Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax O17 geeft voorsprong in extremis weg

JipVR, 04-04-2017 om 17:25, 6652 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax O17 heeft dinsdag niet gekregen waar het recht op had. Op Sportpark De Toekomst was de koploper de betere ploeg, maar in de slotfase kwam nummer twee AZ nog op gelijke hoogte: 1-1.

Ajax begon goed aan de wedstrijd tegen de runner-up en kreeg met name via Sint een aantal grote mogelijkheiden in de zestien van AZ. Maar de ploeg uit Alkmaar stoorde vroeg, waardoor Ajax er vaak nog doorheen wist te voetballen.

Toch kwamen de Amsterdammers voor rust op een verdiende 1-0 voorsprong, via een treffer van Jurrien Maduro. Na rust kreeg AZ pas de eerste uitgespeelde kans, maar in de afronding bleek men niet zuiver genoeg.

Ajax kreeg daarnaast in de persoon van Brobbey een enorme mogelijkheid op de 2-0, maar de Ajacied liep zich vast in de Alkmaarse verdediging. Ajax leek de wedstrijd verder rustig uit te spelen, maar vlak voor tijd verzilverde AZ een discutabele vrije trap: 1-1. Door het gelijke spel blijft het verschil tussen beide ploegen drie punten in het voordeel van Ajax.

Opstelling Ajax: Reiziger; Dest, Van Gelderen, Botman, Bakker; Gravenberch, J. Maduro (Q. Maduro), Ekkelenkamp; De la Vega (Hansen), Margaret (Brobbey), Sint.
Wissels: Raatsie, Aberkane, Q. Maduro, Brobbey, Farcas en Hansen.

Opstelling AZ: Schendelaar, Jacobs, De Haas, Ens, Koopmeiners, Gauna, Oosting, Pherai, De Bruijn, Goudmijn, Lo-Ning-Hing
Wissels: Emir, Karg, Gorter, Gemmel, Jamie, Franken

Doelpunten:
1-0 J. Maduro (27')
1-1 AZ (82')

Bijzonderheden:
- Ajax O17 staat bovenaan in de Eredivisie met 22 punten uit 9 wedstrijden. AZ staat tweede met 19 punten uit 9 wedstrijden. Opmerkelijk is doelsaldo: 34-13 voor Ajax tegenover 14-11 van AZ.
- Bij Ajax O17 zijn Terence Meuwese en Jord Ruijgrok geblesseerd, ook Oliver Horvath ontbreekt.
- Het is een drukke week voor Ajax, dat na AZ zaterdag uit speelt bij PSV. Dinsdag 11 april volgt de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
@Web:

Nog één keer: niet alles bij Ajax is slecht in mijn ogen; voor het eerste en het tweede zijn uitstekende keuzes gemaakt met Bosz en Keizer, ja, door Bergkamp. In de onderbouw gaat men door, in ieder geval deels, met de uitstekende ontwikkelingen onder Jonk, zoals het spelen op kleinere veldjes en verschilllende ondergronden. De onder 15 en 16 spelen prima, zoals het hoort.

MAAR, de trainers die voor de groep staan bepalen de speelwijze van hun team, en dát is heel erg fout. Dan doe je uiteindelijk als opleiding maar wat, haalt heel veel onderuit. Jong Ajax, de onder 15 en 16 spelen om klaargestoomd te worden voor het eerste, dus soortgelijk en goed, en dat is visie hebben. Maar dan staan er voor de onder 17 en onder 19 ineens trainers voor de groep die héél anders spelen. De talenten die vanuit de onder 16 dan daarin doorstromen, moeten dan ineens heel anders gaan spelen, en het frivole, het risicovolle, het aanvallende, het combineren, het goed opbouwen en de voetballende oplossing zoeken, het bewegen zonder bal is er dan ineens grotendeels uit. Ineens krijgen ze te maken met een KNVB-achtige visie en speelwijze.

