Kluivert bovenaan in Elftal van de week

JesseTH, 03-04-2017 om 08:08, 3581 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajacied Justin Kluivert is met een acht beloond door Telesport-rapporteur Jan Peters en is daarmee bovenaan geëindigd in het Elftal van de Week van De Telegraaf. De uitverkiezing heeft hij te danken aan zijn overtuigende spel tegen Feyenoord, waar hij met flitsende acties en slimme passes voortdurend de Feyenoorddefensie de baas was.

Kluivert is niet de enige Ajacied die verkozen is. Ook Hakim Ziyech, de architect achter de aanvallen van de Amsterdammers zondagmiddag, is een plek toegewezen en scoort een zeven. Eveneens als Nick Viergever, die op zijn beurt de aanvallers van Feyenoord aftroefde. Ook hij scoort een zeven. De zoon van Patrick Kluivert is niet helemaal alleen bovenaan geëindigd. Joris van Overeem, middenvelder van AZ, deelt de koppositie met hem, na zijn puike prestatie in het gelijkspel tegen FC Groningen.

'Ajax was heer en meester. Ze hebben Feyenoord geen moment het idee gegeven dat er ook maar iets te halen viel in de ArenA', zo reageert Peters, die tevens Bertrand Traoré sterk zag spelen. 'Ik begreep dat hij de laatste tijd de nodige kritiek heeft gehad, maar het centrale duo van Feyenoord had het behoorlijk lastig met hem. Het enige wat er momenteel aan ontbreekt is dat hij zichzelf wat vaker moet belonen met een doelpunt.' Dan de man van de wedstrijd volgens Peters, Kluivert. 'Hij heeft bluf, neemt ballen aan in de beweging en voetbalt onbevangen.'

De trainer van Ajax komt nog voor een lastige keuze te staan, denkt Peters. 'Peter Bosz moet lastige keuzes gaan maken wanneer Dolberg en Amin Younes straks weer beschikbaar zijn. Ze kunnen wel zeggen dat Neres voor de toekomst is gehaald, maar ik denk dat je hem toch echt wat speeltijd moet gaan geven. Hij voetbalde tegen Feyenoord nog wat ingetogen, maar je kunt zien dat hij een goede techniek heeft.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rsv
Ziyech een zeven, dan heb je de wedstijd niet goed gezien.
5 0
Web
Dat heeft met het persoon te maken, Jan Peters geeft nooit hoge cijfers, maar Ziyech was de beste mee eens, had van mij ook een 8 mogen hebben, maar het minst belangrijk toch?
1 0
Ajax27
Kluivert zeker goed gisteren. Maar Ziyech was eindelijk echt de Ziyech zoals we al jaren van 'm hebben kunnen genieten bij Twente. Man wat speelde hij goed. De ene na de andere geweldige pass of steekbal, hard in de duels, constant zowel aanvallend als defensief aanwezig en de assist op de 2-0. Voor mij was Ziyech dé absolute uitblinker en dé man van wedstrijd.
5 0
Web
Dat komt ook omdat hij Kluivert, voor hem heeft staan, die kun je diep en in de voet aan spelen, Younes heel voorspelbaar, moet je altijd in de voet aan spelen, draait zowat altijd naar binnen , met heel weinig rendement.

Zieych top gisteren.
1 0
arigold
Ik heb gisteren in het stadion extra goed gelet op Ziyech, wat was die man ongelofelijk goed. Als dat wordt beloond met een 7, dan heb je er echt niks van begrepen. Minimaal een 9.
6 0
NouridolbergNeres34
Precies ziyech was de beste met kluivertje allebei een dikke 9!
0 0
BojanAjax
altijd die lage cijfers...
0 0
Mokum31
Wat een speler!
0 0
Alexander40
Een 7 voor Ziyech. Heeft de beste man de wedstrijd wel gezien?
3 0
Web
Wat Jan Peters ook zij en hier niet vermeld word, dat Joel Veltman de zwakste schakel was bij Ajax, en als enige een 5.5 kreeg, zelf gaf ik gisteren ook al aan dat ik hem de minste vond.
1 0
Ajaxbrl
BAAS , dag Younes..
1 -1
RaynoFischer
Je passeert je topscorer niet, dus Kasper komt er wel in als hij fit is :)
Younes heb ik totaal niet gemist.

Kluivert - Dolberg - Neres

Dit is een heerlijke aanval met een geweldige potentie
1 0
arigold
Moet je nagaan als je Kluivert en Neres omdraait en ze voorzetten gaan geven op Dolberg met Klaassen rand zestien...ik snap niet dat Bosz dat niet eerder heeft ingezien ...
1 -1
joodje!
Dan haal je precies de angel uit het spel van die twee... Je lijkt Johan Derksen wel. Sinkgraven en Veltman kunnen de voorzetten ook prima geven, laat Kluivert en Neres vooral lekker naar binnen komen om overtal situaties te creëeren en Dolberg weg te steken. Op zijn tijd gaan ze bovendien heus wel buitenom en komt er echt wel eens een bal voor het doel.
3 0
Web
Dat kun je best eens omwisselen, vooral als een tegenstander met 8 man achter de bal staat, maar je hebt gelijk dat Kluivert heel goed is van af links, ook onverspelbaar, omdat hij binnendoor en buiten om kan, in de voet en in de diepte aanspeelbaar is, vele malen beter dan Younes.
1 0
arigold
Kluivert is tweebenig, dus die kan altijd nog binnendoor;) Ik zeg ook niet dat het vaste prik moet zijn, juist het afwisselen kan een gevaar zijn!
2 0