Neres vertrouwt op titel: 'Zeker weten'

JesseTH, 03-04-2017 om 09:25, 3568 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

David Neres is zichtbaar blij met zijn eerste basisplaats en doelpunt voor Ajax. Uitgerekend in De Klassieker mocht hij zijn opwachting maken en hij stelde niet teleur door de 2-0 voor zijn rekening te nemen. Hij geeft verder aan steeds beter te wennen aan zijn omgeving en vertrouwt nog altijd op de titel voor de Amsterdammers, zo blijkt uit gesprek met de NOS.

Neres gaat in op zijn taken die hij meekreeg van Bosz. 'Hij wilde dat ik zo veel mogelijk open speelde. Dat ik hard verdedigde en dat ik deelnam aan het spel. Ik hou ervan ook naar het midden te gaan. Maar ik respecteer de tactiek die door ons team wordt gehanteerd. Als ik vrij word opgesteld, ga ik naar het midden of speel ik open. De trainer bepaalt het.'

De Braziliaan is trots op zijn eigen prestatie. 'Ik werd als basisspeler opgesteld en ik heb het goed gedaan. Een doelpunt in een Klassieker is altijd goed, maar winnen is belangrijker. We komen naderbij en we gaan door. Elke dag pas ik me meer aan. Maar het blijft een moeilijke taal om te leren', zo vertelt Neres, die verder blij is dat de kou langzamerhand plaatsmaakt voor de zon. 'Zeker, de temperatuur is goed.' Gaat Ajax nog kampioen worden, ondanks de nog altijd drie punten achterstand? 'Zeker weten. Drie is beter dan zes. Het was zes. Nu is het drie. Stap voor stap, wedstrijd voor wedstrijd. Dank u wel en alstublieft', zo sluit Neres lachend af.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ProfessorX
Je kan tegen AZ alles laten staan enkel Tete voor Veltman , ook tegen NEC enkel zal ik dan Ziyech , Traore , Klaassen , Sanchez eruit laten ook Dolberg nog even , want uitrusten van die blessure is prima kan hij uitblinken in de slot duels en Schalke .
1 0
Red Devil
Gaat helemaal goedkomen met Neres.
Laat Bosz hem maar meer speeltijd geven de komende weken.
1 0
Spuit11
Ik moest echt lachen om dat interview. Mooi. Niet gespeeld maar zoals hij is. Lekker.

En die stropdas. Haha!
3 0
3*stars*3
Ik moest vooral lachen hoe hij Droog als een wijze man aan het praten was, met een kauwgom in zijn mond.
Zijn stropdas viel mij op het laatst ook op, moest daar ook om lachen.

Hij heeft op mij nog geen verpletterende indruk gemaakt maar dat komt hopelijk nog.
Alles is nog nieuw voor hem
1 -1
ProfessorX
Ik heb hem al op een training gezien , nou geloof me dit ga hem worden onthoud het maar .
1 0
gras
Hij maakt al ruimte met die aanname, net als Kluivert daar ook al gelijk iets mee doet. Raakt ook niet van de kook als hij op goal schiet zoals Traore. Klinisch en beheerst afwerken. BIj JA ook al.
0 0
NouridolbergNeres34
Deze jongen heeft de branie en de Amsterdamsche bluf al in zich haha mooi mannetje!! Speelde gewoon een goeie pot was dreigend , leuke acties en kijkt naar zijn medespelers overzicht mooi . Hopelijk tegen Az weer een basisplekkie.
4 0
RaynoFischer
Wat een baas haha =D
Een verademing ten opzichte van Traore op rechts
Ook geniaal hoe hij op Berghuis afstormde toen hij de bal in het publiek schoot
5 0
Labrador
mooi interview. Wat een droogkloot
3 0
Erik1966
coole kikker hahahahaha
2 0
jackwolf
Ik vindt het niet erg als hij naar binnen komt . Hij zoekt tenminste de combinatie . Wellicht beter met Tete achter hem voor het vuile werk. Veldman billenknijpertje...
3 0
iammike
Klopt! Kluivert en Neres hebben beide 100x meer beter overzicht dan Younes en Traore op die plek. Traore speelt ook gewoon beter in de spits alleen moet die iets geconcentreerder zijn in de afwerking.
0 0
ProfessorX
Whahahaha wat een analyticus ben je toch hahahaha .
Man man man 100x hahahaha .
Weet jij wel wie Younes is en heb je hem wel eens in het echt gezien ?
Gezien je reactie nooit en nee .
0 0
Ajaxbrl
We spelen veel wedstrijden deze maand dus we kunnen voorin even lekker rouleren maar begin maar eens met die 2 giganten op de vleugels en dolberg nog even rust tot het weekend..
0 0
ST
Neres maar ff een tijdje de kans geven.
4 0
davidodo98
wat een heerlijk interview. nu al een held
4 0
Afca_126
ook lekker dat die gelijk kop tegen kop naar berghuis ging toen die de bal het publiek in schoot.
6 0
Tpes
Niet zo lang geleden zat Berghuis zelf nog regelmatig Ajax aan te moedigen bij ons op de tribune.
0 0
Ajax412
Berghuis is zo'n irritant pubertje hè, alleen om hem al hoop ik dat ze nog 3e worden. Met z'n lachje naar het publiek, gisteren lachten wij het laatste.
0 0
Afca_126
ook lekker dat die gelijk kop tegen kop naar berghuis ging toen die de bal het publiek in schoot.
1 0
arigold
Klopt, hij heeft in zijn eigen land zijn handjes weleens laten wapperen toch? Dus die is niet bang, als het maar niet leidt tot onnodige rode kaarten.
0 0
Truth
Ja, dat vond ik ook een hoogtepuntje! Lekker, dat Zuid Amerikaanse temperament! Vond hem bij alle opstootjes wel lekker fel aanwezig
1 0
joodje!
Ik mag dit ventje wel, ook als voetballer. Oogt zelfverzekerd aan de bal, trekt veel naar binnen, heeft oog voor de vrije mensen en gaat graag de combinatie aan met zijn snelheid (!) en diepgang.
8 0
AFCA.
Hahaha wat een prachtig interview was dat met de NOS na de wedstrijd!
1 0
WestlandforAjax
wat een held. ik hoop woensdag op kluivert - dolberg - neres
1 0
ST
Ik zou Traoré lekker laten staan. Hij creëerde ook heel veel kansen. Er komt een wedstrijd dat ze er wél allemaal in vallen. Dolberg nog even rust geven. Mocht Traoré er echt niks van bakken Kun je Dolberg altijd nog inbrengen.
4 0
ProfessorX
Ook tegen NEC , want erna komt Schalke en dan een fitte Dolberg en Younes .
Dan rouleer je beter met spelers , maar of Bosz dat doe denk ik niet .
0 0
FCMax
Dolberg inderdaad nog lekker laten rusten tegen AZ, niks forceren. Als Traoré er woensdag wél 2 inlegt hoor je ook niemand meer, moet hij wel zo spelen als gisteren.
0 0
Ajaxbrl
en dat fnerd gelijk even verliest woensdag (of gelijkspel)
0 -1
ProfessorX
Manu die 010 gek speelt lol.
0 0
Ajax412
Ik moest echt lachen toen hij dit zo zei voor de camera, op een goede manier! Kwam er lekker overtuigd en met bluf uit, op een hele leuke manier!
0 0
AFC34
Held!
0 0