Hierdoor staan die talenten eigenlijk een paar jaar stil in hun ontwikkeling wat het aanleren van het juiste spel betreft, en ook voetballend worden ze vele malen minder uitgedaagd, doordat er veel minder voetbal in die speelwijze zit. En dan na de A1 moeten ze ineens weer onder Keizer combinatievoetbal spelen. Slaat helemaal nergens op. Als je voor de A1 en B1 nou trainers zou neerzetten die net zo als Keizer en de onder 15 en 16 willen en kunnen spelen, dan is het allemaal op elkaar afgestemd, en ontwikkelen talenten zich optimaal voor het spelletje dat je in het eerste wil spelen. Dat snap je toch wel?

Nu bepalen individuele trainers hoe elftallen spelen, dat zou gewoon echt niet moeten mogen.
Je moet als opleiding een visie en een speelwijze voor ogen hebben, die gelijk is aan dat bij het eerste, en alles zou daarop gericht moeten zijn, om talenten optimaal in het eerste in te kunnen passen, en dat spelletjes door en door kennen.
1 -1
Tiemen_S
Daar is ie weer! "In extremis"
1 0
wolterx
Unuvar dubbelslag bij Oranje u14 in de 0-2 winst tegen Tsjechie.
1 -1
J00DT0TMIJND00D
Onze hele kleine geweldenaar! Speelt hij in Oranje U14 ook als aanvallende middenvelder?
0 0
wolterx
Hij speelde als aanvoerder met nummer 10, ik ga ervanuit dat hij als CAM speelde. Eerste interland voor Naci en direct 2 doelpunten.
0 0
wolterx
Daar ga ik wel van uit, fijn dat hij het ook daar direct laat zien.
0 0
Mikes
Wolter heb jij ergens de volledige selectie van oranje o14. Ben benieuwd waar alle spelers beetje vandaan komen.
0 0
wolterx
Ik was zelf ook al aan het zoeken, als er meer bekend is zal ik wat laten weten.
0 0
Mikes
Ik kan helaas niks vinden. Misschien dat AS connecties heeft.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Ja daar ga je al ... 1-1. Had die voorsprong dan uitgebreid. Dit is het lot van angstig en acreatief voetbal, het niet willen verliezen
2 -1
geDaante
Precies, funest voor de opleiding. Kan ik echt zo pissig over worden he, dat die incompetentie gewoon weer terug is in die opleiding, dat Bergkamp enorm veel schade heeft berokkend, en het hem allemaal geen reet boeit, als de sfeer maar goed is.
2 -1
Web
Net zij je dat winnen niet belangrijk was?
1 -1
geDaante
Zeg ik hier wat anders dan? Het gaat mij niet om de uitslag, maar om het angstig en a-attractief spelen, en niet willen verliezen.
1 -1
Murph
schuld van Maduro gaat voor eigen succes had voor balbezit moeten gaan.
0 0
geDaante
Schuld van Bergkamp, Ouaali, en Vink. Als je gewoon voetbal des Cruijffs/Jonk had gespeeld, met de wil om de tegenstander volledig vast te zetten en bij de strot te grijpen, goed op te bouwen, goed te combineren, te durven, risico te nemen, door te gaan na een voorsprong en zoveel mogelijk goals maken, dan had je hier makkelijk gewonnen, was het spel beter en aantrekkelijker, en hadden de spelers er qua voetballende ontwikkeling wat aan gehad.
1 -4
Web
Ja die Bergkamp, weet niets eens dat er lucht in een bal zit, wat moet je er mee,

Beton trainer

Fijn dat jij dit allemaal weet, jij spreekt hem wekelijks, want jij weet hoe de vork in de steel zit
2 -1
geDaante
Je ziet het zelf toch? Winter en Vink spelen niet het voetbal van Keizer en ook niet van de elftallen onder hen, dat kan niet, dat zou niet moeten mogen. Bergkamp laat het gebeuren.

Jonk zat daar bovenop, wilde dat iedereen dezelfde visie en speelwijze hanteerde, en dat is van uiterst belang. Het zal de grootste reden zijn dat hij weg is, want het ego van mensen/trainers maakt vaak dat ze zich niet ondergeschikt kunnen maken aan een algehele visie, men wil toch altijd hun eigen stempeltje drukken, en dat zie je nu dus ook weer.

