Bosz over De Ligt: 'Veel op hem afgekomen'

FinnDekker, 20-03-2017 om 17:41, 1652 views, Ajax.nl | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

Matthijs de Ligt is niet verantwoordelijk voor het gelijkspel van Ajax tegen Excelsior, vindt Peter Bosz. De Ajax-trainer weet dat de jonge verdediger fout zat bij de enige tegentreffer, maar zag meerdere fouten aan Amsterdamse zijde. Voor de camera van Ajax TV neemt Bosz daarom zijn pupil in bescherming. 

'Matthijs zal zelf ook wel weten dat hij die bal niet op die manier terug moet spelen. Maar ik vind het te simpel om het aan één speler op te hangen. Ik vind niet dat je uit zo'n slechte wedstrijd, want dat was het gister, een of twee momenten of spelers eruit moet halen. Zo kun je op meer momenten wijzen. We hebben het als collectief slecht gedaan', luidt het verhaal van de trainer.

De Ligt werd eind vorige week voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands efltal. 'In die paar dagen is er heel veel op zo'n ventje afgekomen. Iedereen vindt wat van je en iedereen wilt wat van je. Er is in een heel korte tijd heel veel op die jongen afgekomen. Matthijs is een heel nuchtere jongen, maar ook voor een nuchtere jongen is dit heel bijzonder.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Youri08
Speelde een prima partij op dat ene pechmomentje na. Krijgt hij hem goed op zijn linker, is het prima uitverdedigd naar Sanchez en staan we te klappen. Nu raakt hij hem verkeerd en komt hij niet bij Sanchez aan maar bij die spits. En dan ook nog de pech dat Tete hem raakt anders is het gewoon een achterbal.
0 0
Justin4195
Zonder die sliding aan het begin hadden we niet eens gelijk gespeeld... als we t aanvallend goed gedaan hadden was er met een tegendoelpunt niks aan de hand geweest..

"Als je meer scoort dan de tegenstander win je de wedstrijd, das logisch"
2 0
Loek14
Matthijs de ligt had ook bijna naar z'n fout gescoord he! Uit een corner, maar een geweldige redding! Als die erin was gegaan had niemand meer over die ene actie van de ligt geluld
0 0