Swart: 'Van mij mag ArenA naar hem vernoemd worden'

JesseTH, 24-03-2017 om 12:44, 2702 views, NUSport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sjaak Swart kijkt in gesprek met NUSport nogmaals terug op zijn tijd met Johan Cruijff. Hij heeft het onder andere over de eerbetonen die er nog altijd moeten komen bij zowel Ajax als Barcelona. Daarnaast kijkt hij ook terug op zijn eigen belevenissen en herinneringen aan de legende.

'Ik zag hem één keer in de zoveel tijd. Hij zat vijf á zes keer per jaar in de skybox bij mij in de Arena. Dan was het prachtig om het over de wedstrijd te hebben en over de spelers die we hebben bij Ajax. Dat vergeet ik nooit', vertelt Swart. 'Van mij mag de Arena naar hem vernoemd worden. Hij was de allerbeste, dan mag hij ook zo'n eerbetoon krijgen. Ik weet niet of het ook gaat gebeuren, omdat het stadion niet van Ajax is. Het is van de Arena zelf en die gaan erover. Het zal wel met geld te maken hebben dat het nog niet gebeurd is.' Swart hoopt dat Cruijff ook in Barcelona een mooi, blijvend eerbetoon krijgt. 'Een standbeeld daar zou het mooiste zijn.'

Van het viertal dat op de legendarische foto van Paul Huf uit 1967 stond, zijn nu alleen nog Klaas Nuninga en Swart over. 'Ik kom ook op een leeftijd dat ik af en toe aan de dood ga denken, maar dat moet je niet te veel doen. Ik mag niet mopperen. Ik vind het mooi dat ik af en toe nog kan voetballen.' Wanneer Swart aan Cruijff denkt, zijn er tal van anekdotes die in hem opkomen. 'De leukste vind ik nog altijd dat hij uit Vinkeveen in zijn mooie auto naar Ajax kwam rijden en hij net te laat was voor de training. Dan zei trainer Rinus Michels: "Wat kom je doen?" Vervolgens moest hij in de middag om 15.00 uur terugkomen om in zijn eentje rondjes te lopen. Daar had hij de pest in. Dan ging hij uit protest in het doel zitten en kreeg hij weer een boete. Dat waren de mooiste dingen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RvhC74
Godverdomme in Barcelona pakken ze tenminste door!! Hou eens op met dat haantjes gedrag. Stadion hernoemen zsm en standbeeld plaatsen.

KOM OP AJAX!!!!
0 0
kampioenenjood
Hoe mooi zou het zijn als bij de eerstvolgende thuiswedstrijd (tegen Feyenoord) er ook groot spandoek in het stadion wordt uitgerold met "Welkom in het Johan Cruijff Stadion". Een duidelijker signaal kun je denk ik niet geven!
0 0
JanTa
Aan de een kant de Middenweg heb je Betondorp waar alles begon met Cruyff en aan de andere kant daar heb je waar de Meer ooit heeft gestaan. Amsterdam heeft heel veel te danken aan Ajax en Cruyff, waarom de Middenweg niet omdopen tot de Johan Cruyffweg? Gemeente, doe er wat aan! Wat betreft de Arena, het is vooral de stichting die de belangen van de kleine beleggers behartigd die moeilijk doet, voor hem een dikke middenvinger omhoog en noem het nog nieuw te bouwen opleidingscomplex naar Johan want vooral daar lag zijn hart.
0 0
wolterx
Dit gaat raar klinken maar ik heb meer met Swart dan ik met Johan had, ben het natuurlijk wel ermee eens dat er iets naar Cruijff moet worden vernoemd. Of dat nu de ArenA is of een totaal nieuw stadion zoals Wembley voor het Nederlands elftal of wat dan ook. Zou het ook prachtig vinden als Swart zijn naam onlosmakelijk verbonden gaat worden aan de Toekomst, hoe erg ik ook van die naam hou.
1 0
gi0vanni
Dat kan. Swart is net als Johan dat was een legendarische Ajax speler die nog steeds veel van de club houd en dit zal doen tot zijn dood. Hij is een aardig persoon die zegt wat hij denkt, en zelfs nu het bij Ajax niet meer zo goed gaat ze blijft steunen.

Ik zelf vind de filmpjes van Swart erg leuk en mooi dat hij zelfs bij jeugdwedstrijden te vinden mooi dat hij af en toe een balletje trapt.

Ik heb veel met Swart maar ook met Johan. Vooral omdat hij meer was dan een legendarische speler. Johan heeft het voetbal in het geheel met zijn trainer verandert. En had er veel meer verstand van dan wie dan ook. Johan heeft alles voor Ajax gegeven en ondanks dat hij er 3 x is tegengewerkt Ajax blijven steunen tot het eind.
1 0
WyZynDeBeste
We hebben mensen zoals Swart nodig om iets als een standbeeld of naamswijziging te realiseren. Zij hebben invloed in meerdere opzichten.
1 0