Zo is het niet moeilijk het allemaal rustig te houden en een goede sfeer te behouden.
1 -1
falonso
Nu was t vandaag niet goed, maar kijk naar dat doelsaldo van Ajax U17. Dat is niet zo gekomen met resultaatvoetbal lijkt me? Dat ze dan nu een wedstrijd slecht spelen is zonde, maar de manier waarop alles door sommigen wordt afgekraakt is toch een beetje overdreven.
1 -1
geDaante
Het is allemaal spel via de flanken, kan wel effectief zijn, maar het is geen goed voetbal, en talenten ontwikkelen zich zo niet door in het opbouwen van achteruit en centraal, en in het aanvallend combinatiespel.
1 0
geDaante
Ja joh, met 2-3 middenvelder volledig vrij en zeeën van ruimte die bal gewoon weer naar voren peren, daar leer je van voetballen!
1 -1
wolterx
Tof voor Hansen dat hij vandaag zijn u17 debuut mag maken.
2 0
DaishRedan
Moest veel eerder Brobbey zie ik toch geen Ajax 1 halen
0 0
Mikes
Eindelijk weer eens een live wedstrijd op ajaxtv
0 0
wolterx
Toch mooi om te zien dat Nouri, Vd Beek, Westermann, De Ligt, Cassierra, Neres en Younes ook gewoon staan te kijken na hun training.
1 0
geDaante
Weer bevestiging dat de opleiding alweer naar de klote is. Er wordt niet eens meer opgebouwd, keeper peert de bal alleen maar naar voren. middenveld wordt niet ingespeeld, men gokt op wat individuele bevliegingen van spelers, en alles weer via de flanken. Kansloos KNVB voetbal, net als Winter speelt. En Bergkamp laat het gewoon gebeuren, geeft er dus allemaal weinig om, veel woorden, weinig daden.

Dit spel staat haaks op visie Cruijff. Resultaatgericht, tempoloos en combinatieloos voetbal.
In de jeugd moet je gewoon alle risico nemen en gewoon gaan, proberen en oefenen, opbouwen en combineren met wat risico. Van fouten leer je, en van oefenen en proberen word je beter. Dit wordt er gewoon weer uitgeramd. Spelers kunnen elkaar niet eens meer vinden, behalve via een paar standaard vooropgezette aanvalsideetjes, zoals de bal gewoon zo snel mogelijk naar de buitenspelers, en hopen dat de voorzet aankomt.

En mensen maar roepen dat het vertrek van Jonk geen gemis is. Onder zijn bewind speelden spelers en teams vele malen aantrekkelijker, vele malen beter, en ook op zo'n manier dat talenten optimaal konden ontwikkelen in de kleinere ruimte.

En nu wordt er dus al helemaal niet meer opgebouwd! Het is dus gewoon weer angstig, op resultaat gericht voetbal, en dat in de jeugd, zelfde valkuil en kansloze mentaliteit zoals pre-revolutie.
2 -2
Ajax95Duivendrecht
Hangt wel erg van de lichting af. De lichtingen O17 en O19 zijn inderdaad resultaatgerichter en minder creatief (grotendeels het gevolg van behoudende en Ajax-onwaardige trainers als Winter en Vink), maar daarentegen zie ik O15 en O16 wel degelijk attractief voetbal spelen. Met name O15 speelt op dezelfde manier als de lichting Nouri/Vd Beek/Eiting/Cerny: veel driehoekjes op het middenveld, snel combinatievoetbal, opbouwen door het centrum, half-space-benutting etc.

Vind het daarom te kort door de bocht om te zeggen dat 'de opleiding naar de klote is'. Er wordt nog steeds wel attractief gevoetbald op de Toekomst, alleen niet binnen alle lichtingen. En dat kun je Bergkamp wel verwijten, dat er geen eenduidigheid is binnen de hele Toekomst. Dit zou juist zijn rol moeten zijn.
1 0
Web
Dat heeft ook met talent te maken, moet je eens kijken, Kluivert, de Ligt, Eiting komen allemaal uit onder 19. Sterker nog ze mogen er nog in spelen., zet die spelers eens er bij, bovendien is Antonucie vetrtrokken.
1 0
geDaante
Ja, Willems Weijs is een goede trainer, en die teams spelen inderdaad zoals het hoort, maar als trainers als Vink en Winter worden aangesteld en behouden, en zij mogen doen wat ze willen, dus niet conformeren aan de visie binnen de opleiding maar kansloos KNVB voetbal mogen spelen in plaats van Ajaxvoetbal, dan kan je de opleiding wel opdoeken, dan is er gewoon geen visie, en maak je kapot wat in elftallen daaronder is opgebouwd. Dan heeft dat goede spel in onder 15 helemaal geen zin, als het daarboven weer over een hele andere, laffe boeg gaat.
2 -1
Ajax95Duivendrecht
Dat vind ik ook. Dan liever in O17 en O19 meer focus op individuele ontwikkeling boven resultaat, in plaats van in de lagere lichtingen.

