Steun voor Traoré: 'F'noorders tollen nog steeds'

BartVeenstra, 03-04-2017 om 09:30, 6672 views, Metro |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-aanvoerder Davy Klaassen heeft het in gesprek met Metro opgenomen voor Bertrand Traoré. De Chelsea-huurling stond tegen Feyenoord bij afwezigheid van Kasper Dolberg opgesteld als centrumspits, speelde goed, maar was opnieuw ongelukkig in de afronding.

'Nee, de afwerking zat niet mee, zullen we maar zeggen', vertelt Klaassen glimlachend. 'Dat kan zeker beter. Maar zoals hij voetbalt, echt ongelooflijk. Die gasten achterin bij Feyenoord staan nog steeds te tollen, denk ik. Al had hij dat ene balletje op mij moeten geven, ik stond heel erg vrij. Daar was ik wel boos om', aldus Klaassen, die in eerste instantie verbaasd was dat Justin Kluivert én David Neres werden opgesteld. 'Ik sprak daar vooraf over met de trainer. Hij zei als Neres en Kluivert er gewoon onbevangen bovenop vliegen dan kan het heel goed uitpakken. Nou, die jongens waren allebei geweldig.'

Klaassen ziet verder in dat Ajax best met 5-0 had kunnen winnen en geeft daarnaast aan te balen van 'één klotebal die er nog in vliegt'. 'Dat kost ons ook weer twee doelpunten qua doelsaldo. Maar ja, ik kan daar nu wel chagrijnig over gaan doen, uiteindelijk ben ik gewoon hartstikke blij met deze zege en de manier waarop we gevoetbald hebben. (..) Wij waren gewoon veel beter. Natuurlijk helpt zo’n doelpunt in de eerste minuut. Het hele stadion gaat erachter staan en dan voel je dat het eigenlijk niet meer mis kan gaan. Er hing een bepaalde "feeling" in de ArenA, echt ongelooflijk.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mung
Hij vecht als een leeuw en ik gun hem gewoon een hatrick om de ban te breken. Het is een ongelukkige zet geweest om hem te halen, maar mijn sympathie heeft hij.
0 0
Jajijdaar
Weet je wat het is... Traoré is ook nog maar net 21 jaar. Dat is eigenlijk nog verschrikkelijk jong. Heel veel mensen vergeten dat ook gewoon.

Tuurlijk, ik heb Traoré ook vaak afgeserveerd. Maar ondanks dat keek ik terug op zijn leeftijd.
Ik zie graag dat Ajax hem langer kan behouden en hem definitief kan overnemen, mits hij zelf wilt. Bij ons kan hij zich ontwikkelen en nog beter worden in afronden etc. Wie weet verkoop je hem voor het dubbele weer aan een Chelsea (zie Lukaku).

Ik weet alleen niet of hij in de spits moet komen te staan of rechtsbuiten. Wellicht is Traoré wel meer een rechtermiddenvelder.
0 -3
BlancoKanu
Hij heeft nu een keer echt een goede pot gespeeld (ondanks zijn gemiste kansen), ik denk ook niet dat iemand heeft getwijfeld dat hij niet kan voetballen. Echter loopt hij soms als een zoutzak over het veld. En daar kunnen de meesten niet tegen waaronder ik
0 0
Jajijdaar
Vind je het gek? Hij sjeest op en neer als hij rechtsvoor staat. Verdedigd altijd mee. Hij houdt amper energie over om nog iets te doen.

Nu zag je dat hij in de spits stond en daar bleef staan. Zodat hij meer energie heeft om in de voorhoede zijn acties te maken.
0 0
DS
Hele rare voetballer die Traore,
Een rechtsbuiten is het niet, want een assist geeft hij nooit, een spits is het niet, want afronden kan hij niet.

