'Gaat om Ajax, niet om bepaalde personen'

BVeenstra, 25-03-2017 om 13:55, 5073 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mister Ajax Sjaak Swart had graag gezien dat de invloed van de vorig jaar overleden Johan Cruijff op Ajax wat groter was geweest. De rechtsbuiten van weleer baalt ervan dat er tijdens de Fluwelen Revolutie een strijd ontstond tussen twee verschillende kampen.

'De invloed van Cruijff op Ajax is groot, maar ik had het nog groter willen hebben', spreekt Swart bij Ajax TV Kick Off duidelijke taal. 'Bij Ajax zijn er ook mensen die er op tegen waren, dat is jammer. Dan krijg je een tweestrijd, daar hebben we niets aan. Het gaat om Ajax, niet om bepaalde personen.'

Assistent-trainer Dennis Bergkamp, die bij Ajax ook verantwoordelijk is voor het doorschuiven van de talenten, vindt dat Ajax moet staan voor aanvallend voetbal. 'Daar heeft hij helemaal gelijk in. Zo moet het ook altijd blijven. Dat is de stijl van Ajax en Ajax is er groot mee geworden. Andere clubs hebben er nu profijt van, zoals Bayern München en FC Barcelona. Die spelen het voetbal waar Ajax mee begon, maar Ajax moet het ook altijd blijven doen.'

Tenslotte gaat Swart in op de huidige titelstrijd van Ajax. Ondanks de achterstand van zes punten op koploper Feyenoord houdt de ras-Ajacied hoop. 'Feyenoord wordt verschrikkelijk opgehemeld. Ze kunnen heel goed knokken, maar eigenlijk hadden ze met 5-2 moeten verliezen bij SC Heerenveen. En ik had de spelers van Ajax nog gewaarschuwd na de Europa Cup-wedstrijd tegen FC Kopenhagen. Dit soort wedstrijden (tegen Excelsior, red.) moet je gewoon winnen. Maar ik heb altijd vertrouwen, want ik denk dat Ajax thuis van Feyenoord gaat winnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheRiviera
Ookal moet Ajax staan voor aanvallend voetbal vergeten mensen ook even dat je vaak de spelers nodig moet hebben om dit te kunnen doen. Het feit dat Ajax teveel de focus legt op de jeugd resulteert het in een elftal dat veel moet leren en vaak te kort komt aan ervaring dan kan je niet verwachten dat ze mooi voetbal vertonen terwijl we ook nog eens winnen.

Zolang de spelers bij Ajax niet van een hoger niveau zijn moet de club zich gewoon richten op het pakken van punten waarmee de titel gewonnen kan worden of dit nou door mooi voetbal gebeurd of het meest afschuwelijke voetbal dat boeit helemaal niks. De winst is wat telt.
1 -1
je
Vraagje is Mourinho jouw favorite coach?
2 0
trodat4030
Moet je toch eens een potje van Jong Ajax gaan kijken.. Altijd jonger dan de tegenstanders (misschien uitgezonderd vs Jong PSV en Jong Utrecht), prachtig voetbal en gewoon meedoen om de titel..
1 0
TheRiviera
Ander niveau is niet te vergelijken en er ligt veel minder druk op de spelers van JA er word niet echt gestreden om iets ze kunnen niet promoveren en niet degraderen dus er hangt niet echt een blok aan hun benen ze kunnen spelen hoe ze willen spelen ongeacht de fouten die er gemaakt worden heeft het niet echt negatieve gevolgen.
0 0
geDaante
Dan heb jij helemaal niks bij Ajax te zoeken, en snap je werkelijk niks van Cruijffs visie en filosofie.
4 0
TheRiviera
De filosofie van Cruijff zegt weinig als je aan het einde van de rit met lege handen staat. Je mag misschien dan wel het meest prachtige voetbal op de aardbol spelen in de historie van voetbal maar nobody gives a F als je er niks mee bereikt.

Ik ben helemaal voor mooi voetbal maar ik realiseer en accepteer het feit dat je dat niet kan bereiken met de huidige Ajax spelers. De club moet eerst de focus leggen op het winnen van wedstrijden vooral tegen laagvliegers zoals Excelsior zulke clubs moeten gewoon met 3 a 4-0 aan de kant gezet worden op welke manier dan ook. En zodra Ajax dat onder de knie heeft kan er gekeken worden naar de punten waarop het spel verfijnd kan worden zodra het er mooier uit gaat zien.
0 0
gi0vanni
Soms moet men 1 stap achteruit zetten om er 3 vooruit te gaan en vele zijn daar blind voor. Helaas heeft de filosofie van Cruijff nooit de tijd gekregen om voltooid te worden en dit zou 1 van de redenen daar voor kunnen zijn.

Velen staan open voor niets zeggend voetbal als er maar gewonnen wordt. Deze formule kant alleen op korte termijn succes hebben. Maar dat heeft helemaal niets met de filosofie van Cruijff te maken.
0 0
TheRiviera
De filosofie van Cruijff staat voor winnen door mooi aanvallend voetbal te spelen maar helaas kan Ajax dit nu niet overbrengen in de praktijk en ondanks dat de oplossing tot dit probleem makkelijk op te lossen is staat het huidige beleid van de club deze oplossing juist in de weg.
0 0
gi0vanni
Jij snapt het. Ze hebben zoals ik net zoals ik als zij de filosofie van Cruijff nooit de tijd gegeven. De RVC, Het bestuur, het TH en een deel van de supporters die een stem hebben zijn hier voor verantwoordelijk.

0 0
Dwergje48
Maar als we niet kampioen worden met mooi voetbal is het ook niet goed..
1 0
AFCA.
Geen kampioen en slecht voetbal is al helemaal kut
0 0
Ajacied33
Wij pakken sowieso de titel mister Swart
0 -3
ajax4ever01
Kampioenschap is laatst verspeeld door eigen toedoen, ik zie Feyenoord geen 3 wedstrijden punten verliezen.
2 0
AjaciedForLive
Geen 3 wedstrijden nee 7 wedjes wel.
1 0
Hillie99
Ik geloof er vaak tot het laatst in maar het feit dat je bij groningen en excelsior 4 pnt laat liggenan ik niet met mijn pet bij. Drm geloof ik dit seizoen nietmeer in de titel alleen de EL nog.
0 0
gi0vanni
De kansen zijn heel klein maar Feyenoord mag de huid van de beer niet verkopen voor hij geschoten is. Of beter gezegd er is altijd hoop. In het ergste geval in het 1e opbouwjaar geen kampioen. gelukkig niet het einde van de wereld.
0 0