Kranten zien in: 'Titelstrijd nog niet beslist'

BartVeenstra, 03-04-2017 om 07:45, 19421 views, Nederlandse media |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Nederlandse kranten zijn het daags na de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord eens met elkaar: de titelstrijd is nog lang niet beslist. Ajax won zondagmiddag met 2-1 van Feyenoord, maar gezien het spelbeeld had een hogere score niet heel onlogisch geweest.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat de lef terug is bij Ajax. 'Vooral de manier waaróp het gisteren Feyenoord versloeg (2-1) was indrukwekkend. Ajax speelde op alle fronten met de koploper. Alleen de karige uitslag leidde tot teleurstelling', schrijft men, waarna men zag dat Ajax speelde zoals trainer Peter Bosz het in zijn ideaalbeeld wil hebben. 'De uiteindelijke magere 2-1 doet uiteindelijk geen recht aan het spelbeeld. Terwijl het doelsaldo toch echt nog een factor kan worden de komende weken. Dat verwijt kun je Ajax, en vooral spits Bertrand Traoré, maken.'

De Telegraaf zag vooral Hakim Ziyech een goede wedstrijd spelen en sprak hem dan ook uitgebreid na afloop. 'De middenvelder was vooral voor rust fenomenaal en bekroonde zijn sterke optreden met de fraaie assist bij de 2-0 van David Neres. Lasse Schöne had de thuisclub al in de tweede minuut uit een (onterecht gegeven) vrije trap naar 1-0 gekegeld.'

De Volkskrant zag in Justin Kluivert een van de betere spelers van de wedstrijd van zondagmiddag. 'Een jochie van 17 jaar verbeeldde zondag de bravoure van Ajax in een fascinerende klassieker, die de titelrace nog kan doen kantelen. Justin Kluivert manifesteerde zich niet alleen als het ongrijpbare pingelmannetje, hij was het gezicht van een ploeg die Feyenoord ook mentaal pijnigde. De score na 90 minuten viel tegen (2-1), maar het magistrale optreden van Ajax, vooral voor rust, voelde als een statement. De resterende zes wedstrijden worden een psychologisch spel. Eén keer verliezen kan voor beide clubs fataal zijn.'

Tenslotte schrijft Trouw over de opvallende voorhoede van Ajax. De krant zag in dat David Neres zijn basisdebuut opluisterde met een treffer, dat Justin Kluivert zijn enorme potentie toonde en dat Bertrand Traoré misschien wel zijn beste wedstrijd in dienst van Ajax speelde. 'Het grote manco van Traoré was zijn gebrek aan efficiëntie voor het doel. Bij de grootste mogelijkheid na ruim een half uur had hij oog in oog met Feyenoord-doelman Jones de hoeken voor het uitzoeken. Hij koos echter voor een woeste uithaal, die hoog over ging.'

Verder zag men in dat ook Ziyech, Nouri, Schöne en Sanchez prima kansen om zeep hielpen. 'Ze verzuimden daarmee de tik aan Feyenoord van een extra lading dynamiet te voorzien. In de titelstrijd kan het doelsaldo een beslissende rol gaan spelen. Het verschil is nu nog tien treffers in het voordeel van Feyenoord, dat in de slotfase uit het niets zomaar op 2-1 kwam door de enige oprisping van invaller Kramer.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aniel.rambharos
Het is onzin om te zeggen dat Ajax niet elke keer dezelfde prestatie kan neerzetten, ook na een europese wedstrijd. En dat het van de tegenstander afhankelijk is hoe je speelt. Niet mee eens. Ook al heet de tegenstander Excelsior of Groningen of Roda: net als gisteren tegen Feyenoord moet je die ook met dezelfde passie, power, kunnen opvreten. En dan maak je er ook wel 6, 7 doelpunten. Vol erop klappen dus!. En Ajax kan het. Het bewijs: gisteren. Next victum: AZ!.
0 0
NouridolbergNeres34
Heerlijk om al die grootspraak van 010 af te straffen we hebben ze van de mat gespeeld! Enige smetje is het doelsaldo dat is jammer . Maar ik zag ze gaan, goed voetballen de wil en de kansn om er 6/7 te maken was er, heerlijke middag nu doorpakken naar woensdag kan het nog een hele mooie Zomer worden.
0 0
Lekiam
Ondanks dat Ajax duidelijk beter is op het moment verwacht ik niet dat Feijenoord nog punten laat liggen en dus kampioen wordt. De zwaarste tegenstanders die ze hebben is uit Vitesse en die gaan op halve kracht spelen want dat is paar dagen voor de bekerfinale.
En wij moeten na een waarschijnlijk zware Europacup wedstrijd naar Psv uit. Programma is niet in ons voordeel.
0 0
Redrum
Het enige waar ik echt van baal is het gemis van zoveel kansen. Dit had echt gewoon 5-0 moeten zijn en dan had je het doelsaldo al bijna goed gemaakt. Dan was de klap pas echt super hard aangekomen bij Feyenoord. Ik ben heel blij met de overwinning en het vertoonde spel, maar het voelt toch een beetje wrang dat het slechts 2-1 is geworden.
1 0
Labrador
Als het je lukt om zo tegen, bijvoorbeeld, een roda of Eagles te spelen win je gewoon met 7-0.
0 0
Arie Vink
Alles was mooi gister, maar toch...dat doelsaldo. Ajax moet echt beter omgaan met kansen. Hoe vaak zeggen we wel niet dat het 5-0 had moeten worden? Blijft toch een smetje op de prachtige overwinning. Maar ach, komende weken dan maar goed maken! Om te beginnen tegen AZ een monsterscore neerzetten. Nu doorpakken en niet meer inkakken. Elke wedstrijd met de zelfverzekerdheid van gisteren. Om Kluivert te citeren: "wat kom je doen?".
2 0
Ajacied33
Zie alleen die klote Psv nog als een gevaar zo vlak achter ons. Hoop dat Twente donderdag een topdag heeft. Die hebben wat recht te zetten na verlies in eigen huis tegen Go Ahead
1 0
pajax
en iedereen was zo blij met die overwinningen van pisvee,omdat ze dan nog ergens voor speelden in Rotterdam.Straks zijn ze gewoon lachende 3e.
0 0
Ajacied33
Zo zo,het AD dat positief over Ajax is... Ik irriteerde me 2 weken terug na Excelsior al erg aan de negatieve berichtgevingen in de krant dat de titel beslist zou zijn. Natuurlijk was en is het nog niet beslist. Wij hebben Feyenoord gisteren een enorme dreun gegeven.
1 0
BRR59
Het klopt wel dat Ajax niet 2 goede wedstrijden achter elkaar kan spelen. Ik hoop dus dat Bosz wel wat zal door wisselen want dat kan. Het is voor jonge spelers niet alleen het fysieke maar ook de mentale vermoeidheid. De boog kan niet altijd gespannen zijn.
Daarom graag wisselen tegen AZ.
Veltman (geschorst) Tete
Sanchez (rust) de Ligt
Sinkgraven (rust) Riedewald
Ziyech (wat zat die er doorheen) de Jong of Nouri
Neres (rust) Nouri (wat viel hij goed in!)
Kluivert (rust) Younes

