elk geval één van de besten! Hoop dat Ajax hem weet in te lijven want zo'n speler wordt alleen nog maar beter en zal door steeds meer clubs worden begeerd. Kopen is beter dan huren want dan weet je tenminste waar zijn loyaliteiten liggen. Maar ja..wèl of geen CL blijft natuurlijk de bottleneck voor veel spelers.
0 0
Ruff Rhythim
Aan de Traore voor feijnoord hadden we verdomd weinig.

Aan deze Traore hebben we heel wat.
1 0
AbdelhakNouri22
Die 'fans' zijn mensen die in de 85ste minuut naar huis gaan. De supporters waar jij het over hebt steunen je altijd.
2 -1
trainerdv
Niet helemaal waar. Ajax-fans zijn ook liefhebbers. Als er iemand van Chelsea komt, is er een bepaalde verwachting. Daar voldeed hij op geen manier aan. Zo te lezen heeft het hem juist goed gedaan.
2 0
3star
Hij zag de reactie van de fans niet als belediging maar als stimulans... Waarom dan zo verongelijkt doen toen je een keertje scoorde?

Toch jammer dat dit soort jongens een fluitconcert nodig hebben om beter te spelen. Misschien moeten we dat bij Ziyech ook maar doen. Over het hele seizoen genomen vond ik het ronduit matig. Die laatste wedstrijden doen daar niks af aan. Weet nog dat Ziyech een een bak kritiek kreeg het in laatste jaar bij Twente. En toen speelde hij ineens toch de sterren van de hemel.....
0 -6
tijger19
Ik ben alleen bang voor wat er gaat gebeuren als Dolberg weer fit is. Het ziet er namelijk naar uit dat hij (Traore) inderdaad te vroeg is afgeserveerd in de spits, niet dat het op dat moment onlogisch was gezien het feit dat Ajax zoekende was naar de juiste formatie. De tijd om dan te gaan renderen op een bepaalde positie is nagenoeg nihil. Dolberg en Traore mogen het gaat uitvechten in de spits. Eén ding is duidelijk geworden, Traore moet niet meer vanaf de zijkant komen aangezien zowel Neres als Kluivert vele malen beter zijn.

Och, och, ik kan niet wachten op een voorhoede die bestaat uit een in vorm verkerende Kluivert-Dolberg-Neres
1 -1
Ruff Rhythim
Gister was Peter Bosz bij Rondo, toen kwam dit ook ter sprake en leek het erop dat hij, als Dolberg weer terug is, niet meer gaat kiezen voor een Traore op rechts, maar dat Traore alleen nog een optie is voor de spitspositie.
Of dat ook daadwerkelijk zo zal zijn weet niemand.

Maar niemand zal het snappen als dat zou gebeuren, dan gooi je echt keihard je eigen glazen in.
0 -1
Pierre Heno
Nu het publiek ook begint in te zien dat er aan Traoré heel wat te missen valt weet Bosz dat hij hem minder hoeft te verdedigen. Ik zie Traoré als een gevaarlijkere spits omdat hij niet afhankelijk is van voorzetten vanaf de zijkant maar vooral zèlf veel kansen weet te creëren. Dolberg is in de huidige beslissende weken beter inzetbaar als pinchhitter. Hij is feitelijk 'op ' voor dit seizoen omdat er roofbouw op hem is gepleegd. Maar ja...onze TD wordt vaak pas wakker wanneer alle kaarten reeds zijn geschud. Je hebt namelijk niet elk jaar een financieel Milik mazzeltje. En de Ziyech's liggen ook niet voor het oprapen.
0 0
ambtenaar
Als hij dit niveau nou een paar weken eerder lot zien......
0 0
Ajacied33
Ik vind Traore in de spits sinds Feyenoord echt een verademing. Gelukkig raken we op tijd op stoom voor de cruciale weken
2 0
3*stars*3
Manier waarop hij tegen kakkies en az er vaak doorheen glipte zegt genoeg en hij is ook nog eens pijlsnel.
Mooiste was natuurlijk die actie voor die 0-3 zaterdag, echt een genot om te zien hoe soepel hij beweegt.

Dat nonchalante blijft nog wel ff in hem zitten want manier waarop hij die 0-3 maakte was ook typisch Traoré.
Als hij blijft werken aan zijn trap, kan deze gozer een hele grote worden.
Pas 21 jaar. .
2 0
Toekomst1900
Ajax moet deze jongen proberen te kopen van Chelsea! Man kan geweldig voetballen, als hij er maar zin in heeft!!
1 -1
Dennis126
Hij heeft het uiteindelijk toch goed weten op tenpakken en dat zal komen door de gesprekken met Bosz en wellicht anderen van de technische staf.
In eerste instantie leek het ego, zoals bij al die jonge voetballers tegenwoordig, de overhand te krijgen maar uiteindelijk heeft hij hetbtoch goed opgepakt en is sterker uit de situatie gekomen.
Laatste weken is het genieten van zijn spel. Toch een speler die in deze vorm het verschil voor ons kan maken, want zijn technische kwaliteiten zijn onmiskenbaar
1 0
ElPistolero16
Niet juichen tegen Kopenhagen in een belangrijke Europese wedstrijd. Dan ben je nog maar met één ding bezig, en dat is met jezelf. Maar goed dat hij bijna opdondert.
2 -7
DaenerysTargaryen
Zeker omdat (zelfs) ik dat kopballetje voor leeg goal ook wel erin had gelegd.
0 0
Redrum
Nog ff een paar belangrijke goaltjes maken en terug naar Londen
2 -1
klopper
Hij snapt er helemaal niks van. Je hoeft helemaal niet harder te werken, alleen oog voor je ploeggenoten te hebben. Zo simpel is het.
2 -1
AFCA-B93
Jeetje, wat een zuurpruimen hier zeg. Die jongen doet het nu gewoon hartstikke goed, enige jammere is dat die jongen eerst zelf nog niet door had hoe belangrijk de wedstrijden zijn. Denk dat ie zich nu pas beseft dat dit de laatste kans is, dus doet ie zn stinkende best
0 -1