Vorig jaar kon je ook duidelijk zien dat spelers als Vd Beek, Nouri, Cerny een hele tijd van slag waren nadat hun trainer Jonk eruit werd gegooid. Ineens kregen ze van Vink/Winter hele andere tactische opdrachten, waardoor ze alle drie een tijd lang echt heel matig gespeeld hebben. Ook bij Jong Ajax kregen ze te maken met Stam/Ulderink, twee super behoudende trainers. Toen Frenkie aan de selectie werd toegevoegd, begonnen ze weer iets beter te spelen. Maar eigenlijk kregen Nouri/Vd Beek/Cerny pas echt weer het creatieve vermogen onder Keizer begin dit seizoen. Toen bloeiden ze alle drie echt weer op.

Het type trainer maakt dus zo veel verschil, vooral op tactisch gebied.
1 -1
geDaante
Ja precies, en daarom moet je net als Jonk deed, die speelwijze opleggen, maar dan gaan figuren als Vink weer moeilijk doen en hun ego laten gelden. Zo frustrerend dat dit nu weer mag, en dat vele supporters, ook hier, dat niet inzien. Dat is echt zeer slecht voor de opleiding.
0 0
falonso
Nou, dan stoppen we er maar mee. Als het toch allemaal zo hopeloos is. Even voor je informatie; het gaat om resultaat. Het liefst met mooi, aanvallend voetbal, maar als dat niet lukt, moet het maar lelijk.
1 -1
geDaante
Het gaat om resultaat in de jeugd?! Jij snapt er echt helemaal niks van.
Maar gelukkig lopen er nu zat mensen rond bij Ajax die daar ook zo over denken, dus good for you.

En veel plezier straks met individueel middelmatige spelers die niet durven te combineren, opbouwen en spelen.
1 -2
falonso
Nee, uiteindelijk gaat het om resultaat. In het eerste. En als dat niet met goed voetbal kan, moet het maar lelijk. Het is goed als ze dat in de jeugd ook doen als het nodig is, zodat die jongens een plan B hebben als het niet lukt zoals ze willen.

Overigens erg fijn dan je voor mij bepaalt dat ik er niks van begrijp. Jij vind jezelf wel heel erg slim he? Als jij alles zo veel beter weet dan ieder ander, waarom ben jij dan geen hoofd jeugdopleiding bij Ajax?

Misschien kun je wat respect tonen naar anderen, ookal hebben ze een andere mening. Maar dat zal wel teveel gevraagd zijn.
1 -1
geDaante
In het eerste gaat het om het resultaat ja, en goed spelen als team. In de jeugd gaat het om spelers individueel zo goed mogelijk maken, dus hun talent volledig uitbuiten, lef meegeven door te durven en te mogen, hun techniek, handelingssnelheid en combineren vermogen, (weg)draaien etc., trainen tijdens wedstrijden door Cruijffiaans voetbal met risico. Resultaat moet men inderdaad voor gaan, en alles geven, maar men doet nu het spel volledig aanpassen en behoudend en risicoloos spelen om resultaat te behalen, dat is heel wat anders, en dat is heel slecht.