Tegen NEC weer anderen rust geven.
0 -2
aniel.rambharos
Niks hiervan. Met dezelfde 11 als tegen Feyenoord. Alleen Tete voor Veltman. En als Dolberg weer beter is: Kluivert, Dolberg, Neres in de voorhoede, ondanks dat Traore goed was. En anders: weer Kluivert, Traore, Neres.
En Ajax kan wel goede wedstrijden achter elkaar spelen. Je moet gewoon in je koppie hebben dat, welke tegenstander dan ook, je met dezelfde instelling het veld opgaat. En dat is: er valt niks te halen tegen ons. Gewoon vanaf het begin er volop klappen. Dat is mentale weerbaarheid: geestelijk veerkrachtig. Dat is ook wat ze gisteren getoond hebben.
0 0
Leprechaun
Mooi die focus overal op de zogenaamd onterecht gegeven vrije trap een Schöne. Die bal lag op dik 30 meter van de goal. Hij moet hem er nog wel maar even intrappen zeg...
2 0
gras
De morning after the day before....heerlijk koppensnellen.

Hoewel, dat doelsaldo doet echt pijn. Gisteren trok ik al de haren uit mijn hoofd na al die missers en dan scoort die über kakkerlak Kramer nog zo'n bizarre goal.

In de titel geloof ik niet echt, maar je moet altijd winnen thuis van Feyenoord en al helemaal als die badmutsen hier denken een schaal op te halen. Kuijt ook met die teksten. Ik heb hem een keer gezien. Toen hij een opstootje aan het sussen was.

Verder heeft Ajax tot nu toe nooit twee goeie potten achter elkaar gespeeld, laat staan een goede uitwedstrijd. Uitdagingen genoeg. Wel lekker dat die bank zo goed wordt aangevuld met talenten, zeker nu Cerny ook weer aan lijkt te sluiten.
0 0
DannTheDon020
Ja dat viel me ook op! Cerny viel goed in! Die gaat ook eindelijk weer aanhaken :)
0 0
Bjorn2321
Tja, Traore speelde wel goed, maar als je zo inefficient bent heb je geen klote aan een aanvaller. Het is namelijk ook niet zo dat hij iets voor anderen creeert, want meneertje is alleen met zichzelf bezig.

Dan kun je nog beter Mikey vd Hoorn in de spits zetten bij wijze van spreken.

Als je nog slechter kun schieten dan mijn dochter van 4, moet je gewoon een verbod opgelegd krijgen door de coach om uberhaupt nog te schieten. Leg die bal dan maar af (op bv Klaassen bij een van zijn grote missers) dan is het nog een assist.

Verder: Genoten van Kluivert en Ziyech (al moet Hakim vanaf nu in Schone toch echt wel zijn meerdere erkennen als vrije trappenspecialist) en een begin gezien van de klasse van Neres. Veltman niet heel goed, maar kegelde opa Dirk wel mooi twee keer omver in de beginfase. Viergever een foute pass, maar verder uitstekend.
1 -1
klopper
Het lullige voor Traoré is, dat hij niet lijkt te beseffen...dat hij niet alles zelf hoeft te doen. Als hij twee/drie keer per wedstrijd die bal goed overspeelt scoort een ander en is iedereen blij met hem. Echter kiest hij altijd voor zijn eigen succes, tot frustratie tot alles en iedereen om hem heen.
0 0
klopper
Gister genoten van Ajax, zoals we het graag vaker willen zien. Een agressief en attractief Ajax. Erg blij met Neres, die geweldig balvast is en vaak goed inspeelt. Kluivert had nagenoeg letterlijk vleugels en Ziyech kon eindelijk doen waar hij goed in is. Vond Nouri lekker invallen. Hij moet duidelijk wennen aan de verwachtingen in de Arena, maar speelde gisteren al een stuk 'vrijer' leek het wel, dan voorgaande keren in het eerste.
5 0