Veltman twijfelt over titelkansen voor Ajax

BartVeenstra, 03-04-2017 om 08:35, 5434 views, Goal |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-verdediger Joël Veltman is blij dat Ajax zondagmiddag met overtuigend spel wist te winnen van koploper Feyenoord, maar desondanks denkt hij niet dat Ajax nu favoriet is voor de titel. Integendeel zelfs, zo lijkt het in gesprek met Goal.

'De kansen zijn weer groter geworden, maar om nou te gaan roepen dat het geloof in de titel terug is gaat wat ver. Wij hebben een lastiger programma dan Feyenoord en we moeten nog naar PSV. Dan is het hopen dat we deze wedstrijd een tik hebben kunnen uitdelen', blijft Veltman, die de eerstvolgende wedstrijd (tegen AZ) moet missen na zijn gele kaart van zondag, realistisch. 'Ik vond mijn sliding op Kuyt geen geel, want het was geen overtreding met gestrekt been. Het was meer met een boog en ik raakte de bal ook. Het blijft wel voetbal, geen ballet. Daarvoor gaf ik Kuyt ook al een beuk. Misschien was het een optelsom.'

Verder spreekt Veltman over de buitenspelers van Ajax. Zo vond hij dat David Neres goede acties liet zien. 'Je moet hem ook de bal geven, zodat hij die acties kan maken. Af en toe probeerde hij het met drie man voor zich, maar dat ligt aan de vrijheid waarmee hij voetbalt', vervolgt de rechtsback, die Justin Kluivert ziet als een plaag op de trainingen van Ajax. 'Dan wil je niet tegenover hem staan hoor. Hij heeft een goede actie, kan hem in een keer meenemen of uit stilstand juist die actie maken. Nee, als back sta je dan niet lekker te voetballen. Hij ziet het spelletje ook goed. Af en toe probeert hij het nog eens tegen een mannetje of drie, maar dat is net als bij Neres jeugdigheid. Toch ziet hij het goed met bijvoorbeeld goede steekpasses.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Toen Co Adriaanse woorden van gelijke strekking ventileerde kon hij vertrekken als trainer.
Ajax stond toen ook tweede.

Spelers die zulke dingen roepen hebben in mijn ogen niet de juiste instelling om er écht voor te gaan.
Geef mij maar jongens als Schöne en Neres. Die geloven nog vol in hun kansen kampioen te worden.
Net als ik trouwens...
0 -2
Redrum
Veltman speelde een aardige wedstrijd, maar leverde toch weer twee keer uit het niets een bal in. Zolang hij dit soort dingen gewoon stug blijft doen hoeft hij van mij gewoon nooit meer voor Ajax te spelen. Hij is een absolute recidivist in het afleveren van ziekenhuisballen en hij heeft mazzel dat het dit jaar zelden een tegengoal oplevert.
0 -1
HenryVakH1972
Kuyt speelde gewoon toneel om die gele kaart aan te smeren... Vuile rat.
0 -2
Web
Dom van Veltman. Op die plaatst, Hij kan eens geen sliding maken
2 0
Ajax27
Gewoon een realistische en positieve mening van Veltman en wat doet AS.... ze maken er weer een sensatie titel van. Kansloos man.
6 0
AFC34
Ach, het is niet zo dat we hem niet kunnen opvangen, Tete is namelijk gelijkwaardig (beter durf ik niet te zeggen ivm verschillende kwaliteiten). Daarom is een sterke bank zo verschrikkelijk belangrijk. Feyenoord mist 2-3 spelers en ze kunnen er niks meer van terwijl wij de laatste europa league wedstrijden fluitend door zijn gekomen met een veredeld b-elftal
0 -1
Jaimie108
Jammer dat ze door de titel van het kopje Veltman eruit laten zien als ik weet niet wat, beetje negatief mja... Alle Tete lovers komen nu weer boven water natuurlijk
2 -3
ST
Bij deze
0 -1
davidsglory
Vond Veldman goed spelen hoor. Tete is in potentie misschien beter, maar die heeft ook wel eens een off day.
1 -1
gras
Onzin. Die heeft Tete juist niet. En Veltman speelde zwak. Ik snap niet hoe je dat nou kunt missen. Hij was constant de zwakke schakel. Slechte passjes die hersteld moesten worden, die laatste kans voor rust waar hij zijn tegenstander vrij voor de goal liet koppen. Kijk de wedstrijd er maar op na.

Veltman heeft puur de mazzel in een winnend team te spelen, waardoor hij de credits krijgt van een aantal supporters dat hij dus wel beter zal zijn.
2 -2
wladimir
Tete speelt niet, omdat hij niet wil bijtekenen en omdat hij begin dit seizoen en in de bekerwedstrijden slecht was.
0 -1
Web
Tete tekend niet omdat Bosz het niet zitten in hem, als 20 jarige moet je spelen. Dus je zet hem wissel om 5 maand geleden?
1 0
wladimir
Onzin. Tete heeft langer dan een jaar geleden een nieuw contractvoorstel gekregen. Toen had hij het volle vertrouwen van de Boer.

Veltman is een iets betere kopper, passer en voetballer. Hij gaat waarschijnlijk wel bijtekenen. Wat mij betreft staat hij terecht in de basis. Tete is een luxe back-up voor dit seizoen, maar aankomende zomer is hij vertrokken.
0 0
Web
Mee eens ook zwak aan de bal, kan niet begrijpen dat Bosz dat niet ziet.
Staat vaak verkeerd , die gele kaart komt omdat hij geen slding kan maken, hij moet eens kijken hoe, Sanchez, de Ligt en vooral Tete dan doen technisch perfect
0 0
FlyingDutchMan
Tweede helft maakte Veltman een perfecte sliding aan de lijn, ze kunnen het allebei prima.
1 0
Web
Tete beheerst dat veel beter, waar kwam de gele kaart uit? Juist
0 0
Ajax412
Mee eens, alleen in de lucht was hij sterk gisteren maar verder de zwakke schakel in het team. Iemand moet natuurlijk de zwakke schakel zijn, maar hij speelde niet eens onder zijn niveau zelfs. Veltman wordt nooit een dragende speler.
1 0
Ajaxbrl
Gelijk er uit halen en Tete er in winnaarsmentaliteit
4 -4
FlyingDutchMan
Tete bril bedoel je?
1 0
Dwergje48
Kom op joh, de gemiddelde AS'er gelooft er na de wedstrijden tegen Roda en Willem 2 al niet meer in. Hij zegt toch niks slechts.
0 0
DannTheDon020
In Veltman zit vaker een winnaarsmentaliteit dan Tete. En stom dat je nu ook deze teksten afstraft met een stomme opmerking.

Want als Veltman vaak zegt van ik geloof er nog in begint iedereen van wat begin je nou slap te lullen. Nu denkt hij realistisch na dat het moeilijk wordt en begin je meteen weer te roeptoeteren? Het is nooit goed he?
1 -1
Koenniiee
Tete heb je net zo min gezien tegen Excelsior. Klaassen ook niet in die pot. Jongens bij uitstek met 'winnaarsmentaliteit'. Ik vind dat wat te makkelijk!
1 -2
Web
Zijn niet vormgevers in een elftal, dat zijn Ziyech, Dolberg, Schone, Kluivert, dat zijn de voetballers, die bepalen het tempo van een wedstrijd, de andere zijn er voor een taak goed uit te voeren, zo werkt het
0 0
RaynoFischer
Komt goed uit dat hij tegen AZ geschorst is ;)
2 0