En toch heeft ie wat, hij maakt schitterende acties, altijd als ie aan de bal komt is het afwachten wat er gaat komen, totaal onvoorspelbaar.
Stuurt zo 2 / 3 man het bos in, als hij nou eens leert er een goed vervolg aan te geven....
3 0
klopper
Hij is technisch zeer vaardig, maar heeft verder weinig voor een voetballer. Geen briljant schot, geen rust, geen overzicht. Zal blij zijn als hij weg is. Armoedige voetballer.
0 -1
JPC40
Bosz heeft een afschuwelijk fout gemaakt door Traore op te halen, dit pakt dus helemaal verkeerd uit, waarschijnlijk heeft frank en Marc dit des tijds ook gezien en gekozen om hem niet te halen bij vitesse.
1 -5
ambtenaar
Hij speelt 1 goeie wedstrijd en iedereen is weer helemaal geil van hem, een kinderhand is blijkbaar snel gevuld.
4 -4
ajax4ever01
Als ik sommigen over Traoré zie praten dat hij retour naar Chelsea moet en weet ik allemaal voor rare uitspraken slaat werkelijk nergens op. Hij heeft een scoringsprobleem ja maar hij speelt wel prima mee, werkt hard en heeft zeker een waarde voor Ajax maar blijkbaar moet je een Messi of Ronaldo zijn bij sommige voor je voldoet.
6 -3
Schöne82
Kluivert heeft gister wel laten zien dat het terecht een groot talent genoemd wordt. Metname zijn diepgang (maar ook die van Neres) en snelheid zorgden ervoor dat Ziyech eindelijk op z'n Ziyech's kon strooien met prachtige passes. Bosz moet toch ook inzien dat je die diepgang nodig hebt. Die mis je volledig met in de bal komede vleugels als Younes en Traore.
1 0
Knalpot
Feyenoord speelt natuurlijk wel minder met het kontje tegen de goal dan we normaal gewend zijn dat scheelt ook nogal.
0 0
wendoo9
Misschien zal ik wel de enige zijn die vind dat Traore een echte Ajax speler is .Deze jongen is gewoon een genot om naar te kijken als je van voetbal houdt..Jammer dat zijn mooie acties niet tot doelpunten worden bekroond. Men vergeet ook dat hij nog vrij jong is , en nog veel aan zijn spel kan verbeteren.Hij is nog een ruwe diamant die nog geslepen moet worden. Als we deze speler kunnen behouden, zal ik zeker een poging wagen om hem te behouden want vroeg of laat gaan de kansen er wel invliegen !!
6 -2
DirkvanDam
als zijn kansen gisteren er allemaal in waren gegaan was hij de man. onze God etc..... hij heeft de pech aan de broek hangen... gisteren bewees hij een spits te zijn die bewegelijk is. hoop dat tegen az dezelfde 11 staan. dat verdient die groep!!!
0 -1
RaynoFischer
Het is geen pech meer, hij verpest al het hele seizoen grote kansen ....
0 -1
Sterretje73
Volledig mee eens. Verbeek zei het het duidelijkst en netst. De man kan vreselijk goed voetballen maar zijn rendement moet nog heel erg flink omhoog...
1 0
Ajax#1900
Haha nee. Zijn afwerking is het hele seizoen al een drama, heeft niks met pech te maken. Heeft geen schot en maakt de verkeerde keuzes. Als hij de bal nou af zou geven hadden we er nog iets aan gehad.
1 -1
blessure
Ik ben bang dat AJAX , niet met de zelfde felheid uit de startblokken gaat, a.s. woensdag, tegen AZ.
Excelsior uit, was tenslotte ook een drama.
Als AJAX, het hele seizoen, met de instelling van gisteren had gespeeld, hadden ze de ranglijst aangevoerd.
0 -1
FlyingDutchMan
Traoré kan echt wel ballen, alles op intuïtie. Alleen die laat hem wel vaak dit seizoen in de steek, dan blijft er behalve balverlies en kansen verprutsen niet veel over. Ja op een dag als gisteren liet hij zien waarom hij bij Chelsea onder contract staat, gezien het afronden weet je weer waarom hij verhuurd is.
3 0
meerzicht
Eerlijk gezegd speelde Traore een geweldige wedstrijd, alleen het afmaken was bar slecht. ALs deze jongen dat onder de knie ( letterlijk en figuurlijk) krijgt is hij goud waard. Volgens mij raakt hij erg onzeker en dat is ook de reden waarom hij dan weer zelf probeert en Klaassen over het hoofd ziet. TWee doelpuntjes en hij is niet meer te stuiten en dan schat ikmhem gevaalrijker dan Dolberg.
4 -1
Restored
Bertrand als je meeleest: lichaam naar voren.
2 0
ajax0916
Schrikbarend als feyenoord de CL in gaat...
10 -1
JPC40
je houd je hart toch vast als zij de CL in gaan, ik wil nou niet zeggen dat wij het O Zo geweldig gedaan hebben, Feijenoord word afgeslacht in de CL.
1 -1
Web
Daar dacht ik gisteren ook aan, moet je blij zijn in de CL
1 -1
FlyingDutchMan
Denk dat Jordi Alba en Marcelo al wakker liggen van Berghuis!
3 -1
JPC40
die vragen zich af waarom zij tegen dit soort clubs moeten spelen.
1 0
Marcao
Chelsea zal op de tribune hebben gezeten voor een rapportcijfer van Traore, maar ik denk dat ze vooral over Kluivert zullen rapporteren. En Sanchez. En Klaassen. Ziyech misschien ook, maar voor Engels voetbal mist hij echt de fysiek.
0 0
Ron403
Zie Eriksen... het gaat om snel handelen, dan is fysiek van ondergeschikt belang
2 0
Leviathan
Ik neem hem die gemiste kansen niet eens heel erg kwalijk maar wel dat hij die bal niet afleg op Klaassen want dat was 99.99% zeker een goal en puur egoïsme
3 0
afcas
ik neem het hem niet kwalijk. elke ajax speler zou dat doen. ik kan me nog een wedstrijd tegen legia herinneren waar klaassen net buiten de 16 de bal krijgt met nog 1 verdediger voor zich en dolberg naast hem. uiteindelijk wil klaassen die man uitspelen waarna er nog een man bij komt en hij een megakans verpesst. zo zijn die ajax spelers gewoon. wil jij dat ze zulke ballen afleggen? dan moet je zo snel mogelijk het hele middenveld vervangen. nouri, de jong en vd beek zullen zulke ballen misschien nog afleggen, wat er nu in ajax 1 rondloopt niet...
0 0
AjaxfanRuben
Zag hij Klaassen wel?
0 0
gras
Zal wel weer als kritiek op Bosz worden gezien, maar eerder stelde hij Neres niet op omdat je zoveel taken hebt als buitenspeler bij Ajax, en nu is het antwoord: ja, maar laat ze maar lekker onbevangen spelen...