De spelers moeten inderdaad vanuit risicovol, aantrekkelijk en goed voetbal met een goede opbouw en goed combinatiespel op vooral het middenveld alles geven, maar dat deed men ook onder Jonk. Als trainer het spel aanpassen om te winnen als team, en waar het individu niets aan heeft, qua mentaliteit en instellilng zelfs een beetje verpest wordt door hen angstig te maken, is zeer slecht en inzicht- en visieloos.
1 -1
falonso
Nou, dan stoppen we er maar mee. Als het toch allemaal zo hopeloos is. Even voor je informatie; het gaat om resultaat. Het liefst met mooi, aanvallend voetbal, maar als dat niet lukt, moet het maar lelijk.
1 0
wolterx
Als deze u17 kampioen word dan doe ik mijn petje af voor de Vink, heeft dit team toch aan het lopen gekregen terwijl het vorig jaar niet liep en begin dit jaar ook niet. Enkele C-junioren erbij ( Gravenberch, Brobbey, Hansen en Raatsie vandaag ) en paar eerste jaars B-jeugd met de betere spelers uit '00 en er staat een degelijk team.
0 0
geDaante
Gaat niet om het resultaat en kampioenschap, de vraag is of de talenten individueel een stap hebben gemaakt en duidelijk beter zijn geworden, er voor de juiste (voetballend sterke) talenten is gekozen, en of de speelwijze van Keizer/Jonk/Cruijff wordt aangehouden en of deze goed wordt aangeleerd.
0 -1
Web
Maak je geen zorgen , het gaat allemaal goed, probeer eens te denken dat er in de voetbalwereld meer is dan Wim Jonk, zal best lastig zijn voor jou lijkt mij, zorgt dat je goed rust neemt, en eens over iets anders kan denken.

Ik heb de laatste tijd weer veel jeugd wedstrijden gezien, ook elftallen waar Jonk geen invloed op heeft gehad , met grote talenten, en goed voetbal.

En nog een tip, winnen is WEL belangrijk, in die zin, winnaars mentaliteiten kweken, DAAR gaat het fout in Nederland, niets moet, maar alles mag, denk daar eens goed over na, en staar je niet blind op Wim Jonk ( goede trainer , niets mee) maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden, of zou heel Europa alleen aan Wim Jonk denken? Jij mag het zeggen, ik denk van niet ( weet het eigelijk zeker, maar staat eigenwijs snap je )

Prober te Leren verder te kijken, er gaat wel eens iets anders dan wij denken
0 -1
geDaante
Jij heb klaarblijkelijk een ander beeld van goed voetbal dan ik, ik kijk waarschijnlijk dieper en gedetailleerder.

Een winnaarsmentaliteit kweek je niet door resultaatgericht spel te spelen en alles te winnen. Juist door het qua resultaat minder belangrijk te maken en het spel belangrijker, waarin spelers voetballend kunnen groeien, wordt resultaat minder makkelijk behaald, en beseffen de spelers dat er voor de winst wat gedaan moet worden, dat je naast goed voetballen, ook alles moet geven, en nóg beter moet voetballen.

De teams onder Jonk gingen als een trein en ook tekeer, volledige inzet, enorm tempo, enorm veel beweging zonder bal, enorm veel druk, etc. en dat met enorm veel resultaat. Ik zie nu een slechte, vrij behoudende B1 dat voetballend nergens op lijkt en waar nauwelijks beweging zonder bal is, nauwelijks tot geen combinatiespel.
Dan kan je nog wel met 1 goaltje verschil winnen, maar hier worden die jongens echt niet beter van.
1 -1
Web
Dit is wel heel erg arrogant , het lijkt wel autisme

Ik waarschijnlijk dieper gedetailleerder dan jou, best eng, heb je wel eens tegen een bal getrapt? Zit lucht in, weet je dat ook weer

Alles moet zoals jij het ziet, alles zwart wit, de een doet alles goed en de ander doet alles slecht, ik krijg medelijden met je en dat is nooit goed als iemand medelijden met je krijgt.
1 -1
geDaante
Niks arrogant, ik ben het gewoon helemaal zat.
0 -1
Web
Kun jij niet hoofdjeugdopleiding worden?
Al eens gesolliciteerd ? Zou er eens over denken

