'Dolberg is niet als Fischer of Bendtner'

Talentchef Jesper Stücker van Silkeborg is erg lovend over de voetballer, maar ook over de persoon Kasper Dolberg. In gesprek met De Telegraaf doet de Deen herinneringen op over de tijd dat Dolberg nog speelde bij Silkeborg.

'Kasper liet zulke spectaculaire dingen zien. Hij hoeft niet de grote ster te zijn in de media en op te vallen met zijn uitspraken', weet Stücker. 'Op het veld, daar toont hij zijn persoonlijkheid. Andere Deense toptalenten als Nicklas Bendtner en Viktor Fischer waren vooral druk met vertellen hoe goed ze zouden worden. Kasper zou dat nooit doen. Hij laat het gewoon zien.'

Volgens Stücker is Dolberg in de laatste jaren bij Silkeborg een volwassen persoon en speler geworden. 'Ook bij Ajax scoorde hij in zijn eerste wedstrijden. Dat verbaasde mij niets. Kasper is het moderne type doelpuntenmaker. Een teamspeler, geen egoïst', vervolgt de talentchef, die in eerste instantie niet snapte dat men bij Ajax Dolberg als een nummer 9 (Dolberg was bij Silkeborg buitenspeler, red.) zag. 'Overmars zei: Omdat het de moeilijkste positie is om een speler op te leiden. Nou, het is geen slechte beslissing geweest om hem daar neer te zetten. Hij is sterk, beweeglijk en maakt spectaculaire goals.'

Lees hier nog eens Het Verhaal Achter de Deense spits

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
lf87
Vraag me toch af hoe Fischer zich zou hebben ontwikkeld zonder die blessure
1 0
suske
Ik zou zo,n Jesper Stucker graag bij Ajax zien hij is net als Steen- Olsen iemand met oog voor talent en daar naast ook voor de persoon hoe hij is.
0 0
AjaxDordt
''Lord'' Bendtner had het inderdaad wel erg hoog in z'n bol...
2 0
Wimmel
Heerlijk om te zien dat we kenners in onze scouting hebben en een TD als Overmars die in een speler potentie zien op een andere plek zoals spits ipv buitenspeler. Zelfs als voormalig trainers of scouts welke jaren met hem hebben gewerkt dat niet zien of zagen.

We klagen hier regelmatig over de scouting maar dit was een regelrechte hit.
1 0
FlyingDutchMan
Fischer en Bendtner waren inderdaad toptalenten, bijzonder hoe hun carrière momenteel verloopt!
2 0
Daneman
Hopelijk mogen we hem nog lang in het ajax shirt zien
3 0