Dat klopt, dat moet je als buitenspeler ook kunnen doen. Wat aangeeft dat die eerdere aanpas-onzin echt gezocht was.

Traore was in sommige acties echt weergaloos, maar eerlijk is eerlijk, wat heb je een uitstekende aanname, uitstekend wegdraaien, uitstekende loopactie en af-grij-se-lijk afronden?

Niemand profiteert. Je medespelers niet, je team niet, jijzelf niet. Als hij dan afspeelt, trekt hij tenminste nog twee wanhopige verdedigers met zich mee. Klaassen had 100% gescoord. Als je hem een schot uit de 2 lijn geeft of in de 16, hangt ie bij Klaassen. Dat is zijn specialiteit.

Traore is echt wanhopig makend, of hij nu goed of (meestal) slecht speelt. Juist omdat hij zoveel kan, maar met oogkleppen speelt en constant verkeerd beslist.
2 0
FlyingDutchMan
Klopt, Davy was trouwens weer zoals gewoonlijk een baas! Veel bekritiseert hier en sommigen zien hem liever vandaag vertrekken dan morgen, maar voor mij is hij de motor en het boegbeeld van het huidige ajax! Zo belangrijk die pik :)
6 -1
DannTheDon020
Denk dat Bergkamp even met hem moet gaan trainen op het afmaken. Dat hij even omhoog kijkt voordat hij wat wilt doen en even snel om zich heen kijkt.
3 0
luiszwaaris
had allang moeten gebeuren
3 0
Web
Denk je dat dat niet gebeurd, echt wel
0 -1
luiszwaaris
is anders niet te zien
2 0
FlyingDutchMan
Die ballenjongens buiten de Arena tollen ook nog steeds, kunnen de ballen niet vinden..
5 0
Truth
Hahahaha
0 0
AlexIbarra
We krijgen nog een paar drukke weken dus heerlijk dat Cerny en Neres inmiddels klaar zijn voor wedstrijden, Traore weer goed meedraait (al blijft hij Traore) en Dolberg en Younes snel weer terug lijken te zijn.
En dan hebben we nog Cassierra en Kluifje achter de hand. :)

Echt onbegrijpelijk dat wij 11 goals minder hebben gemaakt dan de kakkies dit seizoen.
4 0
Ajaxbrl
Nu nog leren scoren
0 0
Dwergje48
Hij was ook zeker goed! Maar dat afronden.. Hij had makkelijk een hattrick kunnen maken.
2 0
Leprechaun
Traoré speelde ook echt heel erg goed. Maar als centrumspits moet je die 100% kansen gewoon maken.
0 0
JordyAjacied
De Arena wordt ook steeds vaker belangrijker in dit soort wedstrijden.. we beginnen zowaar een 12e man te vormen.
3 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, om 5 voor half 3 schakelde mijn Foxie naar live en kreeg ik zo'n gevoel alsof je in het stadion zat en het niet mis kon gaan. Leek op de kampioenswedstrijd vs Twente waar het ook niet mis kon gaan!
0 0
Tinus
Nou, de sfeer was goed, maar zoals die wedstrijd tegen Twente gaat het nooit meer worden hoor.
0 0
ST
Eens.
0 0
Rene1990
op naar woensdag
0 0