Dan heb jij het voor het zeggen, en kun je Wim Jonk aantrekken, alles op gelost, goed idee?
0 -1
geDaante
Zeker een goed idee, als dat eens zou kunnen.
0 0
Web
Ik zal nooit over mijn zelf zeggen dat ik er verstand van heb, maar ZEKER meer dan jou dat weet ik wel ZEKER, misschien een optie om mee te gaan met Wim naar China, ja echt China.
1 -1
Web
Nou ik hou van heel goed voetbal, misschien nog wel meer dan jou, maar lees jou stukjes niet meer, kan het niet meer opbrengen , ik sta denk ik meer op een voetbal veld dan jou
1 -1
wolterx
Dat staat buiten kijf, de ontwikkeling die Gravenberch, De la Vega, van Gelderen, Farcas, Ekkelenkamp en ook Redan door hebben gemaakt dit jaar is zeker niet mis. Ook complimenten naar de u15 en u16 trainers die de spelers echt stappen lijken te laten zetten. Kampioenschap moet doel blijven, moeten ze jong aan wennen natuurlijk ;)
0 0
Web
Wolters zo is het, gaat best goed, natuurlijk nooit tevreden zijn kan altijd beter.
0 0
geDaante
Zie mijn post hierboven, het lijkt werkelijk nergens op. Dit is KNVB voetbal, resultaatgericht spel boven zeer aantrekkelijk aanvallend combinatiespel met risico en een opbouw, centraal.
0 -1
Web
Ziekelijk
0 -1
Web
Zoek een andere site, Ajax doet alles verkeerd, een maand geleden uitgeroepen tot de beste jeugd opleiding van Europa

En dat zonder WIM JONK.
1 -1
wolterx
Als je de spelers er niet voor hebt moet je creatief zijn, dat werkt niet. Bovenstaande namen zetten naar mijn mening goede stappen ( Gravenberch al helemaal ) en daar mag je de trainer best voor complimenteren.
0 0
geDaante
Alsof deze spelers niet een paar keer de bal naar elkaar toe kunnen spelen op het middenveld, ik heb in 45 minuten geen combinatie of driehoekje gezien. Alsof je met deze middenvelders niet één keer het middenveld van achteruit in kan spelen, in de voet, ook bij zeeën van ruimte. Ik zag een paar keer twee middenvelders volledig vrij staan, radius van - 10 meter, en dan nóg die lange bal spelen. De keeper rost de bal ook gewoon steeds naar voren.

Ook met wat mindere goden moet je je spelletje blijven spelen, ookal gaat dat wat vaker fout dan met betere spelers, daar leren ze van, en het doel is spelers afleveren aan het eerste, dan moet je ze ook opleiden in dat spelletje, ieder talent. Pas dan kan je aan het eind van de rit echt zeggen welk talent goed genoeg is, en welk talent niet.

Het resultaat staat gewoon weer voorop, en Vink en Winter snappen niks van goed voetbal, dat zal je met me eens zijn.
1 -1
Web
Onslaan die twee, direct, bel Overmars, zijn ze nu helemaal gek die Vink en Winter.

Ik hoorde hem laatst zeggen ram die bal naar voren, heb het lef om positie spel te spelen , ik wissel je gelijk, dat kan toch niet
0 -1
Ajax95Duivendrecht
1-0
0 0
RH1900
Goede goal van Maduro
0 0
RH1900
Redan ook niet meer bij de selectie dus?
0 0
NouriVandeBeek
Nee, al drie wedstrijden niet meer. Margaret niet echt een fatsoenlijke vervanger.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Ik denk dat men in de spitspositie volledig inzet op de ontwikkeling van Brobbey en Hansen, daarom zijn ze ook doorgeschoven.

Ergens ook wel logisch dat Redan niet meer opgesteld wordt, aangezien hij toch vertrekt. Al zal dat op korte termijn wel doelpunten gaan kosten.
2 0
RH1900
Oke, was me nog niet opgevallen. Thanks
0 0
Ajax95Duivendrecht
Kan Ekkelenkamp eigenlijk Ajax 1-materiaal worden? Volgens mij heeft hij al aardig wat doelpunten gemaakt dit seizoen.
0 0
NouriVandeBeek
Sontje Hansen op de bank. Kan zijn debuut gaan maken. Onder 17 kan vandaag een grote slag slaan voor de titel.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Hebben de concurrenten van O17 afgelopen weekend punten verspeeld?
0 0
FlyingDutchMan
Jaaaaaa ajax tv!!!
0 0
falonso
Haha ik dacht precies hetzelfde. Misschien doen ze het alleen bij grote wedstrijden en/of wedstrijden met invloed op de titel?
0 0